Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Důvod nenávidět onu krásnou, bohatou a přiměřeně arogantní mladou dámu měl každý. Kdo ji ale zabil? ... I geniální detektivové si občas potřebují odpočinout. A pár dní, strávených v blahém nicnedělání na palubě luxusního nilského parníku, bude jistě tou pravou oázou pro duši, unavenou ruchem a shonem všedního života. Tak si to alespoň Poirot, když se na tu přepychovou kocábku naloďoval, představoval. To by ovšem na palubě nesměla trávit část svých líbánek s novým manželem, jehož odlákala své nejlepší přítelkyni Jackii, bohatá dědička Linnet Ridgewayová. A celá ta pestrá, zdánlivě nesourodá společnost, jejíž každý člen ovšem, při bližším pohledu, je tak či onak na osudu Linnet zainteresován. A - řekněme to bez obalu - má důvod onu krásnou, bohatou a přiměřeně arogantní mladou dámu nenávidět. (Česká televize)

(více)

Recenze (125)

Mapl 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Další skvělý Poirot v podání Davida Sucheta. Ona vůbec Smrt na Nilu stojí za to - asi nejlépe napsané dílo od Agathy Christie spolu s Vraždou v Orient-Expresu a vůbec výprava, postavy a další aspekty jsou vybrány zcela výborně a místně. Mně se velice líbila ona tíživá atmosféra na lodi a hlavně závěrečná skoro až dechberoucí scéna. A jakožto příznivec Frances de la Tour patří ona pátá hvězdička i jí. Pokud jste neviděli, tak vřele doporučuji. 95 % ()

genetique 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po prelome tisícročí sa novodobé poirotovky u mňa stretli s rozpačitými reakciami, táto časť však dokonale zachraňuje ich renomé. Jedna z najsvižnejších častí so skvelou, vymazlenou zápletkou, takmer od začiatku sa má divák na čo pozerať, napínavá a odvážna krimi ruleta a záverečné odhalenie s tragickými následkami. Skvelé Suchetove stvárnenie Poirota neskazí ani príšerný (tentokrát) slovenský dabing. 85%. ()

Reklama

klerik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Veľmi slušná detektívka so škriatkovsky charizmatickým Davidom Suchetom. Dokonca občas prekvapí aj svojou drsnosťou. Príbeh je vystavaný na Poirotovej dedukci a divák má len malú šancu držať s ním krok a asi sotva odhalí zločin skvôr ako slávny detektív, čo je síce fajn, ale pocit, že máte primálo vstupných informácií na spoluprácu zamrzí... ()

vito_corle 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Smrt na nulu-Klasika od A. Christie, ústřední postavou je zase puntičkářský Belgičan Hercule Poirot. Prostředí krásní, protože stejně jako Agatha i já mám rád Egypt. Poirot vyšetřuje záhadnou smrt na lodi která pluje po Nilu (snad se nebude brát jméno řeky za spoiler).Kolem detektiva se motají samí podivíni a každý může být vrahem. 5 hvězd za prostředí (Egypt) za mého oblíbeného detektiva (Poirot-Sucheta). Agatha tím spádem příběhu, kombinací a složitostí zápletky, množstvím postav potvrdila, že je pořád královnou detektivek. ()

Hopkins 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak narovinu Smrt na na nilu s Ustinovem mám o parník raději , herecky a celkově výpravou, avšak Suchet jako Poirot není špatný když se odprostím od původního zpracování a budu to hodnotit jako samostaný kousek tak dám 4 hvězdičky . milovníkům detektivek vřele doporučuji koukatelné a rozhodně to pro fandy nebude ztráta času. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (3)

  • Když Poirot (David Suchet) objeví ve skříni mrtvou služebnou, je krásně vidět, jak herečka dýchá – pohybující se břicho. (pjotri)
  • V dobe natáčania údajne Emily Blunt a JJ Feild tvorili pár. (Fabrinka)
  • Nabídku pro roli Andrew Penningtona dostal Elliott Gould. (ČSFD)

Reklama

Reklama