Reklama

Reklama

Úniková hra: Turnaj šampiónů

  • USA Escape Room: Tournament of Champions (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Úniková hra: Turnaj šampiónů je pokračováním divácky úspěšného psychologického thrilleru Úniková hra. Tentokrát se nic netušící skupina šesti lidí ocitne uzamčená v další sérii únikových místností. Postupně odhalují, co je spojuje, aby mohli zůstat na živu… a zjišťují, že tuto hru už jednou hráli. (Falcon)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (178)

misterz 

všechny recenze uživatele

Na môj vkus až príliš hysterické. Čo je horšie, ani herecké výkony ma moc nepresvedčili. Tiež dosť dlhý čas v prvej polovici sa venuje v podstate ničomu čoho výsledkom bola len nuda. A čo je škoda, mordy nestáli za nič, žiadna kreativita a hlavne žiadna kamera. Veľmi slabý priemer. 50/100 ()

NifKor 

všechny recenze uživatele

Oproti předchozímu filmu má tohle pokračování uspěchaný děj, párkrát i předvídatelný s docela průměrným koncem, bohužel má taky ne tak dobře promyšlené hádanky, které pořád vypadají skvěle, ale jsou příšerně uspěchané kvůli stopáži filmu, že to není možný. Film svým způsobem nemá ani skoro žádný seznamovák s novými postavami, a kdyby nějaký měl tak ve finále to je jedno, protože film hned z nějakého důvodu hned ze začátku napálí smrt jedné postavy. Efekty byly průměrný, záporák nezajímavý a nové postavy mi nijak nepřirostly k srdci. Herci nejsou nic extra ale taky nejsou vyloženě špatní. Co filmu musím ale nechat tak je tempo, které si film drží pořád stejné a díky němu film hodně rychle uteče. Název Turnaj Šampionů mi přijde tupý, že nějak nechápu jak ten název teda vzniknul... Ve finále zbytečný film, který mi vůbec nesednul oproti prvnímu filmu. 4,5/10 ()

Reklama

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Toto pokračování Únikové hry je rozhodně ve všech směrech slabší než jeho předchůdce, a jelikož už právě první díl nebyla žádná hitparáda, tak dvojku jsem si už vážně jako že neužil. Vzhledem k obsahu se zde tvůrci navíc evidentně pokoušejí rozjet pořádně rozsáhlou sérii, k čemuž snad ale nedojde, jelikož mi přijde, že se se svými nápady již dost vyčerpali v jedničce a už tady chvílemi vařili z vody, respektive vykrádali, co mohli, což by ovšem nebyl možná až takový problém, kdyby to ovšem alespoň celé tak nějak trochu fungovalo, či působilo. Co tedy vytknout filmu nemohu, je jeho spád, kdy se těch necelých devadesát minut pořád něco děje, horší je, že nic z toho není jakkoliv zapamatování hodné. Ani mdlé postavy, ani nenápadité hry, ani dějový vývoj. Jak postavy, tak jejich herečtí představitelé jsou totiž nevýrazní a vesměs i nesympatičtí nýmandi, dále veškeré místnosti nemají koule, postrádají wow efekt, a kvůli nim ve filmu chybí i napětí, no a dějový vývoj též nepřekvapí, a to i přes závěrečnou pointu, která se sice snaží šokovat, na mě to ale nezapůsobilo nějak výjimečně. No a samozřejmě na konec jsem si jako zásadní výtku nechal naprostou absenci krve, což odmítám jakkoliv tolerovat, přes to prostě vlak nejede, aby se v takovémto typu hororu neobjevila ani kapička krve, či násilí, s tím ať se jdou tvůrci, respektive studio vycpat. Za mě zkrátka velmi slabý průměr, který toho příliš nenabízí. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

I přesto, že byl Escape Room (2019) jen x tou variací na Cube (1997) tak měl měl kupodivu celkem svižný tempo a šlo o celkem slušnou (průměrnou) podívanou, která ale rozhodně nenudila. O tomhle (pro mě) zbytečným pokračování to říct nemůžu. Tohle už prostě bylo ždímání suchýho hadru. Navíc konec naznačil, že by měla přijít trojka ve které to roztočí sirotek Isabelle Fuhrman. No potěš koště. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Ani lepšie, ani horšie ako jednička. Pasce sú celkom nápadité a z minula sa našťastie neopakujú. Riešenie záhad je samozrejme úplne mimo realitu, či už spôsobom pokladania hádaniek v rébuse alebo samotným časovým deadlineom, to by nevyriešil ani Sherlock. Je to krátke, postavy absolútne zameniteľné a bez charizmy, má to fajn zvraty a odfláknuté finále, až príliš okato otvárajúce dvere priamo dokorán pre nasledujúcu časť. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (6)

  • Existují dvě různě dlouhé verze filmu (88 a 96 minut). Obě mají naprosto rozdílný začátek a závěr filmu. (SOLOM.)
  • V jedné scéně je vidět, jak blesk uhodí do hodinek, které má Zoey (Taylor Russell) na ruce a poškodí je. V dalších záběrech jsou ale hodinky jasně nepoškozené. (Kudly4)
  • Film se natáčel od 10. listopadu 2019 do 27. ledna 2020 převážně v Kapském Městě v Jižní Africe a v Budapešti v Maďarsku. (Trilobajt)

Reklama

Reklama