Reklama

Reklama

Historický špionážní film je založený na skutečném příběhu britského obchodníka, který byl rekrutován tajnou zpravodajskou službou. Odehrává se v období studené války. Sovětský zpravodajský důstojník Oleg Penkovskij (Merab Ninidze) informuje MI6 o možnosti jaderné války a svěří se s obavami o světovou bezpečnost. CIA a MI6 se rozhodnou, že by bylo lepší nepoužívat špióna, ale obyčejného občana. A tak je podnikatel Greville Wynne (Benedict Cumberbatch) požádán, aby se pokusil pomoci ukončit kubánskou krizi. Má dělat to, co normálně dělá, odjet do Moskvy a hledat obchodní příležitosti. Tak se dostane do pravidelného kontaktu s Penkovským, který ho využívá k předávání zpráv a tajných dokumentů týkajících se sovětských jaderných plánů a raket. Jak napětí kolem kubánské krize narůstá, komplikuje se setrvávání Penkovského v tajných službách a kontakt s Wynnem je prozrazen... (JOJ Cinema)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (72)

Jaro_slav 

všechny recenze uživatele

Bridge of Spies mínus Tom Hanks. Což je pro mne osobně příjemnější podívaná, jakkoliv Benedict sklouzává k témuž, k čemuž sklouzl Tom: bez ohledu na postavu, již ztvárňuje, hraje předevšim Benedicta Cumberbatche. Rozpočet pochopitelně byl ve srovnání s Bridge of Spies velmi nespielbergovský, takže Praha opět lowcostově hrála Moskvu vč. Tatry 603 suplující černý vůz KGB. Ale tohle jsou věci, které mne už dávno neudivují. Poctivejch 75 %. ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Jednou takle večer to dávali v tej televizi, tož sem si to o pár dnů potom stáhnul a kouknul v klidu bez reklam. No a v tej televizi to vypadalo mnohem líp, docela sem se na to těšil, páč filmy s tímhle Ruskem mi dycky přišly zajímavý. Agenti, špióni, tajný zařízení, to všecko zní hrozně lákavě. Ale samotný zpracování filmu nebylo vůbec záživný, nebylo to napínavý. Vlastně sem se docela divil, že sem to dojel až do konce. ()

Reklama

F.W.Colqhoun 

všechny recenze uživatele

Sometimes lie is a gift. An act of love. Přirovnání k Alfredsonově Tinker Tailor Soldier Spy sedí jen s ohledem na dobovou výpravu, staromilský přístup upřednostňující dialogy před akcí a účast o jedenáct let vrásčitějšího Benedicta Cumberbatche. Carrého příběhy jsou ale bytostně antihrdinské a ani ti nejlepší nejsou podobně jako v životě nezranitelní; dokonce ani Smiley ne. Jinak má bohužel zoufale televizní Courier, též oslavující triumf obchodnických schopností a ctností ve světě tajných služeb, blíže k Spielbergově Mostu špiónů. Což není něco, co by činilo špiónský film lepším. ()

Brano 

všechny recenze uživatele

Veľmi zaujímavo natočený film o studenej vojne z pohľadu špionáže. Tvorcom sa veľmi dobre dokázalo vystihnúť dobovú atmosféru. Malo to spád, myšlienku a ten záver bol dokonalý. Celý film je skôr pasívny a kto očakáva nejakú akciu, tak bude možno sklamaný. Vyzdvihol by som ešte herecké výkony hlavných predstaviteľov, ktoré boli pomerne dosť presvedčivé. ()

warrenur 

všechny recenze uživatele

Cumberbatch je vo svojej roli uveritelny a da sa povedat, ze v "duete" so svojim sovietskym protajskom, tahaju dej. CIA blondava agentka je tam akurat pre typicku zapletku a je vlajockou pred ocami s kopcom retaziacich sa nezmyslov v jej slapajach. Pustili by Rusi v danom obdobi agenta? Proste bullshit. Kazdopadne mierne nadpriemerny spionazny film, v ktorom vsak mohli viacej zapracovat na napati a atmosfere. I tak odporucam. 60% ()

Galerie (20)

Zajímavosti (3)

  • Film se natáčel v Praze a Londýně. (Yardak)
  • V čase filmu 20:12, při procházce noční Moskvou, je možno na malý okamžik zahlédnout v levém horním rohu nápis „Kuchyně“ v interiéru restaurace, kolem které postavy prochází. Scéna je natáčená v ulici Rybná v Praze. (Globus_Jirka)
  • Jedna z pražských lokací, kde byl film natáčen, je budova Ministerstva dopravy, která ve filmu představuje objekt americké ambasády v Moskvě. Ve filmu se objeví jak pohled na exteriér budovy (byť dodatečně digitálně upravený), tak i pár záběrů z jejího interiéru (včetně záběru na zdejší funkční páternoster). (HonzaBez)

Reklama

Reklama