Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Geniální mladý programátor Milo Hoffman (Ryan Phillippe) dostává od charismatického milionáře Winstona (Tim Robbins) nabídku pracovat pro jeho mocnou softwarovou společnost. S vidinou velikých peněz a na naléhání své přítelkyně (Claire Forlani) prestižní místo přijímá. Zpočátku všechno vypadá ideálně, ale postupem času Milo pochopí, že některé praktiky společnosti jsou vyloženě zločinné. Potvrdí mu to i přitažlivá kolegyně Lisa (Rachael Leigh Cook) a Milo se rozhodne rozplést pavučinu machinací, kterými Winstonovi lidé potírají konkurenci. Je vůbec možné, aby pouhý programátor uspěl v boji s nelítostnou korporací a svůj pokus o odhalení pravdy přežil? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (105)

Tred2 

všechny recenze uživatele

Většina herců podala sympatické výkony, nebo jsou to prostě lahody pro oko sami(y) o sobě. Celková kostra - milionkrát ohraná, ale některé zvraty docela překvapily - příjemně. Celkově se jedná o docela normální průměr (spousta věcí je přitažena za vlasy, jak fakta, tak i průběh děje), ale sedl mi do noty. Konec mě sice vůbec nepotěšil, ale už jsem to nějak neřešil a jsem ochotný nechat 4. ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Kdo nepochopil primární cíl = obří šťouchanec do Billa Gatese a bitvy biblických rozměrů na poli IT "Microsoft vs Linux" (a spol) klidně může rozebírat věrnost hereckých výkonů, úroveň napětí a věrohodnost zápletky. Také si můžete klidně postěžovat, že se ve filmu málo střílí a že CZ dabing stojí za prd protože slovo "Geek" překládají... řekněme nevhodně ;). ()

Reklama

ThomasCrown 

všechny recenze uživatele

Pre mňa jeden z najlepšie spracovaných IT konšpiračných filmov. Ryanovi Phillippovi a jeho open sourcu fandím a keď mu garde robia R. L. Cook a Claire Forlani, nemôže z toho vzniknúť nič zlé. Timovi "Bill" Robbinsovi rola skvele sedí a ja už naplno očakávam nejaký nápad z garáže, ktorý jednotku porazí a stane sa tak nulou. ()

Grizzly 

všechny recenze uživatele

Mohl to být fakt dobrej thriller, kterej je místy i dost napínavej, ale bohužel není. Sráží to především hlavní hrdina. Ryan Phillipe byl hodně špatnou volbou. Na geeka se vůbec nehodí a je na něm vidět, že absolutně nemá páru o čem mluví. Navíc jeho špionážní anabáze taky nestojej za nic. A navíc i hraje na hovno. V tom filmu je strašně moc hovadin a v informatice je HODNĚ přitaženej za vlasy (už ten námět). Ale tuhle tématiku mám rád tak to s úsměvem překousnu. Každopádně dvě hvězdy za thriller a jedna navíc za moc hezký holky. ()

Spike86 

všechny recenze uživatele

Toto byla nejslabší role Tima Robbinse, co jsem viděl. Ani jsem ho dokonce původně nepoznal, jen jsem si říkal, že to je něco mezi Robbinsem a Hanksem vzhledově :) Co se týče filmu je to místy nedotažené a hodně naivní. Vždycky se kouknou na pár řádek progr. kódu na obrazovce a už říkají jak je to úžasné :D 55% ()

Galerie (20)

Zajímavosti (7)

  • Názov spoločnosti NURV je skratkou pre "Never Underestimate Radical Vision" čo v preklade znamená "Nikdy Nepodceňuj Radikálnu Víziu". (Real Tom Hardy)

Reklama

Reklama