Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když se na jejich střední škole začnou dít strašidelné věci, studenti z Herrington High učiní děsivý objev, který potvrdí jejich nejhorší obavy - místní učitelé pocházejí z jiné planety. Když se paraziti, kteří se zmocňují mysli člověka, začnou rychle šířit z učitelského sboru a napadat i těla studentů, osud lidstva leží v rukou těch, kteří zůstali nedotčeni. Nesourodá směsice samotářů, vůdčích osobností, počítačových maniaků a sportovců teď musí zachránit svět před mimozemskou nadvládou. (HBO GO)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (455)

Vitason 

všechny recenze uživatele

Zapomeňte na věznice a odtučňovací tábory. Největší peklo v Americe mají na středních školách... Scénáristicky není Fakulta žádná sláva (Postavy jedou až moc podle schématu. Hned víte, kdo je fotbalové macho, kdo školní otloukánek a to, že jsou všichni vlastně školní outsideři zjistíte záhy). Ostatně na tento fakt jsem u Rodrigueze všichni zvyklí, i když po Vřískotu je to od Williamsona docela velké zklamání. Jenže slabý scénář schovává Rodriguez za velkou stylovost, kdy všechny ty kamerové nájezdy a rychlý střih krásně doplňují tajuplnou atmosféru, která se snoubí s všudypřítomným nadhledem a dobrou hudbou ( Film otevírá skladba od The Offspring. Takže jsem si ani nemohl přát víc.). Navíc má film zajímavé herecké obsazení v čele s hodně divně učesaným Hartnettem a šíleným Robertem Patrickem, který mě bavil v každé scéně, ve které se objevil. Fakulta je velice příjemná, přiznaná vykrádačka sci-fi klasik o vesmírných návštěvnících parazitujících na lidech, která může oslovit nejen fanoušky Roberta Rodrigueze, mezi které se já hrdě hlásím. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Kedysi dávno som to videl, no už som si z toho moc nepamätal. Po rokoch som sa do fakulty vrátil a som prekvapený, že to na mňa urobilo lepší dojem ako vtedy pred rokmi. Celkom príjemné hororové scifi a dokonca aj s veľa zábavnými scénami, niektoré z nich sa vážne vydarili. Na nedeľný večer ako stvorené. Slabší nadpriemer. 70/100 ()

Reklama

Kusko.t2 

všechny recenze uživatele

Tradičný sci-fi horor, trochu ale aj netradičný – hlavne čo sa týka všelijakej hávede, ktorá sa vo filme ukáže od malinkého červíčka až po gigantickú obludu (avšak postupnú detailnú premenu nečakajte). Je to len tak rýchlo zbúchané, bez nejakého hlbšieho a prepracovaného scenára, s tradičnými charakterovými teenage postavami. Snáď od filmu nečakáte viac. Je to len príjemná, oddychová, hororová, lacná zábava s partou školákov, ktorí zápasia na svojej škole s mimozemským parazitom. Film hlavne pre mladšiu skupinu divákov (zhruba 15 rokov). Celkom ale moja spokojnosť, aspoň som si oddýchol a pobavil sa. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Tohle by splácal i horší režisér než je Rodriguez. Netvrdím, že je to špatný námět, ale ten film je prostě suše natočen. Bez napětí, žádné pořádné gore a jen několik známých hereckých tváří to zrovna z nudy nevytrhne. Prostě nuda. Tohle ani mezi horory zařadit nejde a o scifi se to jen tak ledabyle otře. Slabota. 40% ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

I po letech zábavný film o škole plné násilí, kde se studenti šikanují navzájem, o divném učitelském sboru, který je napaden mimozemšťany jako první, a o nevyrovnané skupince studentů, co chtějí zachránit nejen sebe, ale celý svět. Přímé odkazy na Lupiče těl a Vládce loutek zřejmě míří na ty, co dané knihy a filmy neznají, naopak citace scén z Věci - zkouška, kdo je už v moci mimozemšťanů a kdo ne, a hlava s chapadýlky by měly asi oslovit naopak ty znalé. Ostatně i samotný mimozemšťan tak trochu finální Věc připomíná. Výborný je soundtrack - Another Brick in the Wall Part ll od Pink Floyd (zde v podání Class od ´99) prolíná celým snímkem a k tomu namátkou The Offspring, D Generation, Soul Asylum, Oasis, Sheryl Crow či Garbage. Nejvíce se mi líbili paraziti v akváriu. Hodnocení ponechávám, i když kdysi se mi film líbil mnohem více. ()

Galerie (141)

Zajímavosti (34)

  • Film se natáčel v americkém Texasu. Ragbyové scény se natáčely u střední školy Austin High School v Austinu, což je hlavní město Texasu. Škola je mj. známa tím, že ji v letech 1996 – 2000 studovaly obě dcery prezidenta George Bushe Barbara a Jenna. (Stocki)
  • Stokely (Clea DuVall) čte knihu od Roberta A. Heinleina s názvem “Double Star“ (Dvojník), která vyšla v roce 1956 a sám spisovatel za tento sci-fi román obdržel o rok později Cenu Hugo. (Stocki)
  • Pracovní názvy filmu: Feelers, Untitled Kevin Williamson/Robert Rodriguez Project. (Stocki)

Reklama

Reklama