Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Vítejte do světa Animatrixu, vizionářské fúze počítačové animace a japonské školy animace, od světově nejuznávanějších tvůrců animovanch filmů. Vychutnejte si snímek, který vznikl před filmem Matrix a dozvíte se o posledních městech lidské rasy, válce mezi stroji a lidmi a o závěrečném úpadku lidstva. Staňte se svědky posledního letu Osirise, který připravil půdu pro film Matrix Reloaded a videohru Enter The Matrix. Doplňte si své povědomí o Matrixu a získejte informace, které jinde nenajdete. Je čas zapojit se... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (321)

predators 

všechny recenze uživatele

Stejně jako hraný Matrix, tak i ten kreslený je docela těžce pochopitelný. Tedy alespoň některé jeho příběhy. Každý z nich je jiný a to nejen svým dějovým obsahem, ale i vizuální stránkou. A i zde platí, že jedna se vám bude líbit více, druhá méně. Jediné, co zůstává nezměněno je hudba, která od předlohy nijak nevybočuje... Takže, když to tak všechno sečtu, klady i zápory, vychází mi čistý průměr... Zajímavosti: Na konci už byli bratři Wachovští pod vlivem drog, jinak si tu "šílenost" nedovedu vysvětlit ... :-) 55% ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Tak, a najlepší Matrix je tu. Priehrštie jednoduchých príbehov, ktoré dáva viac odpovedí (ale aj otázok) ako pôvodný film. Niektoré sú určené len absolútne prekrveným mozgom, lebo pochopiť všetky tie keci a svetoch okolo (a v) nás je dosť ťažká úloha. Rozhodne som nepochopil všetko čo mi Animatrix ponúkal, ale je tam pár častí, pri ktorých som sa triasol nadšením. Skrátka je to niečo, kde si vybere každý... ()

Reklama

Skejpr 

všechny recenze uživatele

V prvé řadě naprosto výborný doplňek a zároveň důstojné rozšíření matrixovského světa. V té druhé pak neméně unikátní a zajímavá ukázka tvůrčího potenciálu Anime, které pro masovou většinu bohužel stále pohříchu zůstává španělskou vesnicí obývanou Pokémony... Přestože jednotlivé povídky mají rozhodně proměnlivou kvalitu, jako celek skvostné... ()

zputnik 

všechny recenze uživatele

Obsahem i formou výborně zpracované příběhy, které nabízejí nové a netradiční pohledy na téma simulace, manipulace, vztah: člověk versus umělá inteligence atd. Zvláštní pozornost si zaslouží vizuální stránka snímku, z níž jde mnohdy cítit „comicsový feeling“. Poznámka: nutno vidět pro hlubší pochopení „historických souvislostí“, důležitých událostí i drobných detailů, které se dějí v simulaci i mimo ní. ()

maseer2 

všechny recenze uživatele

moc zajímavá skládačka z matrixovského universa, která se rozjede ve velkém stylu (úvodní souboj je boží a dechberoucí první i druhou část Druhé renesance řadím k tomu vůbec nejlepšímu, co jsem kdy z animované tvorby viděl), jenže s dalšími epizodami je to pak jako na houpačce a místy to trochu skřípe.. ačkoli jsem tedy po výborném rozjezdu nakonec lehce zklamán, tak přesto Animatrix jako celek funguje uspokojivě a zejména zmíněná Druhá renesance ve mně bude rezonovat ještě hodně dlouho.. zasloužené 4* ()

Galerie (48)

Zajímavosti (3)

  • Tvorba filmu začala, keď boli bratia Wachowski na turné v Japonsku, kde predstavovali film Matrix. (Mihail123)
  • Animatrix byl krátce před vydáním Matrix Reloaded (2003) promítán v několika vybraných kinech jako propagace. (Joudec)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno