Reklama

Reklama

Pokémon

(seriál)
  • Japonsko Pocket Monsters (více)
Trailer
Japonsko, (1997–2023), 476 h 32 min (Minutáž: 22–25 min)

Režie:

Kunihiko Jujama, Masamicu Hidaka, Norihiko Sutó, Júdži Asada (více)

Hrají:

Ikue Ótani, Rika Macumoto, Minami Takajama, Majumi Iizuka, Júdži Ueda, Megumi Hajašibara, Šin'ičiró Miki, Bin Šimada, Činami Nišimura, Fumiko Orikasa (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(9) / Epizody(1234)

V roku 1995 autor Satoshi Tajiri priniesol do spoločnosti Nintendo ukázať svoj námet o Pokémonoch a rozpútal tak celosvetový ošiaľ počítačovej hry, na základe ktorej vznikol v roku 1998 japonský animovaný seriál s vyše dvesto epizódami. Desaťročný chlapec Ash má jeden obrovský sen chce sa stať pánom virtuálnych postavičiek a príšeriek Pokémonov. Vydá sa preto do sveta s cieľom stať sa majstrom v Lige Pokémonov. Spolu zo svojim verným Pokémonom Pikaču sa bude snažiť vybojovať osem odznakov na postup do ligy. Ash, Pikaču a pokemonskí kamaráti musia zachrániť všetkých vzácnych pokémonov pred ich zlými lovcami. Maskovaní nepriatelia ich môžu pomocou techniky a výbojov premeniť napríklad na zlých duchov. Ash, Misty, Brock a Pikaču sa preto musia vrhnúť do nekonečných dobrodružstiev a zachrániť svet! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (17)

Trailer

Recenze (831)

Falconica 

všechny recenze uživatele

Je to kýč, je to infantilní a hloupý....ale pro všechny bohy...vždyť je to pohádka pro děti! kde v tom všichni chtěj hledat rozum? Proč to tu každej srovnává hned s anime jako Cesta do fantazie? X-D Já ho onehdy milovala. Má to všechny prvky, který průměrný dítě potřebuje...roztomilý příšerky, nadpřirozeno, boj...proč to hned házet do odpadu?:-) ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Jako malej jsem měl vždy nařízený budík, abych nezmeškal jediný díl. Tyhle dětské kulty bývají s přibývajícím věkem kontroverzní (viz taktéž legendární Strážci vesmíru, na které se koukat nedá), ale na pár dílů Pokémonů jsem se před časem znova podíval na youtube a víte vy co - pořád mě to celkem bavilo. Tady je ta averze naprosto přehnaná, seriál jako takový opravdu není třeba nenávidět. Čtyřhvězdičkové hodnocení berte jako vzpomínku na mladší léta a protiváhu k odpadům - Pikaču si je nezaslouží :-) ()

Reklama

Morien

všechny recenze uživatele

Hrdě se hlásím k tomu, že zatímco moji vrstevníci žili tímhle fenoménem a poslouchali u toho Lunetic, tak já jsem sjížděla Beatles a četla si k tomu Pána Prstenů. A nikdy jsem neviděla jediný díl (protože mí rodiče byli strašně ušlechtilí a na televizi mě pořádně nechali koukat až tak od prváku na gymplu, díky čemuž jsem toho stihla fakt hodně přečíst a ještě začít sama umělecky tvořit a taky si dělat (skoro na všechno) vlastní názor), maximálně upoutávky, a za tím si stojím a není to póza a jestli něco nesnáším, tak když někdo říká "kdy už si konečně přiznáme, že jsme to dělali všichni". Amen. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Jo jistě, každému to teď příjde hloupé, ale musíme uznat, že v letech 2000 a 2001 to byl megahit a děti to masově sledovaly. I já jsem tomuto fenoménu neunikl a sledoval to pokaždé. Ještě teď si vzpomínám na to fanatické sbírání a vyměňování všelijakých samolepek a kartiček s motivy Pokémonů. Pika Pika Pikačůůů. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

V dobách temných a zlých, kdy lidstvo čelilo největšímu zlu v podobě spaní do poledne, se zrodil Pokemon. Seriál, jehož síly neznají mezí. To on zničil můj víkendový spánek. To on má na svědomí milióny bzučících budíků a nevyspaných lidí. Avšak je to právě Pokemon, jenž se stal mou nejmilejší závislostí. Sbírání kartiček, holografických čtverečků, nálepek, to vše se mi nevyhnulo. Taky mám plyšovýho a vrnícího Pikaču, héč :-D..... Vy, co to kritizujete už asi máte hodně let za sebou a nechápete to. Ale my, kterým je kolem 20-25 let, my jsme na Pokémonech vyrůstali a já si rozhodně nepřipadám ani o chlup blbější či nějakým způsobem zdeformovanější něz kdokoli jiný. Před časem mě napadlo, že mrknu na pár dílů Pokemonů a ke svému překvapení - zhlédnul jsem celou první sérii a za svými 5 hvězdičkami si stojím. BTW: Nemáte někdo náhodou plyšovýho Bulbasaura? :-)))) :-D ()

Galerie (305)

Zajímavosti (92)

  • Slovo "Pikachu" je odvodené od dvoch japonských slov, a to "pikaru", což je citoslovce pro záření či jiskření, a "chu", které reprezentuje zvuk, který vydává myš. (rador)
  • Porygon sa objavil iba v jedinej epizóde, ktorá však bola zrušená. Porygon2 sa neobjavil vôbec. (patrik1177)
  • Úvodní bitva je stejná jako v první generaci her. (LUKICKK)

Související novinky

Hlasujte o nejlepší anime desetiletí!

Hlasujte o nejlepší anime desetiletí!

10.07.2010

Za posledních deset let japonská animovaná tvorba zažila neuvěřitelný boom a její vliv se promítl i do jiných sfér kinematografie a popkultury, jako například do videoklipů Linkin Park nebo filmu… (více)

Reklama

Reklama