Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Geniální mladý programátor Milo Hoffman (Ryan Phillippe) dostává od charismatického milionáře Winstona (Tim Robbins) nabídku pracovat pro jeho mocnou softwarovou společnost. S vidinou velikých peněz a na naléhání své přítelkyně (Claire Forlani) prestižní místo přijímá. Zpočátku všechno vypadá ideálně, ale postupem času Milo pochopí, že některé praktiky společnosti jsou vyloženě zločinné. Potvrdí mu to i přitažlivá kolegyně Lisa (Rachael Leigh Cook) a Milo se rozhodne rozplést pavučinu machinací, kterými Winstonovi lidé potírají konkurenci. Je vůbec možné, aby pouhý programátor uspěl v boji s nelítostnou korporací a svůj pokus o odhalení pravdy přežil? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (105)

Tred2 

všechny recenze uživatele

Většina herců podala sympatické výkony, nebo jsou to prostě lahody pro oko sami(y) o sobě. Celková kostra - milionkrát ohraná, ale některé zvraty docela překvapily - příjemně. Celkově se jedná o docela normální průměr (spousta věcí je přitažena za vlasy, jak fakta, tak i průběh děje), ale sedl mi do noty. Konec mě sice vůbec nepotěšil, ale už jsem to nějak neřešil a jsem ochotný nechat 4. ()

sWONDER 

všechny recenze uživatele

Ako náhle sa oboznámime so zápletkou, začína to byt až príliš predvídateľné a miestami ukrutne nereálne, až to jedného rozčúli. Inak ale, celkom schopný krimi thriller z netradičného prostredia. Zopár zvratov a sem tam nejaké to napätie. Ako realita je to trochu prehnané, niečo pravdy na tom ale určite bude... ()

Reklama

megajalec 

všechny recenze uživatele

Potešiteľná jednohubka, ktorá utečie ako voda. Film z prostredia IT plný konšpiračných teórií. Človek sa nenudí ani chvíľku, sem-tam nejaký dejový zvrat, sem-tam pekný záber, paranoja v druhej polovici, zaujímavý dej po celý čas. Film pre mladších, čomu zodpovedá aj herecké obsadenie (táto veta bola pochvalou:D). Chápem, prečo BG nemá rád tento film. P.S. Výborná hudba. ()

Spike86 

všechny recenze uživatele

Toto byla nejslabší role Tima Robbinse, co jsem viděl. Ani jsem ho dokonce původně nepoznal, jen jsem si říkal, že to je něco mezi Robbinsem a Hanksem vzhledově :) Co se týče filmu je to místy nedotažené a hodně naivní. Vždycky se kouknou na pár řádek progr. kódu na obrazovce a už říkají jak je to úžasné :D 55% ()

crha 

všechny recenze uživatele

První polovina mi přišla úplně tragická, pak se to zaplaťpánbu trošku rozjede, ale naivní scény a trapné dialogy jsou tu pořád. Sice jsem se něják zvlášť nenudil, ale málem sem si vykloubil krk z toho, jak sem pořád kroutil hlavou nad tím, jaká že to je píčovina. Teenage IT thriller, už to samo zní strašně. 45% ()

Galerie (20)

Zajímavosti (7)

  • Názov spoločnosti NURV je skratkou pre "Never Underestimate Radical Vision" čo v preklade znamená "Nikdy Nepodceňuj Radikálnu Víziu". (Real Tom Hardy)
  • Vývojáři Milo Hoffman (Ryan Phillippe) a Teddy Chin (Yee Jee Tso) používají na počítačích svobodné pracovní prostředí GNOME a Miguel de Icaza, jeden ze zakladatelů tohoto projektu, ve filmu představuje sám sebe. (Drom)

Reklama

Reklama