Reklama

Reklama

Vražda na Nilu

  • Československo Smrt na Nilu (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Jedna loď, několik vražd, mrtvola, několik podezřelých a jeden geniální detektiv. Hercule Poirot chce prožít příjemnou dovolenou na luxusní lodi Karnak, která se plaví po Nilu. Pokojný výlet se však změní v drama, když někdo zavraždí bohatou Linnet Ridgeway-Doylovou. Pachatelem může být jen některý z cestujících! Ale kdo? (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (228)

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Film podle románu Agaty Christie. Kdo miluje detektivky, přijde si na své. Dobře herecky obsazeno. Hraje zde 10 hollywoodských filmových hvězd dodnes zvučných jmen.(Peter Ustinov,Jane Birkin,Bette Davis,Jon Finch,George Kennedy,David Niven,Jack Warden,Angela Lansbury,Mia Farrow,Olivia Hussey). I režijně se tento snímek povedl. Nechybí napětí i mysterióznost. ()

elizabeth_ba 

všechny recenze uživatele

Pro mě příliš dlouhé a oproti předloze bylo ve scénáři provedeno hodně úprav, takže vše mně vše nakonec (navzdory 3 vraždám) vyznělo jaksi příliš romanticky... Vypuštěná jedna část příběhu, redukce postav... Novější, televizní zpracování s Davidem Suchetem, jež sice nemělo tak úchvatné exteriéry, se líbilo mi o dost více, a nejen kvůli hlavnímu představiteli (Ustinov, kterého jinak mám moc ráda, ale jak už píše i Faidra, příliš popisu Poirota nedodpovídá) ale také kvůli pragmatičtějšímu závěru. ()

Reklama

choze 

všechny recenze uživatele

Po Vraždě v Orient Expressu se přesouváme z vlaku na loď, v roli Poirota střídá karikaturního Finneyho nepříliš zajímavý Ustinov a kromě něj obsazení opět čítá řadu známých jmen. Kvůli epické expozici postav, jejich vztahů a motivů k vraždě (klasicky má každý nějaký), dochází k prvnímu mordu netradičně až v půlce filmu, což na mě bylo poněkud pozdě. Navíc mě nebavily postavy (hlavně trojice jakože vtipných starých pannen), postrádal jsem aspoň trochu temnější atmosféru a po pár christieovkách už na mě některé její trademarky působí úsměvně. Tradiční závěrečná konfrontační vysvětlovačka ale nebyla špatná. ()

topi 

všechny recenze uživatele

Stará dobrá Agáta. Její detektivky nestárnou, jsou vtipné a chytré. Smrt na Nilu je klasika, kterou John Guillermin na filmové plátno převedl bezvadně a obsadil parádní hereckou extra třídou. A ty nádherný ženský, Mia Farrow, Jane Birkin, Lois Chiles, Olivia Hussey, radost pohledět. Peter Ustinov se role Hercula Poirota zhostil úctyhodně. Český kinodabing opět luxusní a prvotřídní výsledek - Čestmír Řanda, Blanka Bohdanová, Jana Dítětová, Eduard Cupák, Ladislav Mrkvička, Helena Štáchová, Petr Haničinec, Jiří Holý, Stanislav Fišer, Soňa Dvořáková, Dana Syslová, Alena Kreuzmannová, Táňa Fischerová, Jiří Novotný. Dokonalost. ()

Galerie (104)

Zajímavosti (31)

  • Bette Davis o vysokých teplotách pri natáčaní ironicky poznamenala: "Za starých čias by pre vás postavili Níl. V súčasnosti sa z filmov stali cestopisy a herci kaskadéri." (Arsenal83)

Související novinky

Zemřela herečka Angela Lansbury

Zemřela herečka Angela Lansbury

11.10.2022

Přichází smutná zpráva ze Spojených států, v požehnaném věku šestadevadesáti let totiž v úterý 11. října zemřela v kalifornském Los Angeles americká herečka Angela Lansbury. Jen za pár dnů by přitom… (více)

Gal Gadot v pokračování Orient expresu

Gal Gadot v pokračování Orient expresu

30.09.2018

Filmová adaptace klasiky Agathy Christie Vražda v Orient expresu v loňském roce vydělala 352 milionů dolarů a potěšila jak diváky, tak kritiky – zaslouženě se tak dočká pokračování. Snímek s názvem… (více)

Reklama

Reklama