Reklama

Reklama

Neviditelný život Eurídice Gusmao

  • Česko Neviditelný život Eurídice Gusmãové (festivalový název) (více)
Trailer 3

VOD (1)

Obsahy(1)

Rio de Janeiro, padesátá léta minulého století. Osmnáctiletá Eurídice a dvacetiletá Guida jsou sestry, které žijí se svými konzervativními rodiči. Klavírní zázrak Eurídice sní o studiu na prestižní vídeňské konzervatoři. Guida je však první, kdo se dostane do Evropy, neboť tam uprchne s řeckým námořníkem. Vrátí se do Ria těhotná a osamělá, o čemž Eurídice nic neví. Obě jsou rozděleny lží svého otce, léta ubíhají a kdysi nerozlučné sestry si klestí cestu životem v domnění, že si ta druhá plní svůj sen na druhém konci světa. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (28)

POMO 

všechny recenze uživatele

Odloučení, které nemuselo být. Příběhově pro mě nejsilnější film letošního Cannes. Snímek, na který bych po přečtení synopse nešel, ale po vítězství v sekci “Jiný pohled” zvědavost neodolala. S emocema nepracuje hollywoodsky přímočaře. Bolest a lítost, kterou cítíte k postavám neroní slzy, ale těží na srdci, až dusí. A nepomůžete si, protože nemáte jak pomoct postavám. Krásný film. [Cannes] ()

Idego 

všechny recenze uživatele

Když jsem si tenhle film pouštěl, vůbec jsem nečekal, že objevím takový poklad. Neviditelný život vyniká jak zápletkou citlivě rozvinutou v dojemné, pomalu plynoucí drama o ztrátě nejbližšího člověka, tak svým hlubším poselstvím o společenské pohromě patriarchátu a nadřazování konzervativních pseudohodnot a conatořeknoulidi nad lásku k vlastnímu dítěti. Scénář šlape jako hodinky, netlačí na pilu, ani na moment tu nikdo nepřehrává, a přes Chopina, Liszta, Schuberta a jihoamerické barvy se na vás valí taková dávka emocí, že vás to jednoduše semele. Takhle jsem se u filmu už dlouho nenabrečel. ()

Reklama

nascendi 

všechny recenze uživatele

Film mal v čase môjho sledovania 80 %, čo je podmienka pre to, aby som mu venoval pozornosť. To je súčasne jediný klad, ktorý o ňom môžem napísať. Inak to bol film bez prekvapenia a bez toho, aby vyvolal môj záujem o osudy dvoch sestričiek. Trochu mi to pripadalo ako nejaká starina v trochu modernejšom háve. Ale vydržal som do konca a tri hviezdičky si zaslúži. ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Celý čas som sa nevedela vynadívať na Eurídiciu. Jej tvár, držanie tela, jej prejav. Doslova z nej kričalo aká je stratená bez svojej sestry, ako ten svoj život len prežíva. A aj ten klavír nie vždy zaberal. A Guida? Tá ten svoj život žila, bojovala s osudom .. aby bola sestra na ňu hrdá. A tí rodičia? Načo to? Silný príbeh. Ľudský a dojemný. Ľutujem, že som najskôr nečítala knihu .. a hanagi má pravdu, bolo to plné mágie. 4,5* ()

angel74 

všechny recenze uživatele

Neviditelný život Eurídice Gusmao je nevtíravě natočené melodrama, kde tvůrci nechali na diváka samovolně proudit emoce vyprávěním silného příběhu, aniž by se uchýlili k nějakým sentimentálním berličkám. Jedná se o nesmírně smutný film o tom, jak jedna mladická nerozvážnost a několik lží nadobro změnily životy do té doby nerozlučných sester. Zní to děsivě, že nebýt mužů a předsudků zakořeněných v tehdejší brazilské společnosti, tak k jejich odloučení nikdy nemuselo dojít. Realistické až naturální pojetí spojené s nádhernou klavírní hudbou, která mohla při lepší konstelaci hvězd učinit Eurídice šťastnou, bohatě stačilo k tomu, abych proslzela posledních deset minut této dojemné podívané. (95%) ()

Galerie (21)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno