Reklama

Reklama

Zlo pod sluncem

Trailer

Obsahy(1)

Na malebném jadranském ostrůvku tráví pár dní své dovolené menší – na první pohled různorodá, leč de facto jak pracovními zájmy, tak osobními vztahy úzce propojená – společnost. Pod lesklou slupkou společenské smetánky bují vášně, nenávisti, intriky, zloba… A tak když dojde k vraždě jedné její prominentní příslušnice, je jasné, že prakticky každý měl víc než pádný motiv ji odstranit, teoreticky to ovšem nikdo spáchat nemohl, protože všichni mají dokonalé, neotřesitelné alibi. Zdá se, že vrah vyvázne nepotrestán, neboť místní policie si s takovou záhadou asi těžko poradí. To by tu ovšem nesměl být víceméně náhodou přítomen slavný belgický detektiv Hercule Poirot, v jehož geniálním mozku se jednotlivé střípky fakt složí do překvapujícího odhalení… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (134)

ajuska 

všechny recenze uživatele

Téhle detektivce škodí pomalý rozjezd. Po pár minutách je jasné, kdo bude zavražděn, protože se zkrátka jedná o osobu, kterou všichni ostatní obyvatelé hotelu nenávidí, ale trvá přes hodinu než k zamordování skutečně dojde. Pak už je to Hercule Poirot, jak má být. Všichni podezřelí mají alibi, ale Belgičan záhadu samozřejmě svou skvělou myslí rozplete.. ()

aniiicka 

všechny recenze uživatele

Další z výborných hvězdně obsazených filmů s Peterem Ustinovem jako Poirotem. Je pravda, že Sucheta mám v roli belgického detektiva nejradši, ale Ustinov je rovněž výborný, obzvláště zde. Samotné provedení vraždy je tu pěkně komplikované a jednotlivé postavy jsou podle mě velmi zajímavé. Už jsem zmínila skvělé herce, v jejichž sestavě nechybí známé anglické herečky - Jane Birkin, Diana Rigg (pozn. bondgirl z r. 1969) nebo Maggie Smith, z mužského osazenstva mě potěšil Roddy McDowall. No jo, další z Poirotových dovolených, kde se nečekaně přihodí nějaká ta malá vražda. :) ()

Reklama

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Druhý Ustinovův Poirot už není zdaleka tolik povedený jako ten první, egyptský. Tedy nemyslím přímo jeho kreaci Poirota, která je samozřejmě opět znamenitá (až na tu barvu vlasů, o které jsem psal už minule). Ale film samotný je o třídu horší. Jednak kvůli poněkud slabší zápletce, druhak, a to hlavně, kvůli jeho většinou nesympatickým a vulgárním aktérům. Stýskalo se mi po aristokratické atmosféře egyptského parníku a uvítal bych, kdyby většinu postav nechala lady Christie ve své knize nějak bestiálně zamordovat. A sprostá, hollywoodská, nekonečně hnusná hudba mi na divácké rozkoši ještě ubrala. Po filmařské stránce je to sice výborně natočená a hezky vypravená detektivka, ale ani kvůli krásným baleárským exteriérům, ani kvůli skvělému Ustinovovi, ani kvůli charmantní Maggie Smith, ani kvůli zajímavé Jane Birkin (která oproti Death on the Nile dostala mnohem lepší roli), jí ani náhodou nemůžu dát víc než tři hvězdy. Mimochodem pachatele jsem nějak intuitivně uhádl už jako kluk základní školou povinný, na což jsem byl tenkrát samozřejmě náležitě hrdý. ()

chrispe 

všechny recenze uživatele

Po rozčarování z adaptace s panem Suchetem jsem si řekla, že bych se mohla podívat i na tu s Peterem Ustinovem. A trochu mě to rozesmálo. :-) Ani toto není věrná adaptace a překvapilo mě, kolik vulgarismů na diváky tvůrci hodí už v první třetině. Namísto abychom zůstali v Anglii se vydáváme na Jadran. Opět tu nejsou všechny knižní postavy, a u těch, které zbyly jsou... jejich motivace a charaktery mnohdy jinačí. SPOILER!! A třeba drogová linka je nahrazená jakousi s diamantem. /// Představitelka Arleny je tu vizuálně skvělá, takhle nějak jsem si ji fakt představovala - žena, která svým zjevem vyčnívá. I když jí tuhle show nějakými svými kostýmy kazila Myra Gardenerová). Ale teda tím, jakou z ní udělali čarodějnici se taky úplně netrefili (a ten klobouk? Hele nebyla by z toho opálená mřížka?). I představitel Patrika se povedl. Ale pan Marshall? To je ten vážný, spíš odměřený muž? Na druhou stranu postava Maggie Smith, která měla do jisté míry nahradit Rosamund Darnley mě bavila. Zápletka je ponechána, to nechť je ke cti. Dívá se na to dobře, nenudí to. I tady je třeba napsat, že kdybych před pár dny nedočetla knihu a nepromítalo se v mém hodnocení to, že se to tolik liší od předlohy, asi bych hodnotila o hvězdičku víc. ()

L_O_U_S 

všechny recenze uživatele

Při sledování filmů na motivy knih Agathy Christie docházím ke dvěma závěrům: 1. Hercule Poirot by především neměl vůbec vytahovat paty z domu, protože kam šlápne, tam dojde k vraždě, takže se dá říct, že ty desítky nebožáků má vlastně na svědomí. 2. Pachatelé vražd v jeho okolí jsou rozumu mdlého, když vraždí přímo před Poirotovým nosem a domnívají se, že zrovna jim to projde. (785., 2. II. 2013) ()

Galerie (54)

Zajímavosti (2)

  • Filmový hotel, kde se příběh odehrává, se nacházel na ostrově Mallorca. V současnosti už hotel neexistuje. (horskejvlk)
  • Interiéry byly natočeny v Lee International Studios ve Wembley v Londýně, exotický ostrov, který představuje sídlo Daphne Castle (Maggie Smith), je ve skutečnosti neobydlený ostrůvek Sa Dragonera na Baleárských ostrovech. Pláž, nad níž se vyjímá hotel Daphne Castle, je Cala d´en Monjo na ostrově Mallorca. Další hotelové záběry byly natočeny na Raixa Estate - jedné z částí ostrova nedaleko Palmy. Zátoku racků a pláž, kde byla zavražděna Arlena Stuart Marshall (Diana Rigg), představuje Cala en Feliu, taktéž na Mallorce a nakonec místo, kde Hercule Poirot (Peter Ustinov) nastupuje na loď, je malá pobřežní vesnička Deiá, která se nachází v severní části ostrova. (Cucina_Rc)

Související novinky

Zemřela herečka Diana Rigg

Zemřela herečka Diana Rigg

10.09.2020

Z Velké Británie dnes přišla smutná zpráva, ve věku 82 let zemřela filmová, televizní a divadelní herečka Diana Rigg. Informaci s odvoláním na jejího zástupce zveřejnila stanice BBC. Hereččina dcera… (více)

Reklama

Reklama