Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Vítejte do světa Animatrixu, vizionářské fúze počítačové animace a japonské školy animace, od světově nejuznávanějších tvůrců animovanch filmů. Vychutnejte si snímek, který vznikl před filmem Matrix a dozvíte se o posledních městech lidské rasy, válce mezi stroji a lidmi a o závěrečném úpadku lidstva. Staňte se svědky posledního letu Osirise, který připravil půdu pro film Matrix Reloaded a videohru Enter The Matrix. Doplňte si své povědomí o Matrixu a získejte informace, které jinde nenajdete. Je čas zapojit se... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (321)

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Co jsem si to zase pustil? Zatímco trilogii Matrix mám rád a považuju jí za skvělou akční sci-fi, tak Animatrix mě vůbec nebavil. Koukal jsem na něj nadvakrát, protože sto minut v kuse jsem skutečně nevydržel. Hlavně druhou polovinu projekce oddělovalo i několik dní, což už samo o sobě vypovídá, že se mi do toho moc nechtělo. To, že každý příběh má svou vlastní animaci, mě osobně přijde dost iritující. Hned jsem si vzpomněl na Dead Space: Aftermath (2011), kde mi to taky vadilo. Oceňuju zajímavý úvod a potom ještě jeden z příběhů, který decentně doplňuje něco malinko do původní trilogie. Zbytek mě skutečně nebavil. Zlatý Tales of the Black Freighter z roku 2009. Já věděl, proč jsem na to nekoukal už před lety. (28 %) ()

M.Macho 

všechny recenze uživatele

Perfektní animák. Spojení různých animačních postupů, stylů je v případě (Ani)Matrixu k věci. Jednotlivé příběhy dovypravující některé drobnosti z Matrixu 2 a 3, případně rozvíjí některé motivy a říkají, jak to všechno začalo a kdo zmazal a co nejvíc. Geniální Renesance je skvělý úvod k tomu, co předcházelo katastrofě a Osirisův pád je brutálně brilantní. Mísením vizuálních stylizací, akce atd vznikl geniální kousek... ()

Reklama

Legas 

všechny recenze uživatele

Animace mě opravdu uchvátila. Opravdu příjemná různorodá koláž, za kterou ovšem je třeba platit. Příběhy jsou příliš krátké. Než se zakoukáte, už je tu další - jiný. Jednotlivé povídky jsou více či méně zajímavé, ale informativně nejpřinášejí extra nic nového. Nejslabším článkem byly pro mě obě části Druhé renesance. Jednak se mi příliš nelíbila animace a výpovědní hodnota nebyla větší, než co řekl Morpheus v prvním Matrixu. Ostatní povídky jsou ovšem dobré až výborné. ()

Ajinka126 

všechny recenze uživatele

Na jedné straně stojí invaze robotů a na té druhé svět podle Matrixu. Takové menší vykrádání Čapkova RUR a bratší Wachowskiých Matrixu (i když oni se na tom podíleli). A jediným originálním pojítkem mají být éterické kresby a různorodě se linoucí proud grafického pojetí? A zpočátku to funguje, prostupuje k vám ta tajemnost a vyprávění, které se snaží apelovat na váš vlastní úsudek. Jenže po hodině začnou být tyto rádoby samostatné příběhy trochu nudné, protože vás to nikam neposouvá a jen pomálu objasňuje. Z nichž některé epizodky jsou krásné s nápadem, ale jiné se jen vezou na populární vlně. Je zde velmi patrné, že tu participuje kus Japonské kultury, neboť kresby jsou tím na první pohled velmi ovlivněny. Vizuálně to byl skutečně skvost, ale mělo to před sebou tak velký potenciál, který se nerozvinul. Koncem to mohli zachránit: láska mezi robotem a člověkem, kterou naznačili, tak nechápu proč to nakonec zavrhli. To je skoro zločin... ()

Madison 

všechny recenze uživatele

Parádne myšlienky súvisiace s rozlišovaním medzi snom a realitou či s možnosťou zhodnotiť pozíciu ľudstva na tomto svete. Keďže je však film rozdelený na viacero poviedok, nezaujali ma všetky. Najmä noirovská atmosféra, rozvinutie podstaty Matrixu či zhubná sila mocných technológií, ma úplne ponorili do deja a terminátorská vidina je v niektorých silných momentoch očividná. Japonskému anime však neviem vždy prísť na chuť a zatiaľ čo sú ostatní uchvátení z grafiky a vizuálneho aspektu, mňa prekvapivo niektoré scény odpudzovali a nudili. Nemuselo to byť animované, skôr by som prijala hraný film, ten scenár je totiž neuveriteľne výpovedný. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (3)

  • Animatrix byl krátce před vydáním Matrix Reloaded (2003) promítán v několika vybraných kinech jako propagace. (Joudec)
  • Tvorba filmu začala, keď boli bratia Wachowski na turné v Japonsku, kde predstavovali film Matrix. (Mihail123)

Reklama

Reklama