Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Důvod nenávidět onu krásnou, bohatou a přiměřeně arogantní mladou dámu měl každý. Kdo ji ale zabil? ... I geniální detektivové si občas potřebují odpočinout. A pár dní, strávených v blahém nicnedělání na palubě luxusního nilského parníku, bude jistě tou pravou oázou pro duši, unavenou ruchem a shonem všedního života. Tak si to alespoň Poirot, když se na tu přepychovou kocábku naloďoval, představoval. To by ovšem na palubě nesměla trávit část svých líbánek s novým manželem, jehož odlákala své nejlepší přítelkyni Jackii, bohatá dědička Linnet Ridgewayová. A celá ta pestrá, zdánlivě nesourodá společnost, jejíž každý člen ovšem, při bližším pohledu, je tak či onak na osudu Linnet zainteresován. A - řekněme to bez obalu - má důvod onu krásnou, bohatou a přiměřeně arogantní mladou dámu nenávidět. (Česká televize)

(více)

Recenze (125)

Wooke 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Môj prvý Poirot, ktorého som videl a na ktorého nedám dopustiť. Videl som ho mnoho krát( túto časť), no stále žasnem nad jeho genialitou. Taktiež znova treba pochváliť kostými a všetko, čo sa obdobia týka, pretože to je skvelé. Samotný Poirot nestráca trpezlivosť a chladnú hlavu, čo sa mi na ňom najviac páči. Čo viac dodať, zadržme dych a nemo sledujme, ako pán pracuje. ()

mosem 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jedna z epizod, které mi připadají poněkud slabší. Některé postavy působí poněkud komicky a jejich představitelé své role poněkud přehrávají. Naopak Poirot zde vystupuje v poněkud filozofičtějíším podání, než jsme u něj zvyklí. Některé scény jsou neuvěřitelné (téměř zázračné vylovení pistole z Nilu, doplnění nábojů do pistole která už nemá být nikdy objevena), ale to není záležitost filmových tvůrců - ti jsou věrni literární předloze. I když tento díl není z těch nejlepší, nelze jeho sledování považovat za ztrátu času, už pro půvabné prostředí kde se odehrává a názornou ukázku života vyšší společnosti 30.tých let. ()

Reklama

kkarx 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak za prvé, starší verze je minimálně o třídu zábavnější, nabitá skvělými charismatickými herci a fantastickou atmosférou. Za druhé Suchet je sice lepší Poirot (třebaže i Ustinov má svoje kouzlo; všichni ostatní herci byli v originále lepší!), ale to pořád nedělá z tohohle TV filmu lepší nebo alespoň stejně dobrou podívanou, i když mezi TV filmy je to pořád nadprůměr. (taky se toho nedalo moc zkazit, že jo :D ) ()

Morien 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jedna z mých oblíbených poirotovek. Film pro mě má úžasnou atmosféru, je zábavný i melancholický, obraz je velmi výtvarný a typově přesní herci do něj skvěle zapadají. Na rozdíl od jiných filmů je zde mnoho postav, které jsou zajímavé a strhávají na sebe pozornost, ne jenom ty ústřední, protože obvykle je to tak, že jen pár jich hraje prim a zbytek je do počtu. Jedna z věcí, na kterou se dívám, když šlapu na rotopedu, a baví mě to natolik, že vydržím celé dvě hodiny a ani mě potom netlačí zadek. ()

PogoJoe 

všechny recenze uživatele

Tři a půl. David Suchet - v originálním znění s jeho francouzským přízvukem - je skvělý. Můj první televizní Poirot, který jsem si vyhledal a shlédl zejména kvůli mé oblíbenkyni Emily Blunt, se mi celkem líbil. Knihu jsem četl, když jsem byl malý, takže jsem si z děje nic nepamatoval, docela mě překvapila i výprava na to, že se jedná o TV projekt. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (3)

  • Nabídku pro roli Andrew Penningtona dostal Elliott Gould. (ČSFD)
  • Když Poirot (David Suchet) objeví ve skříni mrtvou služebnou, je krásně vidět, jak herečka dýchá – pohybující se břicho. (pjotri)
  • V dobe natáčania údajne Emily Blunt a JJ Feild tvorili pár. (Fabrinka)

Reklama

Reklama