Reklama

Reklama

Pokémon

(seriál)
  • Japonsko Pocket Monsters (více)
Trailer 1
Japonsko, (1997–2023), 476 h 32 min (Minutáž: 22–25 min)

Režie:

Kunihiko Jujama, Masamicu Hidaka, Norihiko Sutó, Júdži Asada (více)

Hrají:

Ikue Ótani, Rika Macumoto, Minami Takajama, Majumi Iizuka, Júdži Ueda, Megumi Hajašibara, Šin'ičiró Miki, Bin Šimada, Činami Nišimura, Fumiko Orikasa (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(9) / Epizody(1234)

V roku 1995 autor Satoshi Tajiri priniesol do spoločnosti Nintendo ukázať svoj námet o Pokémonoch a rozpútal tak celosvetový ošiaľ počítačovej hry, na základe ktorej vznikol v roku 1998 japonský animovaný seriál s vyše dvesto epizódami. Desaťročný chlapec Ash má jeden obrovský sen chce sa stať pánom virtuálnych postavičiek a príšeriek Pokémonov. Vydá sa preto do sveta s cieľom stať sa majstrom v Lige Pokémonov. Spolu zo svojim verným Pokémonom Pikaču sa bude snažiť vybojovať osem odznakov na postup do ligy. Ash, Pikaču a pokemonskí kamaráti musia zachrániť všetkých vzácnych pokémonov pred ich zlými lovcami. Maskovaní nepriatelia ich môžu pomocou techniky a výbojov premeniť napríklad na zlých duchov. Ash, Misty, Brock a Pikaču sa preto musia vrhnúť do nekonečných dobrodružstiev a zachrániť svet! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (17)

Trailer 1

Recenze (831)

Bay_watch 

všechny recenze uživatele

Musíte uznat, že nápad to mělo geniální (sice pořád o tom samém, ale geniální). Jestli se někdo nechal strhnout davovou nenávistí a dal tomuto výtečnému seriálu "odpad!", tak je u mě za blba a pokrytce. Přiznejme si už konečně, že jsme to všichni kdysi žrali... Tak proč to teď odsuzujeme? Proč teď nadáváme a varujeme další generace, jaká to je blbost, když jsme tomu sami kdysi propadli? Nemají snad i oni právo užít si tu akci a zábavu s Ashem Ketchumem, Pikachu a jeho přáteli? Hry přece byly ve své době revoluční a i doteď si drží neuvěřitelnou chytlavost... To samé platí o seriálu, na který se i dnes rád podívám :) P.S. podle golfisty si zasloužím Oscara :) ()

Jansen 

všechny recenze uživatele

Je strašně jednoduchý kopnout si do pokémonů, když už leží na zemi. Je to jakási antipatie která vůči, přiznávám pro dospělého diváka nevkusnému a hloupému seriálu, pokémonům zavládla a pomalu se stala módním trendem. Ale našel bych přinejmenším polovinu horších pořadů, které v době pokémonů dávali v televizi. Jako malý kluk jsem každou sobotu ráno ani nemohl dospat, tak jsem se na pokémony těšil. A docela jsem si to užíval. Pokémoni jsou kult. ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

To se mi vážně nehce věřit, že na to tehdy koukalo tak málo zdejších uživatelů. Já měl kvůli tomu ráno natažený budík. Snad žádný díl jsem si nenechal ujít a prožíval jsem dobrodržství společně s Ešem a jeho přáteli. Když o tom tady tak píšu, tak se klidně může stát, že si všech 200 dílů některé odpoledne zopakuji. Srdeční záležitost dob minulých. Nostalgické 3*. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Něco málo jsem absolvovala se svým mrňavým synovcem a přišlo mi to opravdu připitomělé. Na druhou stranu tahle animovaná slátanina není určena dospělým... a všechny děti by jistě chtěly svou vlastní příšerku se zvláštními schopnostmi;-). Hvězdičku tedy ponechám, ale pokud je vám nad 7 let, je tahle blboučká podívaná vážně na PIkaČU. 15% ()

Oskar odpad!

všechny recenze uživatele

Kdykoli slyším o Pokémonech, vybaví se mi taková drobná příhoda. Někdy v době jejich největší slávy jsem čekal na tramvajové refýži a všiml si, že jedno opodál stojící dítě má na batůžku tu hlavní žlutou příšerku (natištěnou, ne lezoucí). Pak jsem si všiml, že totéž trochu závistivě pozoruje asi pětiletý kluk a pokouší se upoutat pozornost své matky stejným směrem. Pořád do ní hučel, že by chtěl taky takový batůžek, ale musí na něm být stejný obrázek. Matka stále nechápala, o co se mu jedná, tak se zeptala "Co že bys to chtěl mít na batůžku, Petříčku?" "Pikaču!", odpověděl prosebně a dostal pohlavek, neboť se matka přeslechla. Z toho, milé děti, vidíte, jak jsou Pokémoni nebezpeční. 0% ()

Galerie (305)

Zajímavosti (92)

  • V epizodě 65 vyšle Ash Charmandera bojovat s Jinx. Jeho Charmander už se ale v předchozích dílech vyvinul v Charizarda, 2. evoluční stupeň, tudíž by se Charmander v tomto díle objevit neměl. Pochybení vzniklo v důsledku incidentu při vydávání a odložení seriálu o 4 měsíce. Epizoda 65 a 66 by správně měla být na místě 39. a 40. epizody. (Saraph)
  • Autorom hry pre GameBoy „Poketto Monsutā“, na základe ktorej vznikol TV seriál, je Satoši Tadžiri. Ten mal záľubu v hraní videohier a tiež nezvyčajného koníčka – zbieranie chrobákov. (PATWIST)
  • Porygon sa objavil iba v jedinej epizóde, ktorá však bola zrušená. Porygon2 sa neobjavil vôbec. (patrik1177)

Související novinky

Hlasujte o nejlepší anime desetiletí!

Hlasujte o nejlepší anime desetiletí!

10.07.2010

Za posledních deset let japonská animovaná tvorba zažila neuvěřitelný boom a její vliv se promítl i do jiných sfér kinematografie a popkultury, jako například do videoklipů Linkin Park nebo filmu… (více)

Reklama

Reklama