Reklama

Reklama

Naši kluci

(seriál)
  • USA Our Boys
všechny plakáty
Trailer

Epizody(10)

Obsahy(1)

V létě roku 2014 jsou tři židovští mladíci uneseni a zavražděni ozbrojenci Hamásu. Izrael je šokován, otřesen a rozlícen. O dva dny později je nalezeno upálené tělo palestinského teenagera z východního Jeruzaléma v lese na západním okraji města. Simon, agent izraelské bezpečnostní služby Šin Bet, se v následujících dnech pustí do vyšetřování případu, zatímco rodiče zabitého chlapce podstupují dlouhou a strastiplnou cestu za dosažením spravedlnosti a útěchy. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (49)

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Je vidět, že se na filmu podílely obě strany, je tu snaha o postihnutí problému mez Palestinci a Izraelem. Situace je v podstatě zakonzervovaná a vyhrocuje se vlastně jen v případě excesů typu našeho příběhu. Jinak obě strany zvolily politiku nevměšování, nedráždění. Izrael je ale kdykoli připraven srovnat se zemí nějakou vesnici, Palestinci mají Semtex a kamení taky připravené ve sklepě. Ono to ale není jen o těchto dvou stranách. I jako Izraelec si člověk bude připadat v mnoha čtvrtích Jeruzaléma či Tel-Avivu jako cizinec. Mezi jednotlivými skupinami Izraelců jsou tak obrovské rozdíly, že si navzájem skoro ani nerozumí. Udržet tento stát pohromadě a v chodu je velké umění a není divu, že vypisují mimořádné volby každou chvíli. K udržení pořádku a životaschopnosti země má Izrael v provozu sledovací nástroje, o kterých každý zarytý demokrat opravdu nerad slyší. Udržují databáze, sledují podezřelé a asi i nepodezřelé osoby. To, o čem se v Evropě nemluví a jen tiše se o tom spekuluje, je tady pýchou ukazováno jako pilíř státu. Ta vražda je v seriálu vlastně jen základní osou příběhu, kolem ní se ovíjí poměrně zdařilá analýza izraelské společnosti a politiky. Kloužeme sice pořád po povrchu, ale tady je to tak složité, že i mnoho Izraelců samotných v tom nemá jasno. Jedno je jediné jisté, klid tam nikdy nebude. Obě strany jsou vyčerpané nenávistí a strachem, ale dohodnout se už nemohou, na to už je dávno pozdě...80% ()

mira007 

všechny recenze uživatele

V roce 2014 unesl a zabil Hamas tři izraelské chlapce, načež se rozhodli tři ultraortodoxní pomstít se stejným způsobem na náhodném palestinském teenagerovi. Tento seriál je špičkovou filmovou rekonstrukcí této události, která sleduje krůček po krůčku skoro jako v přímém přenosu pátrání po těch prvních třech a následně po té druhé trojici až k soudnímu procesu s nimi. Skvělá sonda do společnosti na Blízkém východě, která je naprosto pohlcující a jako krimi drama strhující a kdyby se poslední čtyři díly nerozmělnily, tak tohle dílo hodnotím stejně vysoko jako Černobyl nebo Chalifát. První seriál HBO v hebrejštině/arabštině, asi když to šlo u netflixovské Faudy, která byla ale proizraelská, tak to zkusili i tady, kde je to mírně propalestinské. Jak napsal zpravodaj ČT Szanto tenhle seriál je jakýsi sebemrskačský bič pro Izraelce, ale to je tím, že divák sleduje hlavně ten druhý zločin. Normálně bych dal čtyři silné hvězdy, ale po mojí sérii jednohvězdičkových srajd musím napálit pět, protože jsem rád potkal zase něco v echt kvalitě. ()

Reklama

easaque 

všechny recenze uživatele

-5* V médiích jsou konflikty mezi Izraelem a Palestinou už stokrát omílaným evergreenem, ale jaké jsou reálie, tak to si málokdo dokáže představit. A tento seriálem Vám určitý obrázek dokáže jasně nastínit. Dokázal převést na obrazovky skutečný případ takovým neutrálním způsobem, že z toho výhody nemá ani jedna strana, spíš naopak. Začíná to únosem a kriminálním vyšetřováním, pokračuje odplatou a vyšetřováním a končí soudem. Přesto nemám pocit, že je to pro každého diváka, tak nečekejte od něj výraznou akci, spíš je to komorní drama a pečlivě vystavěná sociální sonda o obou národech. Reálnost vyprávění je až neuvěřitelná a proto nezbývá než opět pochválit a doporučit. PS: Po seriálu Chalífát, který se taky věnuje terorismu jsem si už udělal jasný obrázek o Dálném Východu. Zasytil jsem se toho až až a dlouhou dobu se budu dalším podobným snímkům vyhýbat a nejspíš i těm zemím. [ PŘÍBĚH: 3 /// SMYSL: 3 /// ATMOSFÉRA: 3 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 3 /// NÁLADA: 0 /// ART: 1 /// STYL: 3 /// CASTING: 3 (3*MAX) ] ()

Lischai 

všechny recenze uživatele

Ano, stokrát ano! To bylo tak dobré, jak jen to mohlo být. The Spy s Cohenem je proti tomu falešná mýdlový opera, které nejde věřit nos mezi očima. Naopak Our Boys jsou nečernobílý, umírněný, a přesto emocionálně zdrcující obraz zločinu, který vás přiměje googlit detaily izraelsko-palestinského konfliktu. Tohle je seriál, jak má být. Napínavý, lidský, plný pochopení k oběma stranám, pečlivě vyrešeršovaný, bez příkras. Dávám 9 agentů Shabaku z 10 možných. ()

Skeksis 

všechny recenze uživatele

Natočené to bolo fajn, ale celá téma mi bola protivná. Ja odsudzujem všetky náboženstvá, takže náboženský fanatizmus z oboch strán - Arabi/Židia bol skôr do smiechu. Veď tí ľudia tam stále žijú ako vo filme Život Briana. Keby sa viac venovali vlastným deťom ako modleniu sa, tak by z nich možno vyrástli ľudia pri zmysloch. V prvom rade nerozumiem, prečo nechali dieťa pobehovať po polnoci von, a potom sa čudovali, že ho niekto uniesol a podpálil (zvlášť, keď sa o to pokúsili predošlý deň v susedstve). A ďalšia vec - kreténsky starý rabín považuje za prácu "štúdium" náboženských kníh (neviem, prečo tie nezmysly považuje za štúdium), ostatní podobne pomätení ho ešte uctievajú, a pritom ani nevedel, koľko rokov majú jeho deti, ktorých mal jedenásť. ()

Galerie (80)

Zajímavosti (2)

  • Jedná se o první seriál, který HBO odvysílala v hebrejštině a v arabštině. (Duoscop)

Reklama

Reklama