Reklama

Reklama

Hercule Poirot

(seriál)
  • Velká Británie Agatha Christie's Poirot
Trailer
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
Velká Británie, (1989–2013), 85 h 4 min (Minutáž: 47–105 min)

Předloha:

Agatha Christie (kniha), Agatha Christie (povídka)

Hrají:

David Suchet, Hugh Fraser, Philip Jackson, Pauline Moran, David Yelland, Zoë Wanamaker, Richard Bebb, George Little, Phillip Manikum, Jona Jones (více)
(další profese)

Série(13) / Epizody(70)

Obsahy(1)

Malý belgický detektiv Hercule Poirot (David Suchet) s knírkem upraveným dle pravítka a neuvěřitelně bystrou šedou kůrou mozkovou řeší případy, na které slavná britská policie ani Scotland Yard nestačí a to již od roku 1989 dodnes v této nejslavnější volně inspirované adaptaci předlohy královny detektivek Agathy Christie. (monolog)

(více)

Videa (17)

Trailer

Recenze (311)

Ainy 

všechny recenze uživatele

Příjemný detektivní seriál odehrávající se v době mezi světovými válkami. David Suchet zahrál distingovaného belgického gentilhomme a detektiva s výjimečnými rozpoznávacími schopnostmi par excellence. Škoda, že s sebou musel tahat ten pivní sud, takhle vypadal jako pokřivený paragraf - hrbatá záda a břicho. Občas po tomto seriálu hodím očkem, nesleduji každý díl, na to bych čas opravdu neměla. Na závěrečném sedánku nám Herculovy šedé buňky mozkové objasní celý mord a hurá, jde se slavit další úspěšný případ. „Vrah si myslel, že může být chytřejší než Hercule Poirot. To si tedy myslel špatně. Nikdo není chytřejší než Hercule Poirot! ()

Agatha 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Další výborný britský seriál, tentokrát natočený podle díla mé nejoblíbenější autorky Agathy Christie. Hercule Poirot v podání Davida Sucheta (musim se pochlubit, že mám od něj autogram) je asi nejlepším hereckým ztvárněním tohoto slavného detektiva. Nikdo do této doby ho nezahrál tak dobře jako D. Suchet (tak nějak si ho asi představovala i jeho slavná tvůrkyně). Prostředí staré dobré Anglie zde sálá z každého rohu, každý ze 38 dílů se točí kolem něčeho jiného a v jiném prostředí. Některý je napínavější, jiný zase složitější, romantičtější nebo vtipnější. Naleznout se tam dá skoro všechno. Nikdy nikdo už tyto povídky lépe nenatočí, zato dám ruku do ohně. ()

Reklama

Simbet 

všechny recenze uživatele

Agathu jsem četla už v pubertě. V té době jsem ale patřila do tábora fanoušků slečny Marplové a Herculem Poirotem jsem opovrhovala (což neznamená, že bych to nečetla). David Suchet mě přesvědčil, že i Hercule Poirot stojí zato. Je to snad jedinný seriál, na který jsem ochotná v telce koukat a to i opakovaně. ()

Ravi 

všechny recenze uživatele

Toto je seriál, u kterého vnímám jeho vysoké kvality, ale nedokážu je plně ocenit kvůli jeho osnově, která je s železnou pravidelností prakticky stejná: příjezd, konflikt, čin, vyšetřování, kolize, schůze k odhalení vraha, mistrnné odhalení. V zásadě perfektní, ale mě to ruší natolik, že nejsem schopen udržet při sledování plnou pozornost. 65% = 3/5 ()

Beagle 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Musím konstatovat, že jediným Poirotem filmových a televizních adaptací knih Agathy Christie pro mě je a navždy zůstane David Suchet. Seriál je skvěle zahraný i natočený, Poirot v jeho podání je obzvlášť cynický a samolibý (aniž by ztrácel nadhled a přestával být pravým gentlemanem) a musím přiznat, že některé epizody se kvalitou minimálně vyrovnají knižní předloze (ale to už zní pomalu jako detektivkářské rouhání, že...) ()

Galerie (430)

Zajímavosti (129)

  • Natáčelo se ve vesnici Hambleden, která se nachází v anglickém hrabství Buckinghamshire, a také v Sue Ryder Hospice, které se nachází ve vesnici Nettlebed a kde se nacházelo sídlo Laury Welman. (Trajektt)
  • David Suchet byl podstatně štíhlejší než postava Hercula Poirota, a tak aby dosáhl potřebné zavalitosti, nosil po celou dobu natáčení pod oblekem vycpávky a škrobený límec, v němž jeho krk působil mohutněji. Zpočátku si také nechával zkracovat vlasy na temeni, aby se i proplešatělostí Poirotovi přiblížil. (Hans.)
  • Film byl natočen podle knihy z originálním názvem "Hercule Poirot's Christmas" od Agathy Christie. (Borrtex)

Reklama

Reklama