Reklama

Reklama

Will a Grace

(seriál)
Trailer
USA, (1998–2020), 92 h 56 min (Minutáž: 21–46 min)

Hrají:

Eric McCormack, Debra Messing, Megan Mullally, Sean Hayes, Shelley Morrison, Leigh-Allyn Baker, Michael Angarano, Penn Badgley, Gregory Hines (více)
(další profese)

Série(11) / Epizody(243)

Will a Grace jsou nejlepší přátelé a oba bydlí v New Yorku. Will je právník a Grace je designerka. Grace je zasnoubená, ale když se její vztah rozpadne, přestěhuje se k Willovi. Má to být jenom dočasná situace, pokud si Grace nenajde svůj vlastní byt, ale nakonec zůstanou spolu bydlet. Mezi jejich přátelé patří také Jack, Willův gay kamarád a Karen, asistentka Grace, která skutečně nemá zapotřebí pracovat, protože několikrát uzavřela velice výhodný sňatek. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (193)

Z0oMb3E 

všechny recenze uživatele

Seriál Will a Grace je seriál, ktorý mi otvoril oči. Otvoril mi oči vtom, ako sa všetky tieto dvadsať minútové sitcomy podobajú s jednotlivými časťami. Tie isté fóry, tie isté hlášky, prostredie či situácie, ako napríklad v Priateľoch, Dharme a Gregovi, 2a pol chlapa... Nemôžem povedať, že som videl všetko. Videl som len jednu časť, aby som sa dostal do obrazu, zapamätal si hlasy jednotlivých postáv, ich charaktery a postoje. Avšak ďalších dielov som mal pustených v lište, aby som sa bavil práve na hláškach. A naraz prišlo to spomínané cvaknutie. Takže aké prostredie sa toči stále dookola, a aké časti som asi videl? Tak zásnuby, svadba, pohreb, hľadanie práce, a samozrejme bar mitzvah ...niekoľko narážok na gaysex (a to je asi jediné špecifikum), sex, sex, sex záverečný fór počas tituliek a logo spoločnosti. Ja ako zakomplexovaný radikálny homofób nad dve hviezdy ísť nemôžem. ()

novoten 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kultovka, která ve své domovině uspěla o poznání výrazněji než u nás. A těžko říct, co jí u českých diváků podtrhává nohy nejvíc, zda výrazně nepovedený překlad pro dabing nebo salva homofobních komentářů skrytých za všudypřítomné "Gayové mi nevadí, ale..." A protože se řadový český divák přes určité hranice stále nedokáže přenést, musí se show, kde jedna z ústředních mužských postav nepokrytě balí jednoho chlapa za druhým a všelijak se u toho kroutí, přehrává a vůbec grimasí, setkat s převážným nepochopením nebo více či méně nuceným přetrpěním. Protože je ale touhle postavou Jack McFarland v podání nezkrotného gumáka Seana Hayese, nebylo pro mě obrany a už od pilotní epizody jsem se u téhle party uculoval, od nějaké třetí série pak nepokrytě mlátil smíchy. Nemůže za to ale jen Jack, ale i čím dál sympatičtější, životnější a opravdovější Will, ostrovtipná Karen, která si dokáže dát každého chlapa k snídani a ještě se přitom nevinně usmát, a v neposlední řadě samozřejmě titulní Grace, která je nám všem díky svým zlozvykům, prohřeškům a prapodivným životním rozhodnutím rozhodně nejpodobnější. Will & Grace by si zkrátka zasloužili být v nejrůznějších žebříčcích po boku těch nejoblíbenějších sitcomů, protože fungují přesně tak, jak legendární komedie fungovat mají. Tedy tak, že nemusíte chápat okolnosti (viz geniální díl na motivy Za zvuků hudby) a přesto se neumíte přestat smát. Nebo tak, že přejete Grace štěstí, ať už se zrovna pokouší o vztah s kýmkoli. Nebo tak, že Jack vejde do místnosti a vy si zoufale přejete, aby začal zpívat či tancovat. Kdo se nebojí doslova tryskových dialogů v originální angličtině, ten ať neváhá a pěkně od začátku si W&G dá. Téhle čtveřici stojí za to dát šanci, ať už vás letmé probliknutí v odpoledním programu přimělo myslet si cokoli. Revival z roku 2017 už je pak jen opatrným polokánonem, protože popírá některé z nejzásadnějších událostí druhé poloviny seriálu, ale základních osm sezón je věčnou legendou. It's funny cause it's sad... ()

Reklama

bohhous22 odpad!

všechny recenze uživatele

Status Kultovní seriál je úplně mimo mísu!!! Petka v hlavní ženský roli je např v XI. sérii nejvíce k popukání jen díky svému vzhledu !!!Jen doufám, že její rodina třídí odpad a nezahrabou ji někam do země,kde se bude rozkládat tak dlouho,než tvůrci začnou psát další sezóny téhle frašky sračky!!! Možná to Amíci žerou, možná to ve svý době svým způsobem glorifikovalo bukvice a bouralo tabuizované téma homosexuality a jistě seriál pomohl dodat odvahu výše zmíněné skupině lidí a jistě těchto lidí bylo spousta.....ale pro mě osobně to je jediná zásluha ,pro jakou si tenhle pseudositcom zaslouží uznání🖕 ()

Tereza666 

všechny recenze uživatele

Musím se přiznat že první dojem byl hodně pozitivní. Ovšem teď musím z ***** hvězdiček malinko ubrat. Jack je pořád fantastický a Karen je baba jak má být. Will je sympaťák ale zase ta Grace. Nemám jí ráda, už jen díky Stacey z předešlého sitcomu. Co se týče vtípků.. Opět září jen moje oblíbená trojka. Plus - mínus. PRŮMĚR. ()

Procker 

všechny recenze uživatele

Tak jsem se opet jednou pobavil pri cteni komentaru na CSFD. Ja fakt nevim... to vzdycky, kdyz je neco neotreleho a nejakym zpusobem noveho, tak to hned znamena, ze tomu dame nizke hodnoceni? A to, ze vam serial neprijde vtipny? Prosim, kde to jsme? Jenom tim, ze tento styl humoru je sofistikovanejsi a clovek u nej obcas musi zapremyslet (casto je v serialu odkaz na slavne osobnosti) prece neznamena, ze hned snizim hodnoceni?! Naopak jsem rad, ze nemusim jen tupe cumet "do bedny (ci monitoru)" jak nejakej omezenej couch potato. Jak to asi vyhovuje spouste uzivatelu na CSFD. Staci porovnat hodnoceni s jinymi servery a hned je videt, jak prizemne na tom "u nas" jsme. Nejprve jsem chtel dat 4*, ale po precteni komentaru demonstrativne jeste jednu * pridam. A hned se citim lip!!! ()

Galerie (1 902)

Zajímavosti (44)

  • V osmé („Marry Me a Little“) a deváté epizodě páté série seriálu („Marry Me a Little More“) si samu sebe zahrála americká novinářka, televisní spolupracovnice a spisovatelka Katie Couric. (JoranProvenzano)
  • V dvacáté první epizodě páté série seriálu („Dolls and Dolls“) si spolubydlící Karen Walker (Megan Mullally) Liz zahrála Madonna. (JoranProvenzano)

Související novinky

NBC vzkřísí Kancl?

NBC vzkřísí Kancl?

21.12.2017

Jen málokterá americká předělávka britského seriálu měla takový úspěch jako Kancl. Výtvor Rickyho Gervaise a Stephena Merchanta se v USA dočkal devíti sérií, a přestože v roce 2013 skončil, v NBC se… (více)

Zemřel Gene Wilder

Zemřel Gene Wilder

30.08.2016

Alzheimerova choroba nám v neděli sebrala třiaosmdesátiletého herce Genea Wildera. Pokud jste viděli Producenty, Ohnivá sedla nebo Mladého Frankensteina, dobře víte, o koho jde. Tohle je ale jen… (více)

Reklama

Reklama