Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Důvod nenávidět onu krásnou, bohatou a přiměřeně arogantní mladou dámu měl každý. Kdo ji ale zabil? ... I geniální detektivové si občas potřebují odpočinout. A pár dní, strávených v blahém nicnedělání na palubě luxusního nilského parníku, bude jistě tou pravou oázou pro duši, unavenou ruchem a shonem všedního života. Tak si to alespoň Poirot, když se na tu přepychovou kocábku naloďoval, představoval. To by ovšem na palubě nesměla trávit část svých líbánek s novým manželem, jehož odlákala své nejlepší přítelkyni Jackii, bohatá dědička Linnet Ridgewayová. A celá ta pestrá, zdánlivě nesourodá společnost, jejíž každý člen ovšem, při bližším pohledu, je tak či onak na osudu Linnet zainteresován. A - řekněme to bez obalu - má důvod onu krásnou, bohatou a přiměřeně arogantní mladou dámu nenávidět. (Česká televize)

(více)

Recenze (125)

genetique 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po prelome tisícročí sa novodobé poirotovky u mňa stretli s rozpačitými reakciami, táto časť však dokonale zachraňuje ich renomé. Jedna z najsvižnejších častí so skvelou, vymazlenou zápletkou, takmer od začiatku sa má divák na čo pozerať, napínavá a odvážna krimi ruleta a záverečné odhalenie s tragickými následkami. Skvelé Suchetove stvárnenie Poirota neskazí ani príšerný (tentokrát) slovenský dabing. 85%. ()

Balu... 

všechny recenze uživatele

Co se obsahu, námětu a scénáře týče, film má víc než dobrý základ stát se kvalitním. Co jej ale dokonale pohřbívá je ta "televizní" topornost a absoltně nevyužitá kamera, která jen toporně přihlíží ještě topornějším (ne)hercům. Zmíněn by též měl být naprosto otřesný dabing, který nejenže shazuje již tak nízkou úroveň; ale i rozesmívá na místech, kdy to rozhodně neměl režisér v plánu - konkrétně například hláška dámy, která se svěřuje s obavami, že se loď potopí a o její nohy se v Nilu budou třít kapři.. ()

Reklama

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vdík jedné z předchozích adaptací jeden z nejméně vděčných Poirotů, jelikož jsem však Ustinova Poirota neviděl (respektive jen kousek a jako malý ploutev a tehdy se mi to nelíbilo), beru toho Suchetova tak jak je, tudíž jako další z řady povedených adaptací, kde mě nejvíc bavila zábavnost postav, od Rakouského lékaře (obzvlášť ve scéně se zarudlou dívčinou), přes komunistického kohosi, až po vilnou spisovatelku (Aghato, podle kohopak si tu postavu psala?), kteří pro mne byli zajímavější, nežli děj samotný. Ovšem snad jen psoun stepní ví, jestli je to plus, nebo mínus ()

PogoJoe 

všechny recenze uživatele

Tři a půl. David Suchet - v originálním znění s jeho francouzským přízvukem - je skvělý. Můj první televizní Poirot, který jsem si vyhledal a shlédl zejména kvůli mé oblíbenkyni Emily Blunt, se mi celkem líbil. Knihu jsem četl, když jsem byl malý, takže jsem si z děje nic nepamatoval, docela mě překvapila i výprava na to, že se jedná o TV projekt. ()

vito_corle 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Smrt na nulu-Klasika od A. Christie, ústřední postavou je zase puntičkářský Belgičan Hercule Poirot. Prostředí krásní, protože stejně jako Agatha i já mám rád Egypt. Poirot vyšetřuje záhadnou smrt na lodi která pluje po Nilu (snad se nebude brát jméno řeky za spoiler).Kolem detektiva se motají samí podivíni a každý může být vrahem. 5 hvězd za prostředí (Egypt) za mého oblíbeného detektiva (Poirot-Sucheta). Agatha tím spádem příběhu, kombinací a složitostí zápletky, množstvím postav potvrdila, že je pořád královnou detektivek. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (3)

  • Nabídku pro roli Andrew Penningtona dostal Elliott Gould. (ČSFD)
  • V dobe natáčania údajne Emily Blunt a JJ Feild tvorili pár. (Fabrinka)
  • Když Poirot (David Suchet) objeví ve skříni mrtvou služebnou, je krásně vidět, jak herečka dýchá – pohybující se břicho. (pjotri)

Reklama

Reklama