Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Během pouhých pěti let Ted Bundy, jeden z nejobávanějších amerických masových vrahů, unesl a zavraždil stovky žen. Byl inteligentní, přítažlivý a měl charisma. Navždy změnil profil masových vrahů a právě proto je jeho příběh tak děsivý. Ted Bundy žil mezi námi a vraždil přímo před našima očima. Film byl natočen podle skutečných událostí a pokládá divákovi provokativní otázku: poznali bychom takového člověka? Vzbudil by v nás důvěru? (Intersonic)

(více)

Recenze (118)

K.I.N.G. 

všechny recenze uživatele

Velmi dobrý a kvalitně zpracovaný životopisný snímek o nechvalně známém americkém zloději, násilném sériovém vrahovi a zvráceném nekrofilovi. Theodore Robert Bundy, jméno jednoho z nejbestiálnějších zabijáků vůbec. Počet jeho obětí nebyl nikdy přesně vyčíslen, někteří tvrdí, že se mohlo jednat dokonce i o 100 až 150 bělošek ve věku 13 - 26 let, které nejprve nalákal na svůj šarm nebo na velmi vynalézavou lest, poté zabil ranou do hlavy nebo uškrtil a znásilnil. Je nepochopitelné, jak mohli policejní orgány nechat takového člověka dvakrát uniknout na svobodu, ale v USA je zřejmě možné vše. To jediné, co mi na filmu vadilo byl poměrně povrchní přístup. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Díky režisérovi máme možnost sledovat obě povahy Teda Bundyho. Když je v blízkosti své přítelkyně Lee, tak dokáže být citlivý, pozorný a umí si pohrát s její malou dcerkou. Při sexuálních radovánkách má občas dost podivné nápady a tak není divu, že jim to v sexu dost skřípalo. Jde o docela slušné zpracování příběhu masového vraha. Pro mě jde o jeden z nejlepších filmů z podobným tématem. Mé hodnocení je odvozeno především od celkové náplně filmu, výkonu hlavního herce a postavy Teda Bundyho. ()

Reklama

Slavníkovec 

všechny recenze uživatele

Celkem zdařillé drama, plné slovíček "fuck" a "bitch", doplněné psychicky narušeným kleptomansko, nekromanským psychopatem, který si našel zalíbení ve vraždění mladých dívek, které před a potom brutálně znásilní. Měl, ale velké charisma, proč by jinak již odsouzenému masovému vrahu posílalo dopisy 1000 dívek. Lítost neprojevil nad svými obětmi ani na křeslem. Prostě další úchylák, kterého justice místo doživotí poslala na smrt. Byl by to pro něj horší trest. To utíkání by ho za chvíli přestalo bavit. ()

KOZEL84 

všechny recenze uživatele

Dost neobvyklý portrét jednoho z nejznámějších seriových vrahů ameriky.Hudba perfektní,Burke je fakt výborný,ale hlavně jde o to,že ona je to místy fakt celkem i hlína.Já kurva nevím co na to mám říct.Měl bych být zhnusený,ale nejsem.Jako kdyby nešlo o skutečný případ tak neřikám nic (i když dnešní oblíbenost slasherů mi příjde debilní).To se musí prostě vidět. ()

d-fens 

všechny recenze uživatele

Klasický postup týchto filmov je ukázať normálneho, priemerného, pre okolie sympatického alebo úplne nenápadného človiečika, a v prestrihoch na jeho brutálne činy klásť večnú otázku, ako a prečo tak slušný, usporiadaný, priemerný občan robil to čo robil. Z tohto pohľadu sú ale tieto spracovania jednotlivých "ikon" masových vrahov ako Bundy, Dahmer, Čikatilo ochudobnené o psychologické rozbory ich osobností, máloktorý film ide hlbšie a skúma ich detstvo, možné príčiny ich odklonu od normálu, dôvody ich konania. Týto "exoti spoločnosti" sú podľa mňa zaujímavejšie a faktograficky aj presnejšie spracovaní v seriály "Zrozeni k zabíjení?" http://www.csfd.cz/film/367911-zrozeni-k-zabijeni/ . Zo seriálu som videl Dahmera, a zanechalo to vo mne dosť odlišný (komplexnejší, hodnotnejší) dojem ako nízkorozpočtové filmy neznámych režisérov inšpirované životmi masových vrahov. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (5)

  • Auto, které po celou dobu ve filmu řídí Ted Bundy (Michael Reilly Burke), je Volkswagen Brouk z roku 1968. Toto vozidlo opravdu používal i ve skutečnosti, pouze s drobným rozdílem. Filmový Brouk je křiklavě žlutý, zatímco jeho originál je spíš světle šedý. K vidění je v National Museum of Crime & Punishment (NMCP) ve Washingtonu. (Moena)

Reklama

Reklama