Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Během pouhých pěti let Ted Bundy, jeden z nejobávanějších amerických masových vrahů, unesl a zavraždil stovky žen. Byl inteligentní, přítažlivý a měl charisma. Navždy změnil profil masových vrahů a právě proto je jeho příběh tak děsivý. Ted Bundy žil mezi námi a vraždil přímo před našima očima. Film byl natočen podle skutečných událostí a pokládá divákovi provokativní otázku: poznali bychom takového člověka? Vzbudil by v nás důvěru? (Intersonic)

(více)

Recenze (118)

MrPierc 

všechny recenze uživatele

Skvěla vyvražďovačka v době Hippies. Líbil se mi nadhled vraha při vraždění a podklad pohodové hudby ve filmu (např. scéna jak honí tu "dě*ku" s rozraženou hlavou po lese, ona utíka a on ji s přehledem a ladným krokem pronásleduje). Film je natočen tak, že mu postupem času začnete fandit. Film také ukazuje, že to nebyl výjimečný člověk a každý z nás by s těmito vraždami mohl začít. Konec je smutný a dosti reálně popisuje přípravu na popravu. ()

d-fens 

všechny recenze uživatele

Klasický postup týchto filmov je ukázať normálneho, priemerného, pre okolie sympatického alebo úplne nenápadného človiečika, a v prestrihoch na jeho brutálne činy klásť večnú otázku, ako a prečo tak slušný, usporiadaný, priemerný občan robil to čo robil. Z tohto pohľadu sú ale tieto spracovania jednotlivých "ikon" masových vrahov ako Bundy, Dahmer, Čikatilo ochudobnené o psychologické rozbory ich osobností, máloktorý film ide hlbšie a skúma ich detstvo, možné príčiny ich odklonu od normálu, dôvody ich konania. Týto "exoti spoločnosti" sú podľa mňa zaujímavejšie a faktograficky aj presnejšie spracovaní v seriály "Zrozeni k zabíjení?" http://www.csfd.cz/film/367911-zrozeni-k-zabijeni/ . Zo seriálu som videl Dahmera, a zanechalo to vo mne dosť odlišný (komplexnejší, hodnotnejší) dojem ako nízkorozpočtové filmy neznámych režisérov inšpirované životmi masových vrahov. ()

Reklama

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Konečně něco z té série o sériových vrazích, co se zbytečně nedrží při zdi. Ted Bundy je totiž sériový vrah a hlavně film o něm se vším všudy. Je tu něco o něm, něco o jeho bětech, nějaké to násilí, úchylnosti, erotika, krev, bolest, nějaká ta nekrofilie. A to všechno docela dobře pojaté a se skvělým představitelem hlavní titulní role. Ten se fakt povedl. Na rozdíl od Čikatila/Evilenka nebo Dahmera jsem si ho opravdu představoval jako vraha, ne jako herce (i když za to asi může fakt, že představitele obou zmiňovaných vrahů jsem viděl v jiných rolích). Nevím, nakolik se film drží věrně skutečnosti, ale jestli Ted opravdu takhle zmasil celý dům dívčího spolku, tak... A jako třešnička na dortu úchvatný Tom Savini. Já jsem velmi spokojen. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

O Bundyho případu mám lecos nastudované, takže mě film nijak extra nepřekvapil, snad až na tu nečekaně detailně natočenou scénu popravy, ale to nevadí, protože je to solidně zrežírované a více než slušně zahrané od představitele hlavní role. Takže na podobný skromně pojatý kousek určitě nadprůměrná záležitost, která se navíc nebere po celý film úplně vážně a dokáže občas celé téma odlehčit i přesto, že sledujeme snímek o jednom z největších vrahounů v Americký historii. Já jsem celkem spokojen.65% ()

A.Beech 

všechny recenze uživatele

Prečo takí konzervatívni? Áno ten film vyzerá „lacný“, nechutný...Ale o to tu predsa ide! Ted Bundy bol „lacný“ a nechutný vrah! Čo by ste ku nemu čakali? Presne takto sa to k nemu hodí. Ten filmový look je práve pre takú osobu ako bol Bundy úplne výstižný. A strhávať mu * za nechutnosti a dej? Ale to nie je vymyslené. Tu ide o skutočný príbeh, nie o fantáziu scenáristu. V porovnaní s takým Henrym (ako sa tu porovnáva – a určite oprávnene, ide o podobné filmy) mi dokonca prišiel Ted Bundy ešte o * lepší. Ten tiež pôsobil (vo veľkých úvodzovkách) „béčkovo“. Ale k takýmto filmom sa to hodí, priam žiada. Do povedomia by som dal však s touto tematikou ešte jeden film a to „Bostonský prípad“ s Tony Curtisom a Henry Fondom (http://www.csfd.cz/film/2736-bostonsky-pripad/). Taktiež film podľa skutočnosti a veľmi zaujímavý. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (5)

  • Další názvy tohoto filmu jsou Bundy a The Ted Bundy Story. (Chatterer)
  • Auto, které po celou dobu ve filmu řídí Ted Bundy (Michael Reilly Burke), je Volkswagen Brouk z roku 1968. Toto vozidlo opravdu používal i ve skutečnosti, pouze s drobným rozdílem. Filmový Brouk je křiklavě žlutý, zatímco jeho originál je spíš světle šedý. K vidění je v National Museum of Crime & Punishment (NMCP) ve Washingtonu. (Moena)

Reklama

Reklama