Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Televizního moderátora počasí Phila Connorse (Bill Murray) zastihne cestou do pensylvánského městečka Punxsutawney, kam jede natočit reportáž o každoročních oslavách Hromnic, ohromná sněhová kalamita. Od té chvíle se ocitne lapen v časové smyčce, která ho nutí neustále se probouzet do stejného dne, a to 2. února. Ve svém světě každý den naráží na ty samé lidi, kteří si však neuvědomují, že se Hromnice dokolečka opakují. To mu dává jistou výhodu – může tak zjistit, co žena od muže očekává, a další den se chovat přesně tak, aby na ni udělal dojem. Naštěstí je mu nablízku dívka, na níž to může otestovat. Jmenuje se Rita (Andie MacDowellová), Philova trpělivá produkční, která musí snášet jeho záchvaty vzteku, přehnané požadavky i nevrlou náladu. Philova povaha se postupně mění a on získává Ritiny sympatie. Když se jednou společně probudí, je před nimi nový den... (HBO GO)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (934)

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Spoiler: Co je mi na Groundhog Day v konečném závěru nejsympatičtější, je fakt, že do života egocentrického hrdiny nezasáhl osud proto, aby z něj udělal lepšího člověka. Narozdíl od Freaky Friday, kde matka a dcera musí dosáhnout smíření, není úkolem Billa Murrayho zachránit někomu život, stát se lepším člověkem nebo porozumět lidem ve svém okolí. Jeho zasetknutí v jediném dnu je produktem pouhé náhody a je tedy čistě na něm, co si z věčnosti plné příležitostí, které na nikom nezanechají následky, vlastně odnese. Což v konečném důsledku činí jeho transformaci o to pronikavější a sympatičtější. ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Skvelá, neskutočne vtipná komédia so zápletkou točiacou sa okolo časovej anomálie, ktorá ma vo filmoch a seriáloch doteraz neomrzela, a zjavne ani neomrzí. Jedna z najlepších romantických komédií vôbec (podobne sa mi páčila asi jedine Láska nebeská) s bravúrnym Murrayom, ktorý tu predvádza svoj všestranný talent v najrozličnejších hereckých polohách, s výdatnou podporou v podobe rovnako skvelej (a mimo toho aj krásnej) Andie MacDowellowej. Film, ktorý jednoducho MUSÍTE vidieť. ()

Reklama

Nathalie 

všechny recenze uživatele

Jako obvykle jsem sto (resp. 17) let za opicemi, ale tahle hra, v níž Bill Murray musí projít všechny levely od začátku, aby se dostal tam, kde včera skončil, evidentně nestárne. Samotné téma proměny arogantního egoisty k lidumilnému gentlemanovi by v jiném aranžmá působilo nechutně didakticky, ale situační vtípky, škodolibý humor a neodolatelný Murray snažící se vyprostit z časové smyčky to zachraňují. Když se nemůže pohnout z místa a času, musí se pohnout vnitřně. A navíc to divákovi pokládá zrádnou otázku: co byste dělali, kdyby vaše rozhodnutí neměla konsekvence a každý den začínal stejně jako ten předchozí? Škoda, že to nelze provést ve velkém měřítku jako vědecký experiment. To by totiž v dostatečně reprezentativním vzorku odhalilo mnoho tajemství o lidské nátuře. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Egoistický Zákopčaník je tak dlouho lapen v časové smyčce, dokud se z něj nestane vnímavý člověk s pozměněným žebříčkem hodnot.. Dnes už dá se říct klasika romantické komedie s brilantním králem obličejové mimiky B.Murrayem, která je vystavěna na důvtipu a chytrém scénáři - především v situacích, kdy Phil už dobře ví, že čas je na jeho straně, přičemž celou dobu tušíte, že tu píseň, co se v ložnici každé ráno rozezní v 6:00, bude moci na konci věnovat ženě po své pravici.. Někde jsem četl, že pár měsíců po natáčení trpěl Murray nočními můrami, v kterých se objevoval svišť v kožené bundě zpívající na pódiu repertoár Cher. Možná to bylo proto, že ho během natáčení 2x kousnul. Ten svišť.. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Tuhle zdánlivě beznadějnou komediální smyčku už viděl zřejmě každý. I tak dokáže po letech znovu a znovu překvapit/potěšit/dojmout. Co je podle cynického moderátora počasí horší – svišť, sněhová bouře, vězení, Dylanova ranní píseň z rádia, otravný spolužák ze školy nebo ledová louže, které se musí naučit vyhýbat? Tenhle den už tu jednou byl, všichni se chovají stejně jako minulého dne a vypadá to, že ráno se vše bude opakovat. Uvízl v nekonečné sérii stejných čtyřiadvaceti hodin. Výhody: může zamachrovat ve vědomostní televizní soutěži, využije předchozích informací ke sbalení opačného pohlaví, pořádně se nacpat, ukrást peníze bez následků… jenže zaujmout krásnou producentu, na které mu skutečně záleží, a navíc za jeden jediný den, to je docela oříšek. Originální nápad dělá z téhle milé a inteligentní látky nezapomenutelný kus, kterému ani nevadí to, jak je americký a plný morálního poselství. Bill Murray a Andie MacDowell jsou k nakousnutí. Podle toho, jakého je divák pohlaví. Tohle se prostě musí líbit.. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (60)

  • Phil (Bill Murray) je v některých scénách zarostlejší, přestože by neměl stárnou ani se jinak měnit. (Terva)
  • V čase 01:17:00, když Phil (Bill Murray) přivede staršího muže do nemocnice a hovoří k němu sestra, můžeme v pozadí vidět chlapce se zlomenou nohou. Je to ten samý chlapec, který později ve filmu spadne ze stromu, ale tentokrát ho Phil chytí. (DJMaroko)

Související novinky

Vince Vaughn v těle mladé dívky

Vince Vaughn v těle mladé dívky

31.08.2019

Čas od času se začne chystat film, který má tak bizarní námět, že jej zkrátka nelze ignorovat. Zatím nepojmenovaný snímek od studia Blumhouse je přesně tím případem. Film bude vyprávět příběh… (více)

Na Hromnice o pár projektilů více

Na Hromnice o pár projektilů více

03.06.2012

Joemu Carnahanovi se sice nepovedlo rozběhnout úspěšnou sérii s A-Teamem, ale letošním Mezi vlky dokázal, že jako filmař má co říct a ví, jak to říct. Naposledy jsme o něm psali v souvislosti s… (více)

Reklama

Reklama