Reklama

Reklama

Hercule Poirot - Season 4 (1992) (série)


Vraždy podle abecedy (S04E01)

(epizoda)
  • Velká Británie The ABC Murders (více)
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
Velká Británie, 1992, 1 h 43 min

Obsahy(1)

Herculu Poirotovi kdosi v pravidelných intervalech posílá dopisy podepsané šifrou ABC, v nichž stojí, kdy a kde dojde k příští vraždě. Pachatel postupuje systematicky, jména obětí i místa činu následují po sobě v abecedním pořadí. Ačkoli jsou Poirot a inspektor Japp informováni předem, prohnaný vrah jim stále uniká. A ještě si s nimi zahrává, když oznamuje, že znovu udeří. S tak drzým zločincem se detektiv dosud nikdy nesetkal! Musí ochránit lidské životy - a čas pracuje proti němu. Mrtvé ale přece jen něco spojuje: všechny navštívil nenápadný podomní prodavač punčoch... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (86)

xxlch 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

David Suchet nehraje Poirota,David Suchet Je Poirot a to naprosto excelentní.A.Christie by se jistě dmula pýchou,při pohledu na tohoto skvostného představitele jejího Hercula a na perfektní atmosféru Anglie té doby.Tedy, né že bych se jakkoliv chtěla dotknout pana Ustinova,ale na D.Sucheta coby Poirota nemá.Hudba je skvělá a od samého počátku naprosto úchvatně přechází do děje ,no a herecké obsazení zbylých protagonistů je naprosto dokonalé, (Japp je úplně k sežrání).Neznám žádný jiný detektivní seriál,ke kterému se vždy ráda vrátím a totéž platí i o filmech s tímto elegantním pánem. ()

akisha 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Předloha je jedním slovem geniální. Zpracování je jedním slovem parádní. Vždycky mě mrzelo, že Hastings a spol. později vymizel, tady je aspoň vidět, jak moc dodával Poirotovi vtip (scénky se smrdutým krokodýlem) a jak se oba skvěle doplňovali. Ale vrah ABC patří k nejlepším Agathiným nápadům, o tom žádná... ()

Reklama

gjjm 

všechny recenze uživatele

Bezpochyby nejlepší díl skvělé série. Nejrafinovanější struktura a nejpřekvapivější pointa (a to jsem četl knihu). Samozřejmě skvělé herecké výkony, vynikající atmosféra, režie, scénář... P. S. Jak dokázal Dürrenmatt, vražda bez motivu (nebo zdánlivě bez motivu) se nedá dokázat. Agatha Christie ji přesto dokázala vyřešit a literárně zpracovat. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

I když tenhle film není tak napínavý jako knížka, řadí se k těm lepším. Poirot, který lítá po celé Anglii, tentokrát čelí zdánlivě mnohem silnějšímu protivníkovi, který malé šedé buňky několikrát převeze. Suchet opět exceluje a jsou ti i Hastings a Japp. Výborný film, stejně jako většina z devadesátých let. ()

PhillM. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Brilantní detektivka se skvělým Alexandrem Bonapartem Custem (tedy Donaldem Sumpterem, kterého si pamatuju z mnoha filmů, jen nevím jakých). Figura vzezření starého Brůny k sobě táhne pozornost, ale není to tak jednoduché, jak se celou dobu zdá. Příběh rámuje Hastingsův smrdutý krokodýl (tedy kajman) a tradičně trefené jsou ex i interiéry. Lahoda. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama