Reklama

Reklama

Hercule Poirot - Season 12 (2010) (série)


Tragédie o třech jednáních (S12E01)

(epizoda)
  • Velká Británie Three Act Tragedy (více)

Obsahy(1)

Každý má své tajemství, ale ne každý je kvůli němu ochoten vraždit. Stárnoucí herec Sir Charles Cartwright uspořádá pro své přátele a známé večírek, který však skončí smrtí jednoho z nich. Hercule Poirot, který byl rovněž mezi pozvanými, odmítá uvěřit ve vraždu, protože si vůbec neumí představit, jak by mohla být spáchána a vše pokládá za nešťastnou náhodu. Když však dojde k dalšímu podobnému úmrtí, musí svůj úsudek radikálně opravit a vydat se po stopách nelítostného vraha. (Česká televize)

(více)

Recenze (78)

kuře.gril 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

SPOILER!!.. Hned na začátku jsem si říkala, jaké pěkné kamarády to ten Poirot má. A jak je podivné, jak je Cartwright strašně angažovaný ve vyšetřování a hlavně, jak mu to myslí (u té scény s inkoustovou skvrnou a dopisy mi to už začínalo být více podezřelé), ale i tak- snad díky tomu, že se film docela táhne- jsem nepředpokládala, že by mohl být vrahem. ... Pro mě spíše slabší díl, ale ve svém žánru pořád kvalitní. ()

Grogan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Díl zajímavý, i když na můj vkus až moc divadelně teatrální, všechny ty cool efekty, dramatická nasvícení a podobně se mi osobně do Poirota moc nehodí. Při prvním zhlédnutí jsem si říkal, že ten Cartwright je nějak moc chytrý oproti dřívějším přitroublým sidekickům, ale zdál se to být dobrý přítel Poirota, tak jsem nečekal, že se vrah vyklube zrovna z něj. Zajímavý fakt, že vlastně většina úmrtí byla na odvedení pozornosti od té jedné, Poirot klasicky perlil ("nejhorší by bylo, kdy sklenici s jedem vypil Hercule Poirot") a na konci i projevil emoce. Podezřelí jsou tady méně výrazní než v jiných dílech, ale nijak moc to nevadí. Jeden velký fail ohledně zápletky tu ale je - vrah si nazkoušel vraždu náhodné osoby, aby viděl, zda bude někdo předpokládat, že došlo k vraždě. Vražda prošla jako přirozené úmrtí, ale jen díky tomu, že jed náhodou vypil starý reverend (ne s úplně nejlepším zdravím), což se ale nedalo předpokládat. Kdyby sklenici s jedem vypil někdo z mladších účastníků párty, tak by jistě nějaké podezření vzniklo. ()

Reklama

Beagle 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tragédie o třech jednáních je velmi "teatrální" díl, nejen tím názvem a prostředím (jedna z hlavních postav je herec, rozuzlení se dočkáme na jevišti), ale i celým pojetím - postavy jsou představovány jedna po druhé, s dramatickým nájezdem kamery a nad každou mrtvolou, která přibyde, se rozsvítí kužel světla. Taky tu máme hned několik míst činu a mezi nimi desítky kilometrů (zdolávaných Poirotem opakovaně vlakem). Upřímně řečeno, celá ta snaha o přikrášlené drama je v podstatě zbytečná. Suchet sám o sobě dokáže vybudovat napětí až až, a první díly celé série se naprosto obešly bez berliček zpomalených záběrů a prostřihů na létající karty kolem Poirotovy hlavy. Na druhou stranu, pořád je to kvalitní detektivka podle geniální předlohy a to se nevidí dnes a denně. Takže i přes kritiku za pro mě minimální Poirotovské 4 hvězdy. ()

PetrJulian 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jestli jsem kdysi jiný díl Poirota označil za nejhorší, pak tenhle "celovečerák" ho ještě trumfnul. Špatný scénář, špatná kamera, děsná režie, hudba, která nevhodně podkreslovala dialogy (!), hned ze začátku jsem se ztrácel v postavách (naštěstí většina z nich nebyla důležitá), prostě vše. Závěr byl sice brilantní, ale kvůli 20 minutám přetrpět předchozích 70? Napodruhé už ne! ()

kaylin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nedostalo mě to tolik jako jiné Poirotovy filmy z tohoto období, ale to jen příběhem. Docela mě zaujalo, jaké jsou používány filmařské nástroje, například detaily, prolínání obrazu. Tohle je ve snímku skutečně zajímavé. Poirot navíc nic neztrácí na síle a David Suchet mu skutečně dává ultimátní podobu. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (2)

Reklama

Reklama