Reklama

Reklama

Na zdraví

(seriál)
USA, (1982–1993), 110 h 7 min (Minutáž: 22–47 min)

Hudba:

Craig Safan

Hrají:

Ted Danson, Shelley Long, Kirstie Alley, Nicholas Colasanto, Rhea Perlman, Woody Harrelson, Kelsey Grammer, Bebe Neuwirth, George Wendt, Paul Willson (více)
(další profese)

Série(11) / Epizody(272)

Obsahy(1)

"Na zdraví" je bar, který převezme Sam Melone, playboy se slabostí na letušky. Bar pravidelně navšťevují jeho kamarádi s nudným životem, aby si ho zpestřili a odpoutali se od problémů (s alkoholem). Mezi zaměstnanci baru je poměrně jednoduchý, a proto vtipný Woody a také místy protivná číšnice, která pase po majiteli domu, ve kterém se bar nachází. A taky Rebecca, která sice v baru pracuje, ale nikdy nikdo ji pracovat neviděl. (masw)

(více)

Recenze (62)

Ivoman 

všechny recenze uživatele

Po první a druhé sérii : Některé vtípky dost krkolomné, je poznat velký časový odstup, kdy byl seriál natočen. Rozchod Diany a Sama na konci druhé série bylo dost kostrbaté, protože chování dvojice Diany a Sama se obrátilo během dvou dílů o 180°. ***** Po třetí sérii : Na scénu přichází Frasier Crane, konečně jsem se dozvěděl o jeho vstupu na scénu. Pár nepřesností z jeho života, který znám ze skvělého seriálu Frasier, ale pokud jich nebude víc, dají se přehlédnout ... ***** Po čtvrté sérii : Diana zde již působí jako mentálně narušený člověk. :-) ***** Po páté sérii : Frasier je skvělý, Diana je opravdu mentálně nezpůsobilý člověk. ***** Po šesté sérii : Odchod Diany je opravdu znát, seriál se dostává do úplně jiné skvělé fáze, hlavně příchod krásné Kirstie Alley je obrovské plus. Vtipy jdou bez mentálně narušené Diany daleko plynuleji a daleko lépe vyzní. Frasier dostává víc prostoru (super). ***** Po sedmé + osmé sérii + deváté : Vše šlape jak na drátkách, skvělé, úžasné, bravurní ! ***** Po desáté a konečné jedenácté sérii jsem upravil hodnocení na 5 hvězdiček. ********** Konečné hodnocení : Stojím si za tím, že prvních pět sérií trpí postavou Diany, až po nástupu úžasné Rebeccy jde seriál jiným směrem, úžasným směrem a postupem času, je vidět i změna humoru, jeho gradace apod. Na tomto seriálu je opravdu vidět, jak postupem času zraje z třešničky v meloun. Následující seriál Frasier, je ovšem daleko lepší, ale právě kvůli postavě Frasiera Craina, jsem i tomuto seriálu dal plný počet hvězdiček. V seriálu Frasier se postupně objeví i herci ze seriálu Na zdraví a je to krásná vzpomínka na tento seriál. ()

jasiska 

všechny recenze uživatele

Toto je klasika. Polovica sitcomov nakrútených v 90. rokoch a neskôr sú inšpirované práve Cheers. Ross a Rachel sú len mladší Sam a Diane. Inak parádny humor, úžasní herci (Ted Danson je strašný fešák, ale ja aj tak najviac žeriem dámy: Shelley Long a Rhea Perlman RULE!), nehovoriac o krásnej úvodnej znelke, ktorá okrem toho, že ju nemôžete dostať z hlavy, navodzuje a predznamenáva pohodovú atmosféru baru i seriálu. Nepamätám sa, kedy som bola naposledy taká nešťastná z odchodu nejakej seriálovej postavy ako po 5. sérii... ()

Reklama

milanondic 

všechny recenze uživatele

Tento seriál je podle mě naprosto perfektní, trvalo mi však trochu déle než jsem mu přišel na chuť. Po prvních pár epizodách se mi začal malinko líbit, a po dalších a dalších dílech jsem se stal naprostým závislákem. A proč se mi seriál Cheers líbil ? Není to ten tipický, podle mého trapný americký sitcom, kterých je hromada. Je tu prvek inteligentního humoru (Frasier, Diana), ale i "prostého" sarkasmu a ironie (Carla). Je tu fenomén jménem Cliff Clavin, který si myslí, že pošťák je nejdůležitější profese na světě a jeho vysvětlení opravdu všeho mě vždy dostalo. Potom Norm Petterson, ten největší štamgast ze všech štamgastů, který vždy když vstoupil do baru, ozvalo se hlasité "NORME!". Je tu spousta báječných rolí a situací (hádky Sama a Diany, Rebbečina touha po bohatém manželovi, věčně těhotná Carla...). Prostě a jednoduše tento seriál by neměl být zapomenut, protože je podle mého názoru vyjímečný. ()

anderson 

všechny recenze uživatele

Sledoval som prvé 2. série vysielané v začiatkoch TV NOVA. A keďže NOVA CINEMA nemám, hodnotím len to čo som videl v podvečerných časoch za Železného éry. Navyše ten pôvodný dabing bol vynikajúci: Danson (MARTIN ZOUNAR), Longová (VERONIKA ŽILKOVÁ), Wendt (ANTONÍN MOLČÍK), Perlmanová (MARTINA MENŠÍKOVÁ), Colasanto (JAN PŘEUČIL). No a NORMove hlášky, ktorými sa dožadoval ďalšieho pivka sú absolútne nesmrteľné. :-) (10.2.2009) ()

danecek24 

všechny recenze uživatele

Zlatý Glóbus - cena (6) - 40. ročník (za rok) 1982, 42. ročník 1984 - *Nejlepší herečka v seriálu (komedie / muzikál) - Shelley Long, 47. ročník 1989 - *Nejlepší herec v seriálu (komedie / muzikál) - Ted Danson, 48. ročník 1990 - *Nejlepší seriál (komedie / muzikál), *Nejlepší herečka v seriálu (komedie / muzikál) - Kirstie Alley, *Nejlepší herec v seriálu (komedie / muzikál) - Ted Danson + nominace (26) - 40. ročník 1982 - Nejlepší seriál (komedie / muzikál), 41. ročník 1983 - Nejlepší seriál (komedie / muzikál), Nejlepší herečka v seriálu (komedie / muzikál) - Shelley Long, Nejlepší herec v seriálu (komedie / muzikál) - Ted Danson, 42. ročník 1984 - Nejlepší seriál (komedie / muzikál), Nejlepší herec v seriálu (komedie / muzikál) - Ted Danson, Nejlepší herečka ve vedlejší roli - Rhea Perlman, 43. ročník 1985 - Nejlepší herec v seriálu (komedie / muzikál) - Ted Danson, 44. ročník 1986 - Nejlepší seriál (komedie / muzikál), Nejlepší herec v seriálu (komedie / muzikál) - Ted Danson, Nejlepší herečka ve vedlejší roli - Rhea Perlman, 45. ročník 1987 - Nejlepší seriál (komedie / muzikál), Nejlepší herečka ve vedlejší roli - Rhea Perlman, 46. ročník 1988 - Nejlepší seriál (komedie / muzikál), Nejlepší herec v seriálu (komedie / muzikál) - Ted Danson, Nejlepší herečka ve vedlejší roli - Rhea Perlman, 47. ročník 1989 - Nejlepší seriál (komedie / muzikál), Nejlepší herečka v seriálu (komedie / muzikál) - Kirstie Alley, Nejlepší herečka ve vedlejší roli - Rhea Perlman 49. ročník 1991 - Nejlepší seriál (komedie / muzikál), Nejlepší herečka v seriálu (komedie / muzikál) - Kirstie Alley, Nejlepší herec v seriálu (komedie / muzikál) - Ted Danson, Nejlepší herečka ve vedlejší roli - Rhea Perlman, 50. ročník 1992 - Nejlepší seriál (komedie / muzikál), Nejlepší herečka v seriálu (komedie / muzikál) - Kirstie Alley, Nejlepší herec v seriálu (komedie / muzikál) - Ted Danson ()

Galerie (52)

Zajímavosti (51)

  • Postava Cliffa nebola pôvodne v scenári. John Ratzenberger bol na konkurze na postavu Norma a keď bol odmietnutý, spýtal sa tvorcov, či majú v plane postavu “krčmového vševeda”. Urobil rýchlu improvizáciu, ako by postava mohla vystupovať a tvorcom sa nápad zapáčil. (martincba)
  • V tejto epizóde je spomínaný tím NFL New England Patriots. (Johny203)
  • Pro Woodyho Harrelsona, který v seriálu nahradil Nicholase Colasantam, jenž během natáčení 4. série zemřel, to byla první větší role. (hrona)

Související novinky

Zemřela herečka Kirstie Alley

Zemřela herečka Kirstie Alley

06.12.2022

Ve věku 71 let zemřela slavná komediální herečka Kirstie Alley. Alley byla údajně obklopena svou nejbližší rodinou, když zemřela. V příspěvku na jejím oficiálním instagramovém účtu bylo odhaleno, že… (více)

Reklama

Reklama