Reklama

Reklama

Nejsilnější hlas

(seriál)
  • USA The Loudest Voice (více)
Trailer 2
USA, 2019, 5 h 51 min (Minutáž: 46–54 min)

Epizody(7)

Obsahy(1)

Tato sedmidílná minisérie je inspirovaná bestsellerem o Rogeru Ailesovi (Russell Crowe), zakladateli Fox News. Abychom porozuměli událostem, které vedly k vzestupu současné republikánské strany, je třeba nejprve pochopit Ailese. Seriál se soustředí primárně na minulé desetiletí, v němž se Ailes stal de facto vůdcem strany. Dotýká se také klíčových okamžiků v Ailesově životě včetně jeho zkušeností se světovými leadery, kteří stáli u zrodu jeho politické kariéry, a obvinění ze sexuálního obtěžování, jež vládci Fox News nakonec zlomilo vaz. (HBO Europe)

(více)

Recenze uživatele dO_od k tomuto seriálu (4)

Nejsilnější hlas (2019) 

// Ďábel nosí pupek a šéfoval 14 let Fox News. Konec většina z nás znala dopředu, o ten tady ale nikdy nešlo. Seriál totiž konstantně boduje v detailech, maličkých předzvěstech toho, co bude. A pak samozřejmě proměnou Crowea v psychopatického egomaniaka, ne nepodobného tomu, co sedí v Bílém domě. Russell si jde každopádně pro Emmy a to naprosto zaslouženě. Nicméně v čem je seriál opravdu nejsilnější, je portrétování žen. Ať už je řeč o sekretářce, která vše vidí, ale loajalita je pro ni nade vše, nebo hrdé manželce, která obětovala kariéru, protože Amerika potřebovala, aby její muž měl za zády silnou oporu, nebo všech těch zneužívaných ženách, které prošly psychologickým terorem, jenom protože to společnost (a teď nemluvím jen o Fox News) léta přehlížela, scénář zkrátka vždycky ví, co a jak chce říct. I díky tomu tempo nekolísá a ona fascinace/děs z toho, jakým směrem se moderní dějiny ubírají (a jakým způsobem dokáže člověk z pozice moci manipulovat ostatní), nikdy nezmizí. Za mě jednoznačně povedená sonda a spolu s Černobylem zatím nejlepší minisérie roku. ()

1995 (2019) (E01) 

// Zlej Newsroom od scenáristy Spotlightu s ďábelským Russellem Crowem v hl. roli? Tvle ano! Na rozjezd víc než chytlavý, už se nemůžu dočkat těch dalších aférek. ()

2001 (2019) (E02) 

// 11. září, den, kdy se Amerika zastavila, tentokrát očima Fox News. Herecká krasojízda Russella Crowa každopádně pokračuje, a já fakt marně hledám důvody, proč vlastně nedat maximální hodnocení. Snad jen naděje, že to může ještě víc tlačit na plyn? Už teď je to ale rozhodně jedna z nejpřehlíženějších novinek roku, a to si Crowe, ani pozadí božské Annabelle Wallis zkrátka nezaslouží. ()

2009 (2019) (E04) 

// Když padouši začnou vyhrávat, aneb seriál, kde lež vítězí nad pravdou, nic jako morálka neexistuje, a teror démonického Russella Crowa se definitivně zarývá pod kůži. Konečně tam můžu nasolit ten plnej počet, dobře mi z toho ale ani trochu není. ()

Související novinky

Sebastian Stan bude Donald Trump

Sebastian Stan bude Donald Trump

30.11.2023

Nominant ceny Emmy a Zlatého glóbu Sebastian Stan si po svém výkonu v roli Tommyho Lee z chválené série Pam & Tommy zahraje další excentrickou postavu, známou mimo jiné pro své na veřejnost… (více)

Kleopatra mění režisérku

Kleopatra mění režisérku

07.12.2021

Režisérka Patty Jenkins (Wonder Woman, Zrůda) v krátkém časovém horizontu opouští již druhý velký projekt. Po zprávě, že se filmařka vzdala svého Star Wars projektu Rogue Squadron tak přichází… (více)

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

29.12.2019

S blížícím se Silvestrem vám tradičně přinášíme hlasování TOP uživatelů ČSFD.cz za nej filmy a seriály uplynulého roku. Jaké jsou jejich "topky" i s krátkým shrnutím názoru můžete vidět níže. Z filmů… (více)

Reklama

Reklama