Reklama

Reklama

Will a Grace

(seriál)
Trailer
USA, (1998–2020), 92 h 56 min (Minutáž: 21–46 min)

Hrají:

Eric McCormack, Debra Messing, Megan Mullally, Sean Hayes, Shelley Morrison, Leigh-Allyn Baker, Michael Angarano, Penn Badgley, Gregory Hines (více)
(další profese)

Série(11) / Epizody(243)

Will a Grace jsou nejlepší přátelé a oba bydlí v New Yorku. Will je právník a Grace je designerka. Grace je zasnoubená, ale když se její vztah rozpadne, přestěhuje se k Willovi. Má to být jenom dočasná situace, pokud si Grace nenajde svůj vlastní byt, ale nakonec zůstanou spolu bydlet. Mezi jejich přátelé patří také Jack, Willův gay kamarád a Karen, asistentka Grace, která skutečně nemá zapotřebí pracovat, protože několikrát uzavřela velice výhodný sňatek. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (193)

maty39 

všechny recenze uživatele

Willa a Grace jsem nikdy na českých televizích nezachytil a ani jsem před pohledem do komentářů nevěděl, že někdy u nás běžel. Nicméně v originále je to parádní sitcom jehož největším kladem jsou vedlejší postavy. Will a Grace by sami o sobě nebyli až tak zábavní a uznávám, že místy jsou i otravní, ale vše nahrazuje postava afektovaného, povrchního a sebestředného Jacka a hlavně postava multimilonářky Karen, která u Grace "pracuje" jako asistentka jen pro zábavu a jejím největším koníčkem je utrácení peněz ve velkém, polykání přášků a pití alkoholu ještě ve větším a hlavně urážení všech okolo. Její pisklavý hlas tomu dodává to správné grády. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Celkem dost dílů jsem viděl, když to před lety jelo v české premiéře na Primě. První díly byly fajn, ale postupně (a celkem rychle) to začalo upadat. Kdysi jsem se u toho párkrát zasmál, ale ani tenkrát mi to nepřišlo jaké nějaké veledílo a teď mi to přijde ještě horší. Průměrný (no spíše podprůměrný) sitcom, kde jediné sympatické postavy jsou neodolatelní Jack a Karen. Jak tohle mohlo vydržet tak dlouho, je pro mě poměrně záhadou a ještě větší záhadou mi je, co na tom všichni vidí, jelikož mi to opravdu nepřijde ničím zajímavé. 45%. ()

Reklama

JakeG 

všechny recenze uživatele

Některé díly jsou vtipné méně u jiných se popadám za břicho a nemůžu zastavit smích. Parta je to zajímavá se svejma vlastnostma /ironie a sarkasmy ze sebe sypou jak na běžícím páse/, ale trumfnout ve vtipnosti Jackieho a Caren? - přiznávám že jsou víceméně přeexponovaní a drsní, přesto ..... . Ty dva spolu a jejich hlášky, no KONEC! :)) ()

novoten 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kultovka, která ve své domovině uspěla o poznání výrazněji než u nás. A těžko říct, co jí u českých diváků podtrhává nohy nejvíc, zda výrazně nepovedený překlad pro dabing nebo salva homofobních komentářů skrytých za všudypřítomné "Gayové mi nevadí, ale..." A protože se řadový český divák přes určité hranice stále nedokáže přenést, musí se show, kde jedna z ústředních mužských postav nepokrytě balí jednoho chlapa za druhým a všelijak se u toho kroutí, přehrává a vůbec grimasí, setkat s převážným nepochopením nebo více či méně nuceným přetrpěním. Protože je ale touhle postavou Jack McFarland v podání nezkrotného gumáka Seana Hayese, nebylo pro mě obrany a už od pilotní epizody jsem se u téhle party uculoval, od nějaké třetí série pak nepokrytě mlátil smíchy. Nemůže za to ale jen Jack, ale i čím dál sympatičtější, životnější a opravdovější Will, ostrovtipná Karen, která si dokáže dát každého chlapa k snídani a ještě se přitom nevinně usmát, a v neposlední řadě samozřejmě titulní Grace, která je nám všem díky svým zlozvykům, prohřeškům a prapodivným životním rozhodnutím rozhodně nejpodobnější. Will & Grace by si zkrátka zasloužili být v nejrůznějších žebříčcích po boku těch nejoblíbenějších sitcomů, protože fungují přesně tak, jak legendární komedie fungovat mají. Tedy tak, že nemusíte chápat okolnosti (viz geniální díl na motivy Za zvuků hudby) a přesto se neumíte přestat smát. Nebo tak, že přejete Grace štěstí, ať už se zrovna pokouší o vztah s kýmkoli. Nebo tak, že Jack vejde do místnosti a vy si zoufale přejete, aby začal zpívat či tancovat. Kdo se nebojí doslova tryskových dialogů v originální angličtině, ten ať neváhá a pěkně od začátku si W&G dá. Téhle čtveřici stojí za to dát šanci, ať už vás letmé probliknutí v odpoledním programu přimělo myslet si cokoli. Revival z roku 2017 už je pak jen opatrným polokánonem, protože popírá některé z nejzásadnějších událostí druhé poloviny seriálu, ale základních osm sezón je věčnou legendou. It's funny cause it's sad... ()

Tereza666 

všechny recenze uživatele

Musím se přiznat že první dojem byl hodně pozitivní. Ovšem teď musím z ***** hvězdiček malinko ubrat. Jack je pořád fantastický a Karen je baba jak má být. Will je sympaťák ale zase ta Grace. Nemám jí ráda, už jen díky Stacey z předešlého sitcomu. Co se týče vtípků.. Opět září jen moje oblíbená trojka. Plus - mínus. PRŮMĚR. ()

Galerie (1 901)

Zajímavosti (43)

  • Nábytek se v seriálu neměnil. Některé kousky se měnily po seriích, ale vždy stejnou kopií. V někderých dílech ve scénách na místech, kde se příliš nenatáčí (příklad - dům rodičů Willa), se objeví nábytek z bytu, kde Will žije s Grace. Stejně tak se objeví třeba křeslo z bytu Willa a Grace v domě, kde bydlí rodiče Grace. (Patw)
  • Herec Sean Hayes alias Jack se v roce 2010 veřejně přiznal že je gay. (Patw)
  • V dílu 4x08 dělá Jack konkurz na roli do seriálu Odpočívej v pokoji. Nate z onoho seriálu v jedné epizodě říká Davidovi, že sleduje právě Willa a Grace. (Tom Riddle)

Související novinky

NBC vzkřísí Kancl?

NBC vzkřísí Kancl?

21.12.2017

Jen málokterá americká předělávka britského seriálu měla takový úspěch jako Kancl. Výtvor Rickyho Gervaise a Stephena Merchanta se v USA dočkal devíti sérií, a přestože v roce 2013 skončil, v NBC se… (více)

Zemřel Gene Wilder

Zemřel Gene Wilder

30.08.2016

Alzheimerova choroba nám v neděli sebrala třiaosmdesátiletého herce Genea Wildera. Pokud jste viděli Producenty, Ohnivá sedla nebo Mladého Frankensteina, dobře víte, o koho jde. Tohle je ale jen… (více)

Reklama

Reklama