Reklama

Reklama

Dempsey a Makepeaceová

(seriál)
  • Velká Británie Dempsey & Makepeace (více)
Akční / Krimi / Drama / Mysteriózní
Velká Británie, (1985–1986), 24 h 46 min (Minutáž: 44–96 min)

Tvůrci:

Tony Wharmby

Hudba:

Alan Parker

Hrají:

Michael Brandon, Glynis Barber, Ray Smith, Tony Osoba, Nick Brimble, John Terry, Caroline Bliss, Simon Crane, Mark Ryan, Gaby Dellal, Amanda Pays (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(30)

Obsahy(1)

Televizní seriál Dempsey a Makepeaceová natočila v letech 1984–1986 televize LWT na popud diváků pod dojmem úspěchu seriálu Profesionálové. Jeho děj se odehrává v Londýně, kam v rámci policejní výměny přilétá poručík N.Y.P.D. James Dempsey. Je přidělen k zvláštnímu oddělení policie SI-10 pod velením detektiva superintendanta Gordona Spikingse, kde je mu jako partnerka přidělena seržantka Harriet Makepeaceová. Titulní postavy ztvárnili Michael Brandon a Glynis Barberová, kteří se v reálném životě v roce 1989 stali manželi. (Česká televize)

(více)

Recenze (218)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Vcera som po dlhej dobe náhodou videl jeden diel a zhodou okolnosti prave jeden z mojich najoblubenejsich v ktorom si zaporaka zahral Nick Brimble. Ten diel si pamätam aj preto, lebo sa Nick Brimble po case objavil v tejto ulohe este raz a tentoraz ako polepseny clovek. No a aj po rokoch tento serial pôsobi celkom svizne a akcia je na TV pomery pôsobiva. Chemia medzi ustrednou dvojkou funguje perfektne a cele to podtrhuje uchvatny SK dabing. Takze za samotne kvality serialu by som dal 3* a stvrtu si u mna zasluzi z nostalgie, kedze ako maly som ho fakt zral. 8/10. ()

Pavelpi 

všechny recenze uživatele

Seriál,který mě drží i dneska,perfektní slovenský dabing.Ještě,že se mi podařilo díly,které nebyly na DVD dotočit ze slovenské JOJ +,takže zvuk mám slovenský.Ten český to není ono.Jednotlivé epizody nejsou nic vyjímečného,ale vztah hlavních hrdinů to všecko vyvažuje.Musím hodnotit plným počtem,i když taky trochu z nostalgie ()

Reklama

SZYslak 

všechny recenze uživatele

Glynis? Kdo muze dat sve dceri takove jmeno. Proc ne Hildegarda nebo Eulalie? Jak ja ji miloval. Snil jsem mnoho mokrych snu a to jeste v dobe, kdyz jsem myslel, ze je to jen na curani (asi proto byly mokre ha ha ha) a pral si byt drsnym porucikem Dempseym s bratislavskym prizvukem. No zral jsem to jak Twister z KFC, decko no. A to mi pripomina, slovensky dabing 120%. Cesky 100% sracka, pan Vondra a pani Hudeckova prominou. Ceskoslovenska televizia Bratislava uvadza ... Dempsi a Mejkpisovaaa ... v slovenskom zneni Boris Farkas, Kamila Magaaalovaaa, Ivo Gogaaal ... ()

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriál, na kterém jsem vyrostl a proto jsem nikdy neuznal český dabing. Slovenský je geniální a proto mám velkou radost, že na dvd vychází vedle české i slovenská zvuková stopa. Jinak dnes už to samozřejmě je starý seriál a mládeži nemůže nic říct, já odkojený filmy 80tých let však tento seriál mám rád pro napětí, výtečnou ústřední dvojici a správného britského ducha. Velká škoda že seriál nevyšel na DVD celý, v době, kdy vycházejí všelijaké kraviny nechápu, proč nemohly vyjít všechny díly. ()

eexDon 

všechny recenze uživatele

Für mich - 70%, - /kolísavá úroveň jednotlivých dílů, hašteření 2 hlavních postav jde občas už na nervy/, + /Spikings jako neustále mrzoutský šéf zábavný, Makepeace docela pohledná a sexy, Dempsey sympatický drsný Amík, za těch 31 dílů to nestihlo ztratit jakousi úroveň/, hodnocení - vlastně průměrný krimi seriál postavený na 2 protikladech - anglická lady a americký kovboj, poznámky - život je pes a smrt tak blízko ()

Galerie (32)

Zajímavosti (14)

  • Představitelé hlavních rolí Michael Brandon a Glynis Barber jsou ve skutečném životě od listopadu roku 1989 manželé a mají syna Alexandra. (Krouťák)
  • Seriál sa pôvodne vysielal na Slovensku aj v Česku v slovenskom znení (réžia Ján Šuda, ČST/STV 1989-1992). Až v roku 2002 vznikol český dabing (réžia Jiří Kvasnička, Česká produkční 2000 a.s.) a od tohto roku sa už slovenské znenie na českých okruhoch nevysiela. (Piri)
  • Dempsey (Michael Brandon) řídil Mercedes SL a Makepeaceová (Glynis Barber) Ford Escort 1.6i Cabrio. (ČSFD)

Reklama

Reklama