Reklama

Reklama

Ženská pomsta

Trailer
Česko, 2020, 88 min

Režie:

Dušan Rapoš

Kamera:

David Ployhar

Hudba:

Lešek Wronka

Hrají:

Mahulena Bočanová, Robert Jašków, Eva Vejmělková, Miroslav Etzler, Jana Paulová, Petr Rychlý, Jakub Kohák, Jiří Ployhar ml., Dana Morávková, Pavel Zedníček (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Na skupinové psychoterapii se setkají tři ženy zralého věku. Liší se sice profesí i povahově, ale mají stejný problém, který se snaží řešit v rámci psychoterapie. Jejich deprese a trápení mají společného jmenovatele: nevěru manželů, kterým obětovaly desítky, často i nelehkých, let společného života. Spontánně je to sblíží a rozhodnou se, že lepší než drahé sezení u psychoterapeuta, bude pomsta. S tou si vzájemně pomůžou. Pro své nevěrné manžely připraví skutečné peklo na zemi. Film je úsměvným pohledem na mužskou krizi středního věku a oslavou ženské solidarity. (Bohemia MP)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (130)

Karp 

všechny recenze uživatele

Karneval karikatur napínající strunu až někam do sto padesáté verze paralelního vesmíru plného absurdit a tradičních schémat. Nemyslet, nerozebírat, neptat se proč, zapomenout na neherectví Evy Vejmělkové a je z toho komedie, která se bude mnohým ženám pravděpodobně i docela líbit. Je dost možné, že manželská autorská dvojice cíleně rezignovala na jakoukoliv smysluplnost nebo IQ diváka a rozhodla se nabídnout řádění trojice žen proti třem nekňubům v roli jejich manželů. To by se dalo jistě uznat, kdyby se film nesnažil i o vážné momenty, které v takové chvíli až čpěly neblahým zjištěním, že snad autoři svůj počin berou vážně... Cukrkandlový konec, politý malinovým sirupem servírovaný s několika zcela vyprázdněnými větami navozujícími rádoby finální pohodu snad až charitativní přesah a všehomír, je pak pravým závěrečným peklem všech happy endů, které se kdy v Hollywoodu odvážili vymyslet. K dobru lze připsat sled hezkých obrázků nebo profesi R. Jaškówa či P. Rychlého. Ona by se z toho vlastně i dala vykřesat solidní komedie aspirující na vyšší hodnocení, ale byl by zapotřebí mnohem propracovanější scénář. Samotný námět není sice novátorský, ale nabízí poměrně slušný potenciál k dobré komedii. Je vlastně škoda, že byl spláchnut do kanálu ve snaze vsadit na jistotu a vytvořit jakousi říši pitoreskních figurek. Zkrátka další v řadě komedií, zhlédnutelná a zapomenutelná, za 45%. ()

Slepejsek 

všechny recenze uživatele

Přehlídka tradičních klišé od A po Z a zase zpátky. Předvídatelné a účelové. Co se zrovna nehodí do krámu, to neexistuje, co se hodí, to přifoukneme, zveličíme, nadsadíme. Veškerá vtipnost pomsty na úrovni něco rozbít, zničit nebo aspoň narušit zdraví. A jako bonus - již také klasická - úlitba ženské části publika: "holky, nejdřív se musíme odreagovat!" a šup do kosmeťáku, ke kadeřníkovi nebo na nákupy kabelek a hadříků = provětrat manželovu kreditku... K popukání... Když k tomu přidám mizerné herecké výkony (jen přehrávání ve snaze vzbudit tlačením na pilu smích) a jako pěst na oko působícího dřevěného Koháka spadnu až do spodních vod současné české komedie. Smutné... ()

Reklama

angel74 

všechny recenze uživatele

Ženská pomsta mi tak trochu připomíná přehlídku nesympatických volů a krav, přičemž o ubohosti scénáře se radši nebudu konkrétně zmiňovat. Omlouvám se za to přirovnání k dobytku, ale nic příhodnějšího mě nenapadlo. Z herecké sestavy jsem se bez jistého sebezapření dokázala dívat pouze na Jakuba Koháka, což nepovažuji za dobrou reklamu pro film. A jestli tohle měla být vtipná komedie, tak pocházím nejspíš z Marsu, protože jsem se vůbec nezasmála. Jednu hvězdičku dávám za kupodivu celkem obstojné zakončení této prapodivné taškařice. (15%) ()

Likan7 odpad!

všechny recenze uživatele

Jsou hloupý filmy, tragický, pitomý, hloupý, trapný filmy...a pak tu je Ženská pomsta. Trojice totálních dylin se rozhodne zničit životy svých totálně dementních manželů, kteří mají milenky (a ti zase milence atp.). Je to totálně uhozený, totálně nechutný a totálně nudný. Etzler přede všemi fakt vyniká a scénu, kdy volá svý milence, kterou zrovna někdo klátí a sám si říká o nějakou tu odměnu a že má bebí, se mi z hlavy jen tak nedostane. Jestli je Casting na lásku nejhorší český film, je Ženská pomsta těsně nad ním. Zrůdnost... ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Tři příběhy podváděných žen něco na úrovni Bakalářských příběhů a následně jejich společná pomsta jejich mužům.  Jedna z mnoha českých komediálních vztahovek plná hloupých klišé v suchopádném balení s vizuálem Ordinace v Růžové zahradě. Dušan Rapoš s Vejmělkovou sice nezopakovali Fontánu pro Zuzanu, ale i přes tu bídu dám dvě hvězdy za herecké výkony mužského tria. Tomu říkám komediální herectví, což je překvapivé v kousku, který vlastně až tak moc vtipný krom dvou tří momentů nebyl. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (6)

  • Závěrečná scéna se měla odehrávat u moře. Mělo se točit buď v Turecku nebo v Egyptě. Ale kvůli zákazu cestování se štáb neplánovaně musel přesunout do Čeladné v Beskydech. (SONY_)
  • Když Karla (Jana Paulová) falešně tlumočí v Adamově (Miroslav Etzler) firmě z češtiny do čínštiny, odposlouchávají ji Mona (Mahulena Bočanová) a Sandra (Eva Vejmělková). Ve filmu jsou vidět vysmáté emoce a jasné reakce na obsah jejího tlumočení, přitom ale ani Mona ani Sandra neumí čínsky, takže by neměly vědět, o čem Karla mluví. (Petr.Penicka)

Reklama

Reklama