Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mitch McDeere, mladý právník, vstupuje do firmy kde ho má čekat slibná kariéra. Jenže brzy jsou jeho dva společníci zavražděni. Případ začne vyšetřovat FBI a Mitchův dosavadní hladký život se rázem změní. Může si vybrat:  buď bude pracovat pro FBI, nebo zůstane ve firmě. Ať si však zvolí kteroukoli z těchto možností, jeho život už nikdy nebude takový, jaký býval – a on to ví. A také ví, že jediným řešením bude vymyslet si třetí možnost, vlastní plán… (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (293)

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Výborný film z díly Sydneyho Pollacka.Pro Toma Cruise byly tyto roky pořád jeho začátkem filmové kariéry,ale jako by se s hereckým talentem už narodil.Film má skvělou atmosféru.Ze začátku si říkáte,že film možná bude nuda,ale postupně se zvyšují obrátky a vás už film pohltí.Myslím si,že nejlepší roli zde měl Gene Hackman,který na mě působil jako člověk,který zatajuje hodně podstatných věcí.Ed Harris zde zahrál dobrou roli detektiva FBI.Film skončil překvapeně,čekal jsem lepší rozuzlení.I přesto filmu dávám 80% ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Celkem ucházející thriller, pomalé vyprávění, rád bych dal tři. Ale nemůžu. Celý film mě neuvěřitelně s**ala úděsná hudba, která mi drásala nervy a do filmu se absolutně nehodila. To snad nahráli večer před finální úpravou v hospodě, když si vzpomněli, že nemají žádnou hudbu. Jedna * dolů a už nikdy víc. ()

Reklama

kinderman 

všechny recenze uživatele

Zhruba do 125. minuty je všechno v pořádku a znalec předlohy ocení, jak scenáristé redukují postavy, pozmění jeden důležitý charakter (G.Hackman), přidávají dramatické momenty a vůbec vytvářejí svižnou adaptaci rozsáhlého románu. Pak ale přijde „akční“ finále a závěrečná „konfrontace“, které se natolik odklánějí od knihy a leští Mitchovy pohnutky (hlavně všechno podle práva, byť z toho nebudu mít ani vindru), že jsem byl znechucen- a ačkoli je Firma pořád lepším filmem než třeba Případ Pelikán, na čtyři hvězdičky nepůjdu, protože kvalit Schumacherova Času zabíjet (o Coppolově Vyvolávači deště nemluvě) nedosahuje. ()

swed 

všechny recenze uživatele

Řemeslně zručně natočená nuda. Rozvleklé vyprávění nemá šanci diváka vtáhnout do sebe, a to i díky klasicky matnému výkonu Toma Cruise. Základní myšlenka je zajímavá - firma pohlcující své zaměstnance jako žralok oběti - bohužel se jí nepodařilo nějak zvýraznit a celý film se tím pádem topí ve vodách průměru. Před tímhle nezáživným snímkem sáhnu raději po Wall Street. 5/10 ()

classic 

všechny recenze uživatele

Film má kvalitne obsadenie... + zápletku, skúsenú - zručnú réžiu, scenár pod záštitou - Boba Towna, ktorý napísal jeden z najlepších scenárov všetkých čias - Chinatown, ...mladého a energického - Toma Cruisa, či veterána z Francúzskej spojky - Gena Hackmana, ale i NAPRIEK TOMU, mi film vadil najviac - v prepálenej dĺžke + po čase som začínal mať z filmu guláš, mišung, že som sa nevedel dočkať konca - záverečných tituliek, pričom vidieť to RAZ, neuškodí nijako zdraviu, tak skrátiť to o 30. minút + zmeniť a upraviť scenár, by prospelo, lebo má niekoľko KAZOV. ()

Galerie (73)

Zajímavosti (13)

  • Meno Genea Hackmana sa neobjavilo v reklamných materiáloch k filmu. Jeho kontrakt vyžadoval, aby jeho meno bolo dôležitejšie než názov filmu vo všetkých reklamných materiáloch. Kontrakt Toma Cruisea ale zároveň vyžadoval, aby jeho meno a jedine jeho meno bolo dôležitejšie ako názov filmu vo všetkých reklamných materiáloch. Hackman sa teda rozhodol vypustil svoje meno zo všetkých reklamných materiálov úplne, vypustil svoju osobu a prekvapil tak všetkých divákov. Vo filme samotnom nasleduje Hackmanove meno po Cruiseovom a pred titulom. (pravo)
  • Vo filme dostane Mitch od firmy Mercedes, hoci v románe mu dajú BMW. Po skončení filmovania ho ako dar získal Tom Cruise. (pravo)

Související novinky

Zemřel herec Paul Sorvino

Zemřel herec Paul Sorvino

26.07.2022

Další smutná zpráva z filmového světa. Včera totiž zemřel také druhý slavný charakterní Paul Sorvino. 83letý veterán, známý pro hraní silných urostlých typů mužů, zemřel přirozenou smrtí ve svém domě… (více)

Zemřel herec Wilford Brimley

Zemřel herec Wilford Brimley

02.08.2020

V sobotu v ranních hodinách zemřel americký herec Wilford Brimley. Bylo mu 85 let. Brimley se údajně dva měsíce potýkal s ledvinovými problémy, informaci o úmrtí potvrdila jeho agentka Lynda Bensky.… (více)

Reklama

Reklama