Reklama

Reklama

Hercule Poirot - Season 4 (1992) (série)


Vraždy podle abecedy (S04E01)

(epizoda)
  • Velká Británie The ABC Murders (více)
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
Velká Británie, 1992, 1 h 43 min

Obsahy(1)

Herculu Poirotovi kdosi v pravidelných intervalech posílá dopisy podepsané šifrou ABC, v nichž stojí, kdy a kde dojde k příští vraždě. Pachatel postupuje systematicky, jména obětí i místa činu následují po sobě v abecedním pořadí. Ačkoli jsou Poirot a inspektor Japp informováni předem, prohnaný vrah jim stále uniká. A ještě si s nimi zahrává, když oznamuje, že znovu udeří. S tak drzým zločincem se detektiv dosud nikdy nesetkal! Musí ochránit lidské životy - a čas pracuje proti němu. Mrtvé ale přece jen něco spojuje: všechny navštívil nenápadný podomní prodavač punčoch... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (86)

genetique 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Excelentne premyslená a vykonštruovaná konšpirácia a takmer bez úbytku napätia natočená klasická poirotovská kriminálka so zatiaľ jednou z najlepších zápletiek, v ktorej je Poirot, zdá sa, zatlačený do kúta, no znova zapracuje v ten pravý čas, tá správna časť šedej mozgovej kôry a vrah už nemá šancu. 90%. ()

1mArc0 

všechny recenze uživatele

Filmársky a príbehovo funguje od A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z. Poirot: The ABC Murders je absolútnym vrcholom zo všetkých častí, ktoré BBC ponúka. To aj povedia verný fanúšikovia tohto detektíva. Miami, Las Vegas, New York, si môže len s povzdychom pozrieť na túto detektívku a nie je na túto, aj na ďaľšie časti. /90 %/ ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rozhodně jeden z nejlepších dílů "Hercula Poirota", kde se ukazuje, že Agatha měla skutečně parádní dar pro psaní detektivních příběhů a zde prezentovala opravdu unikátního vraha. Ten stojí za to, stejně jako celá zápletka, která je parádně vygradována a neskutečně dobře vymyšlena. Tady opravdu dlouho nebudete vědět, kdo zabíjí a proč. ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Výborně promyšlená detektivka a hlavně první film s Herculem Poirotem, co jsem kdy viděl. Vždycky jsem dával spíše přednost Sherlocku Holmesovi, Poirot mě zkrátka ničím nepřitahoval. A to se ostatně nezměnilo ani po tomto filmu. Zápletka je poněkud překombinovaná (takový ten příběh, který se v reálném světě nikdy nestane), ale všechno to do sebe zapadá, je to prostě dobře vymyšlené. Něco mi v tom ale chybělo, něco, čím by příběh výrazněji vybočil z řady. Možná chci moc, ale tohle byla jen "obyčejná" dobře zvládnutá detektivka. 80%. ()

PhillM. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Brilantní detektivka se skvělým Alexandrem Bonapartem Custem (tedy Donaldem Sumpterem, kterého si pamatuju z mnoha filmů, jen nevím jakých). Figura vzezření starého Brůny k sobě táhne pozornost, ale není to tak jednoduché, jak se celou dobu zdá. Příběh rámuje Hastingsův smrdutý krokodýl (tedy kajman) a tradičně trefené jsou ex i interiéry. Lahoda. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno