Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Důvod nenávidět onu krásnou, bohatou a přiměřeně arogantní mladou dámu měl každý. Kdo ji ale zabil? ... I geniální detektivové si občas potřebují odpočinout. A pár dní, strávených v blahém nicnedělání na palubě luxusního nilského parníku, bude jistě tou pravou oázou pro duši, unavenou ruchem a shonem všedního života. Tak si to alespoň Poirot, když se na tu přepychovou kocábku naloďoval, představoval. To by ovšem na palubě nesměla trávit část svých líbánek s novým manželem, jehož odlákala své nejlepší přítelkyni Jackii, bohatá dědička Linnet Ridgewayová. A celá ta pestrá, zdánlivě nesourodá společnost, jejíž každý člen ovšem, při bližším pohledu, je tak či onak na osudu Linnet zainteresován. A - řekněme to bez obalu - má důvod onu krásnou, bohatou a přiměřeně arogantní mladou dámu nenávidět. (Česká televize)

(více)

Recenze (125)

e-arthworm 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden z mých nejoblíbenějších dílů. Dokonalá zápletka, nečekané rozuzlení a ještě nečekanější závěr (byť tento díl není jediný, který skončí sebevraždou pachatele, viz "Vražda Rogera Ackroyda"), díky němuž se počet mrtvol vyšplhá na 5. Film je navíc prošpikován hláškami, ať již ze strany samotného Poirota, dua plukovník x doktor, či ostatních cestujících. "Netrapte se tím, milý příteli, Vy to vyřešíte. - Ó jistě, já vím." ()

baruss 

všechny recenze uživatele

Oveľa slabšie ako verzia s Petrom Ustinovom. Pokiaľ ste ani jednu nevideli, učite si pozrite radšej verziu z roku 1978.. Lebo týmto filmom si pokazíte chuť s parádnej krminálky.. Samozrejme zápletka je rovnaká len herecké výkony sú ohromne slabé.. Pokiaľ ste už verziu z roku 1978 videli, potom tiež nemáte dôvod pozerať tento film... Príde vám to podobne ako mne veľká nuda.. ()

Reklama

Nancy 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Můj oblíbený Hercule Poirot, který se mi ale mnohem víc líbil v původním filmovém zpracování. Už jsem si tam zvykla na všechny ty osoby (a stejně vždycky zapomenu, kdo spáchal tu vraždu), ale tady mi to přišlo, jako by se už nevědělo, co točit, tak se natočil remake již udělaného filmu s jiným hercem a méně povedený. ()

Dale 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Už mi miestami tento seriál začína pripomínať telenovelu. Najmä také okamihy, keď pribehne za Poirotom svedok vraždy, že pozná meno vraha a miesto toho, aby hneď povedala o koho ide, tak rozpráva z cesty a tesne pred tým, ako už má vysloviť to meno, tak je zavraždená. To sa nestalo v tomto seriáli prvý krát, síce možno za to môže samotná Agatha, no dalo by sa to sfilmovať zaujímavejšie a menej predvídateľnejšie. Inak klasický seriálový Poirot, kde meno vraha poznáte pár minút po vražde, takže sa len nudíte do okamihu, kedy to s grandióznosťou sebe vlastnou vychŕli tento slávny detektív na svoje obecenstvo. Práve pri takýchto častiach, ktoré majú aj filmovú podobu, je zrejmé, o koľko je horší tento seriál. Na film sa nechytá a nielen kvôli hercom. ()

Wooke 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Môj prvý Poirot, ktorého som videl a na ktorého nedám dopustiť. Videl som ho mnoho krát( túto časť), no stále žasnem nad jeho genialitou. Taktiež znova treba pochváliť kostými a všetko, čo sa obdobia týka, pretože to je skvelé. Samotný Poirot nestráca trpezlivosť a chladnú hlavu, čo sa mi na ňom najviac páči. Čo viac dodať, zadržme dych a nemo sledujme, ako pán pracuje. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (3)

  • Nabídku pro roli Andrew Penningtona dostal Elliott Gould. (ČSFD)
  • Když Poirot (David Suchet) objeví ve skříni mrtvou služebnou, je krásně vidět, jak herečka dýchá – pohybující se břicho. (pjotri)
  • V dobe natáčania údajne Emily Blunt a JJ Feild tvorili pár. (Fabrinka)

Reklama

Reklama