Reklama

Reklama

Na zdraví

(seriál)
USA, (1982–1993), 110 h 7 min (Minutáž: 22–47 min)

Hudba:

Craig Safan

Hrají:

Ted Danson, Shelley Long, Kirstie Alley, Nicholas Colasanto, Rhea Perlman, Woody Harrelson, Kelsey Grammer, Bebe Neuwirth, George Wendt, Paul Willson (více)
(další profese)

Série(11) / Epizody(272)

Obsahy(1)

"Na zdraví" je bar, který převezme Sam Melone, playboy se slabostí na letušky. Bar pravidelně navšťevují jeho kamarádi s nudným životem, aby si ho zpestřili a odpoutali se od problémů (s alkoholem). Mezi zaměstnanci baru je poměrně jednoduchý, a proto vtipný Woody a také místy protivná číšnice, která pase po majiteli domu, ve kterém se bar nachází. A taky Rebecca, která sice v baru pracuje, ale nikdy nikdo ji pracovat neviděl. (masw)

(více)

Recenze (62)

reqiuem 

všechny recenze uživatele

tak na tenhle seriál jsem úúúplně zapomněl a nebýt Simpsnů(konkrétně 20.série-11. díl), tak žiju v zapomnění ještě teď. Každopádně hodnocení nutno brát s rezervou, protože jsem na to koukal tak před ...no už je to dost let:-), ale tu melodii z hlavy jen tak nedostanu a tak poprvý shledávám Simpsnovi užitečnými..(doufám, že je ale zřejmý, že na ně rád koukám, i když ta nepatrná dávka sarkasmu je tam cejtit nutně oprávněně:-)(jinak teď mi došlo, že melodie se hraje i v přátelích, když jsou v Londýně)-no nic..takhle bych mohl pokračovat ještě dlouho.. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Velice bych uvítala komplet v nějaké rozumné podobě (ideálně s dobře přeloženými titulky). V počátcích Novy jsem to sledovala společně s Křídly, ale pochybuju, že jsem tehdy docenila kromě domácky příjemné atmosféry všechny vtípky. Až v posledních letech jsem navíc objevila pozdější série s Kirstie Alley, které jsou skutečně pikantní, ale chybí mi kompaktní zážitek se seriálem jako celkem. ()

Reklama

danecek24 

všechny recenze uživatele

Zlatý Glóbus - cena (6) - 40. ročník (za rok) 1982, 42. ročník 1984 - *Nejlepší herečka v seriálu (komedie / muzikál) - Shelley Long, 47. ročník 1989 - *Nejlepší herec v seriálu (komedie / muzikál) - Ted Danson, 48. ročník 1990 - *Nejlepší seriál (komedie / muzikál), *Nejlepší herečka v seriálu (komedie / muzikál) - Kirstie Alley, *Nejlepší herec v seriálu (komedie / muzikál) - Ted Danson + nominace (26) - 40. ročník 1982 - Nejlepší seriál (komedie / muzikál), 41. ročník 1983 - Nejlepší seriál (komedie / muzikál), Nejlepší herečka v seriálu (komedie / muzikál) - Shelley Long, Nejlepší herec v seriálu (komedie / muzikál) - Ted Danson, 42. ročník 1984 - Nejlepší seriál (komedie / muzikál), Nejlepší herec v seriálu (komedie / muzikál) - Ted Danson, Nejlepší herečka ve vedlejší roli - Rhea Perlman, 43. ročník 1985 - Nejlepší herec v seriálu (komedie / muzikál) - Ted Danson, 44. ročník 1986 - Nejlepší seriál (komedie / muzikál), Nejlepší herec v seriálu (komedie / muzikál) - Ted Danson, Nejlepší herečka ve vedlejší roli - Rhea Perlman, 45. ročník 1987 - Nejlepší seriál (komedie / muzikál), Nejlepší herečka ve vedlejší roli - Rhea Perlman, 46. ročník 1988 - Nejlepší seriál (komedie / muzikál), Nejlepší herec v seriálu (komedie / muzikál) - Ted Danson, Nejlepší herečka ve vedlejší roli - Rhea Perlman, 47. ročník 1989 - Nejlepší seriál (komedie / muzikál), Nejlepší herečka v seriálu (komedie / muzikál) - Kirstie Alley, Nejlepší herečka ve vedlejší roli - Rhea Perlman 49. ročník 1991 - Nejlepší seriál (komedie / muzikál), Nejlepší herečka v seriálu (komedie / muzikál) - Kirstie Alley, Nejlepší herec v seriálu (komedie / muzikál) - Ted Danson, Nejlepší herečka ve vedlejší roli - Rhea Perlman, 50. ročník 1992 - Nejlepší seriál (komedie / muzikál), Nejlepší herečka v seriálu (komedie / muzikál) - Kirstie Alley, Nejlepší herec v seriálu (komedie / muzikál) - Ted Danson ()

RedDuck 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Přestavte si takovou kombinaci seriálů Přátelé a Hospoda. Základní linka se zezačátku soustředí na pnutí Sama a Diany, no tato linie se stává dost únavnou, i když má specifické sladkobolné kouzlo. Diana někdy v půlce odejde a hodně pomůže i příchod Frasiera, který si tak vyslouží samostatný seriál. Ale nejdůležitější je opravdu ta atmosféra začouzeného domáckého baru a žvanění zkrachovalých existencí z doby, kdy ještě Amerika byla v pořádku :) ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

Kultovní Burrowsův sitcom Cheers v tuzemsku nikdy - Zjevně dík tomu časovému odstupu, s nímž se seriál u nás vysílal.. - nedisponoval větší diváckou základnou, podobně jako v USA během svých prvních krůčků, nicméně dáte-li mu šanci, rozhodně neuděláte chybu.. Paradoxně na seriál výhradně se odehrávající v baru se jedná možná až překvapivě o velmi inteligentní záležitost s vtipnými dialogy, ukázkově užitými running joky a parádním obsazením na čele s mým favoritem Woodym Harrelsonem v nezvykle civilně uchopené roli pitomce.. A ta, hádám nezáměrná, až samozřejmá atmosféra osmdesátek se jinde jen dost těžko hledá.. Podobně jako byste jen dost těžko hledali někoho, kdo si ty osmdesátky prožil, a o Cheers by minimálně neslyšel.. Zkrátka takoví starší a klidnější osmdesátkoví Přátelé, jednoduše fenomén.. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (51)

  • Sitcom skončil v diváckej sledovanosti na poslednom a zároveň aj na prvom mieste. Pilotný diel skončil v sledovanosti na poslednom 77. mieste. Deviata séria bola práve tou najsledovanejšou. (martincba)
  • Pôvodne sa mal celý seriál odohrávať v hoteli a nie v bare. (martincba)

Související novinky

Zemřela herečka Kirstie Alley

Zemřela herečka Kirstie Alley

06.12.2022

Ve věku 71 let zemřela slavná komediální herečka Kirstie Alley. Alley byla údajně obklopena svou nejbližší rodinou, když zemřela. V příspěvku na jejím oficiálním instagramovém účtu bylo odhaleno, že… (více)

Reklama

Reklama