Reklama

Reklama

Little Fires Everywhere

(seriál)
Trailer 1

Epizody(8)

Obsahy(1)

Založen na stejnojmenné knižní předloze, seriál Little Fires Everywhere sleduje dvě matky s naprosto odlišnými sociálními a ekonomickými kořeny. Na jedné straně stojí Elena Richardson (Reese Witherspoon), která usilovně pečuje o dokonalý obraz své rodiny. Druhou stranu představuje matka (Kerry Washington) s dcerou, které svým příchodem do Shaker Heights, předměstí Clevelandu v Ohiu, převrátí život naruby do té doby perfektně a spokojeně vypadající rodiny Richardsonových. (oli009)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (20)

edie sedgwic 

všechny recenze uživatele

Vyborny serial aj napriek tej prehnanej dramatickosti. Reese Witherspoon a Kerry Washington si davaju skvely herecky duel a sceny su dobre vygradovane. Serial sa dotyka viacerych aktualnych tem ako rasizmus ci nelegalna imigracia a zapracuje ich do pribehu dvoch uplne odlisnych zien, ktore sa neustale konfrontuju a nevahaju pouzit jedna proti druhej aj vlastne veci. Strhla som jednu hviezdicku za ten obcasny "too much", ktory obcas hranici az s nerealnostou. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Emancipovaný, feministický a hysterický. Zároveň vtahující, dobře napsaný i zahraný pohled do ženských duší, srdcí do žen různých sociálních i ekonomických kořenů. Konec sice nereálně vyhrocený, ale jako celek funkční a zajímavý seriál, který by v českých kulisách nemohl vzniknout, protože by nikdo z nás dané situace nikdy takto nehrotil. I přes výhrady jeden ze zajímavějších počinů, co jsem v poslední době viděl. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

(Zase) hned z úvodu vidíme, co fatálního se jedné rodině přihodí. Následuje časový skok zpět, konkrétně do léta páně 1997. Reese Witherspoon coby ambiciózní Elena velmi usilovně pečuje o dokonalý obraz své rodiny. Má manžela-právníka, čtyři dospívající děti (Lexie, Izzy, Moodyho a Tripa) a právě čtyřikrát si vzala volno v práci na pouhých šest týdnů. V poklidném předměstí Clevelandu mají honosný dům a děti navštěvují prestižní školu. Kerry Washington coby Mia je přesný opak: samoživitelka, Afroameričanka a se svou dcerou Pearl se zase stěhuje. Nehodlá se přizpůsobovat. Částečně ji živí umění, fotografuje. A hle, jeden kvartýr jim k pronájmu nabídne zrovna Elena. A vzápětí i místo hospodyně u sebe doma. A obě se tváří, že je všechno v pořádku. Není. Dvě rodiny, dva pohledy na život. Postupně se prolínají a divák ví, že tyhle odlišné světy způsobí něco nemilého. A na to v Shaker Heights, kde všechno běží přesně podle šablony á la Americká krása, nejsou zrovna zvyklí. A kostlivci vylézají na povrch. Která z nich je nakonec větší mrcha? Poloha některých postav mi úplně neseděla, místy jsme dost klouzali po povrchu, naštěstí po třech dílech atmosféra konečně zhoustla. A rozhodně to nebylo jen o tom, kdo teda nakonec škrtnul sirkou. Série o předsudcích, o očekáváních, která od nás společnost má, i o tom, co si sami sobě (mnohdy zbytečně) nakládáme. A Elena společného jmenovatele (nejen) aktuálních potíží pořád nevidí. A nakonec se nebude dusit jen kouřem. ()

wege 

všechny recenze uživatele

Žena to viděla první a byla z toho nadšená. Větišnou nemáme stejný vkus, na to co se dívá ona, já moc ne. Měla to ale ode mě, tak jsem musel. Na začátek, kdyby nebylo posledního dílu, dal bych 3 hvězdy, po něm jsem musel 4. Reese už v Sedmilhářkách hrála takovou podobnou paničku, byla to ještě taková sympatická svině. Tady už fakt sympatická není ani trochu, hraje to ale skvělě, ten poslední díl, klobouk dolů. Herecky ji ale jednoznačně ještě předčí Kerry. Kdo by řekl, že i "Percy" vyroste v dospělého herce, i když hraje takového podpantofláka. Obecně herci super, příběh taky, nemá to hluchá místa, žádný zbytečné natahování. Je to takové pěkné k zamyšlení, jak vhychovávat děti, jak se chovat v životě, kdy se snažit dát do toho vše a kdy to nemá cenu. Holkám se to bude moc líbit. ()

vydumnica 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Reese Witherspoon je v mojej TOP 10 a možno aj TOP 3, takže som si ani jej nový miniseriál Little Fires Everywhere nemohla nechať ujsť. Nepoznám knižnú predlohu, ale prekvapili ma tie roky 90te!!!  Je na 100% poznať, že to bolo nakrúcané teraz v dnešnej dobe a možno tým trošku pokazili seriál. Pretože to nepôsobilo uveriteľne a vierohodne. Povedzme taký Beverly Hills 902 10 (aj tu sa spomína, tak mi to napadlo) nespomínam si, žeby tam boli aj iné rasy, tým chcem povedať, že neverím, že v tej dobe bolo úplne bežné randiť s Afro-Američanmi, tak ako je to tu podané, akoby to bola tá najprirodzenejšia vec na svete. Ďalej so SPOILERmi!!! Povedzme taká Elena (Reese Witherspoon) je typická Američanka bielej pleti, má určité očakávania od svojich detí a pripadá mi presne ako ten typ matky, ktorá by svojej a ešte k tomu najobľúbenejšej dcére nikdy nedovolila stýkať sa s černochom, nespĺňala by tým "picture perfect" toto som im naozaj neverila!!! A ešte taká "náhoda" že aj jej najstarší syn by sa zaľúbil do susedky tiež čiernej pleti? A do tretice, dve z hlavných postáv lesbičky, ďalšia "náhoda" a ešte tam jasné musela byť Číňanka (najnesympatickejšia postava a hrozný herecký výkon!!!), aby sa nikto neurazil!!! Keď viem, čo je vo veci, neviem sa potom tak vžiť do danej doby, preto si myslím, že tam nemali dávať 90s!!! Napriek tomu všetkému sa mi to páčilo a dúfam, že bude aj pokračovanie. Finále bolo super. A celkom prekvapujúce. Koho by to bolo napadlo, že to skončí takto?! Je zaujímavé ako sa z Eleny stáva postupne čoraz väčšia mrcha, dokázala som ju však pochopiť, chcela "len" perfektný život, kto by nechcel? Naopak Mia (Kerry Washington) je na začiatku vyobrazená ako ten "bad guy", no keď sa dozvedáme viac z jej života, tiež ju dokážeme ako tak pochopiť. A čo sa týka súdneho procesu, bola som 100% na strane adoptívnych rodičov. Koniec SPOILEROV!!!! Veľmi pekne je urobené aj intro, začiatok každej epizódy, tie "little fires everywhere" keď horia husle, plyšový medveď, závesy. Hudba sa mi tiež páčila. Seriál má správnu mieru napätia, miestami som si pripadala, akoby som sledovala thriller. Tiež sa mi páčila metafora, napr. pierko a klietka v závere. Ďalej kontrasty, napr. oheň a sneh. A boli aj vtipné momenty, napr. "kalendárový" sex presne v určené dni v týždni - streda a sobota a keď boli dve minúty po polnoci, Elena povedala manželovi "sorry darling, už je štvrtok :-) takže sa aj človek zasmeje. Mladé a zatiaľ neznáme herečky najmä Pearl a Izzy boli tiež dobré. Reese Withersoon skvelá ako vždy. Krásne 4*. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (2)

  • Seriál vznikl podle knihy „Little Fires Everywhere“ z roku 2017 od Celeste Ng. (SONY_)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

Watchmeni vedou Emmy nominace

Watchmeni vedou Emmy nominace

28.07.2020

Televizní akademie oznámila své nominace pro 72. ročník cen Emmy. Ty se každoročně udílejí nejlepším seriálům, minisériím, televizním filmům a zábavním pořadům, přičemž jejich výběr probíhá na… (více)

Reklama

Reklama