Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Richard Gere se představuje v roli prominentního právníka Martina Vaila, který se rozhodne bezplatně hájit kentuckého mladíka Aarona Stamplera (Edward Norton), obviněného z vraždy chicagského arcibiskupa. Zkrvavený Aaron byl zajat po zběsilé honičce odvysílané v přímém televizním přenosu. Vail proto cítí, že by tento zdánlivě jednoznačný případ mohl přispět k jeho prestiži. Obžalobu zastupuje asistentka státního návladního Janet Venableová (Laura Linneyová), Vailova bývalá přítelkyně. Vailův případ se navzdory jeho očekávání zkomplikuje poté, co psychiatrička Molly Arringtonová (Frances McDormandová) dospěje k závěru, že Stampler trpí mnohočetnou poruchou osobnosti. Vail také odhalí důkazy o tom, že byl arcibiskup zapleten do spekulací s pozemky a zneužíval mladé ministranty. Cynický a prospěchářský právník tak čelí skličující vyhlídce, že si jeho klient skutečně zaslouží tu nejlepší obhajobu. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (609)

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Dokonalý Edward Norton v roli vychytralého a mazaného mladíka ARo(y)na:), který nám ukázkově předvádí, jak obelstít snaživého právníka a jak se vyhnout kriminálu. Touto svou, v podstatě první větší rolí, dal Edward filmovému světu jasně najevo svou existenci. Lidé však ještě nemohli tušit, že tento chlapík v průběhu let vytvoří tak zásadní a silné postavy, které se zapíšou do historie. Vedle tradičně elegantního Richarda Gerea jsem byla okouzlena noblesou, krásou a osobností Laury Linney, která se již tímto filmem, v němž jsem ji prvně viděla, zařadila mezi mé oblíbené herečky. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Ďalšia poctivá právnická žánrovka, z ktorej je však už v roku 2014 bohužiaľ mierne cítiť jej vek. Všetko ale vynahrádzajú herecké výkony, napínavý priebeh a kvalitné zakončenie. A ako tortička na torte ma uchvátila pieseň Dulce Pontes - Cançao do mar. ()

Reklama

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Poutavá, na mainstreamový thriller v detailech nečekaně brutální a po všech směrech solidně odvedená filmařina, v níž se debutujícímu Edwardu Nortonovi ve vedlejší roli podařilo dokonale zastínit hvězdného tahouna, jakým byl v té době Richard Gere... což vlastně skvěle koresponduje s vyzněním snímku. Bravo. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Teda mě tam ten Gere ani moc nevadil. Možná kvůli tomu, že jsem se v podstatě neustále soustředil na Nortona? :-) Je to sakra dobrej herec, to se musí nechat, jeden z nejlepších. Dokonce jsem chtěl dát i pět hvězdiček, ale díky zápletce počestnost vs. sexuální šokantnost, která mi už z mnoha jiných filmů připadá trapně jednoduchá, přímočará a ohraná, dávám za čtyři. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Prvotní strach jsem pocítil já, když moje oko v programu zavadilo o film s Ríšou a Edou. Všechny obavy ale rozcupovalo jedno z nejlépe natočených soudních dramat, co jsem kdy viděl. Je pravdou, že největší plusové body naskočily především díky vynikajícímu finiši a závěru, v tomhle si Hoblitův film ničím nezadá s průběhem každého průměrného pelešení. Ale povedený závěr patří jak k dobrému filmu, tak i k dobrému milování, takže není důvod křivdit ani Hoblitovi, ani slečně vedle vás. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (14)

  • Natáčelo se od 28. dubna do 12. července 1995 ve státech USA – Západní Virginie, Illinois a Kalifornie. (Varan)
  • Edward Norton dostal za svoji roli 50 000 amerických dolarů. [Zdroj: časopis TV Max] (SONY_)

Reklama

Reklama