Reklama

Reklama

Hercule Poirot - Season 9 (2003) (série)


Poslední víkend (S09E04)

(epizoda)
  • Velká Británie The Hollow (více)

Obsahy(1)

Už dlouho si Hercule Poirot přál strávit klidný víkend ve svém novém venkovském domku, tak půvabně zasazeném do anglické krajiny. A zdá se, že tentokrát se mu konečně jeho přání splní. A nejen to, bude mít dokonce příležitost těšit se z příjemné společnosti, která se schází v nedalekém sídle lady Angkatellové. Poirot si tu vybranou večeři vskutku vychutnává, netuší ovšem, když se vrací do své samoty, jak brzy jej sem jeho kroky zavedou znovu. Neboť hosté lady Lucy se druhý den - pochopitelně zcela neúmyslně - rozdělí na dvě skupiny: na oběť a na podezřelé. A bez Poirotovy pomoci inspektor Grange těžko vypátrá, čí ruka držela pistoli, jejíž kulka zabila doktora Johna Christowa. (Česká televize)

(více)

Recenze (64)

jedna_vrana 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Poirot na mieste činu viackrát opakuje : Tu niečo nie j ako má byť. Prípad hodný Poirotových šedých buniek. Potiaľ to bol obľúbený Poirot ako vždy - stačí sledovať, ako si chystá raňajky a sledovať neúprimné opätované úsmevy postáv. Poirota roky pozeráme v slovenskom dabingu (jeden z mála filmov, kde mi to nevadí, možno je to aj tým, koľko bolo tých sérií natočených a stali sa takým nedeľným rodinným rituálom, od nepamäti v slovenčine, nadabovaný Jánom Kožuchom). Ale ostatné postavy dnes iritovali! Hrozný dabing pokazil obsah detektívky. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Poslední víkend... Poslední Víkend... Poirote, proč zas a znovu výlet na venkov, když je plný vražd a starých domů se starými rodinami? No, ale co, tvé tápání bylo, malý velký detektive zas projednou zábavné něčím trochu jiným, než díly (nebo filmy) jiné, tentokráte u mě vedla lehká nervozita detektivova, trošku větší, než-li jinde (nebo jsem si tak představoval). Ale v mnoha obdobných mě překvapuje stále zas a znovu jedna věc - převelice mrzký důraz na služebnictvo. ()

Reklama

CSSML 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Solidní detektivka se silným příběhem o přátelství, odpuštění i neodpuštění, ale ta soulož, cui bono? To by jinak nikomu nedošlo, k čemu dojde, když se sejde nepolepšitelný sukničkář a nadržená rachotina? Opravdu ne? O co jednodušší to mají Japonci, kterým na celou scénu vystačí chycení za kimono – tedy ve filmech, na které se dívám. Poirota sleduji v originálu, takže český dabing neřeším. ()

HateBreeder 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

ad dabing: Když jsem začal sledovat televizní sérii s Davidem Suchetem coby Herculem Poirotem, už byla většina dílů předabována panem Medunou. Snad jen Vražda Rogera Ayckroyda je stále ještě v podání pana Kostky. Můj názor je takový: Více se mi líbí dabing pana Meduny a to z toho důvodu, že svým hlasem dokáže lépe zachytit podstatu Hercula Poirota. Hercule se dost často rozčiluje a právě ony chvilky rozčilení dokáže Meduna vystihnout lépe než Kostka. Pod barvou hlasu pana Kostky by si divák představoval někoho klidného, životem zkušeného koho nic nerozházi a vždy si dokáže zachovat chladnou hlavu. Jelikož Jaromír Meduna daboval i Roberta DeNira, tak dokáže vyjádřit patřičnou nenávist a vztek a to (samozřejmě v daleko menší míře) dokázal uplatnit i při dabování slavného belgického detektiva. ()

jane1106 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Televizní "Poiroti" ode mě většinou dostávají zhruba 80%, protože se v podstatě vždy jedná o poctivý, dobře napsaný i zahraný film s geniálním Suchetem v hlavní roli. Čas od času ale narazím na jeden, který má ještě něco navíc. V případě Posledního víkendu je to určitý emotivní přesah, který na mě zapůsobil - slepá láska manželky a racionální láska milenky k jednomu fešnýmu chlapovi, kterému se slabost pro něžné pohlaví stala osudnou. Děj se navíc odehrává v poetické podzimní přírodě, což je přesně můj šálek. Jen ta Sarah Miles byla na facky. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama