Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Co má společného kráska městečka, roztleskávačka a vzorná dcera s nemanželským synem místní lehké ženy, rváčem a chlapcem z polepšovny? Nic, dokud k městečku nespadne družice s tajným vládním experimentem - podivným fialovým slizem, který se pohybuje, požírá a absorbuje vše živé a roste, a roste a roste... Boj o život začíná. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (248)

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrý horor. Má veľmi dobrý príbeh o zvláštnom kuse živej hmoty, ktorá dopadne v meteorite neďaleko malého mestečka, pričom stále rastie a tak ju treba zničiť skôr, než zničí celé mesto. Spracovanie sa mi páči, úvod zoznámi s pár dôležitými postavami a onedlho sa začne to hlavné, pričom asi polovicu času film funguje ako klasický horor, kde pôvodca zla postupne likviduje ľudí po jednom a potom sa už zmení na monster horor s množstvom vedcov, vojakov a obrovským monštrom, čo už síce nie je až tak zaujímavé, ale stále je to veľmi slušná zábava. Hororových scén je tu dosť a sú výborné. Samozrejme kvôli typu zabijaka nemôžu byť spôsoby smrti príliš odlišné, ale aj tak si tie scény držia slušnú rozmanitosť, no hlavne sú príjemne drsné a s prvotriednymi trikmi. V druhej polovici sa to už zmení na naháňačku s obrím organizmom, ale stále v kvalitnom technickom prevedení. Najviac sa mi páči scéna v nemocnici a s kuchynským dresom. A oceňujem nekompromisnosť, kde umierajú všetky typy, dokonca nepríjemne skončí aj dieťa. Herecké obsadenie je iba priemerné, nemôžem povedať, že by bol niekto úplne zlý, ale hlavný hrdina mi moc nesadol, no ostatní už boli lepší, ale aj tak ničím výnimoční. Réžia je vydarená, poteší pravá atmosféra osemdesiatych rokov, ktorú cítiť z každého záberu a technická stránka je výborná, síce efekty pár krát trochu pokryvkávajú, ale väčšinou sú pefektné a je to príjemné pozrieť si poctivú prácu na rozdiel od moderných animovaných hororov. Bývaly časy, keď bol tento film mojim najobľúbenejším hororom. Síce ho už mnohé filmy predbehli, ale aj tak naň nedám dopustiť. Objektívna kvalita filmu- 75%, film sa páči mne na 77%. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byla paráda. Ihned poté, co jsem shlédl originální film z roku 1958, jsem se pustil do tohoto „vyhlášeného“ remaku (abych mohl srovnávat) a určitě toho nelituju. Ba spíš naopak, protože tahle novější verze je minimálně o třídu lepší. Prostě pravé poctivé osmdesátkové scifi hororové béčko. Duo Chuck Russell a Frank Darabont se na scénáři opravdu vyřádili a první jmenovaný si navíc obstojně vedl i coby režisér. Od úvodních minut jsem se zcela ponořil do této slizké leč úchvatné podívané, u které jsem se nenudil ani minutu. Rozkládající se těla, místy až bizarní situace, nadržení studenti, kupa mrtvol – pěkně namíchaný koktejl, který jsem hltal plnými doušky. Přesně tohle mám rád a když se k tomu přidala i řada humorných situací – hlášek, byl jsem nadmíru spokojený. Zvláště když jsem zjistil, co platí na sexy „plavčici“ Eriku Eleniak. Jen škoda, že už ten chlapec nevyzkoušel ty dráždivý šprcky. Ona scéna z auta patří k tomu nejlepšímu společně s ucpaným dřezem. Navíc oproti originálu je tu sliz využit mnohem více, gore scény domohly k „přitvrzení“, takže já nemůžu jinak, než že remake je o třídu lepší. ()

Reklama

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Čistokrevné béčko, které i po tolika letech působí neuvěřitelně svěže. V záplavě hnusných digitálních efektů vyniká Sliz dneska jako třpytící se diamant na Tromavillské skládce. Vizuální stránku dostalo na starost studio Dream Quest Images, což byli po ILM nejproslulejší odborníci v té době (Total Recall jest důkazem). Právě díky nim máme možnost spatřit růžový puding v jeho nejroztodivnějších podobách nebo žracích momentech, kdy dospělého chlapa dokáže narvat i do odpadního potrubí. Nikdy nezapomenu na to, jak jsem si jako cucák pořídil za stovku originální videokazetu a nadšeně jsem jí pouštěl všem kamarádům. Pravda, tohle video-kouzlo se už lehce vytratilo, ale film každopádně stále patří do toho nejlepšího, co koncem 80. let vzniklo. ()

schizmo 

všechny recenze uživatele

Další z řady hrůzných filmů, které mě v dětství totálně sejmuly. Místo toho, abych se proháněl po lukách a lesích, tak jsem sjížděl po všech různých kámoších videotéku rodičů a nezřídka se vyloupla opravdová perla. Sliz ale patří mezi tu elitu, u které jsem měl opravdovou hrůzu v očích - takový ten nefalšovaný strach, který zatím dokázalo vyloudit jen pár snímků. I po více jak dvaceti letech jsem u některých scén nehybně seděl přikován ke gauči a v tu ránu se mi vybavily totálně stejné pocity, které jsem měl napoprvé. Scéna, jak sliz požírá v nemocnici mladíka, který se zkřiveným naleptaným obličejejm křičí ve strašlivé grimase, dokud se mu nezačne bortit lebka, mě naprosto paralyzovala i teď. Tenhle film je pochopitelně stará dobrá škola, žádný digitální shit, ale opravdovej analog a syrový, děs navozující efekty jsou totální masakr. Pokud je mezi vámi nějaký barbar, co tenhle hnus neviděl, tak silně doporučuju. Pro mě zásadní a nejen nostalgická srdcovka! ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Sám so svojim hodnotením nie som moc spokojný, ale tú štvrtú tam proste nedám. Prečo? Vlastne ani neviem. Keď sa to tak vezme, v rámci hororového sci-fi béčka je to vlastne úplná špička, a triky sú na výrazne lepšej úrovni, ako podobné filmy z tej doby. Príbeh klasický, so všetkými možnými klišé a Áno, medzi filmami s touto tématikou by Sliz kľudne mohol fungovať ako učebnica. Je tu všetko čo tu má byť (možno až na sprchovaciu scénu) a aj keď zrovna moc nevystraší, zaručene aspoň pobaví. No a na tom to u mňa asi stroskotalo. Na tie možnosti mi to proste neprišlo dostatočne zábavné. 65% PS: Síce iba na chvíľku, ale objaví sa tu aj (vtedy devätnásťročná) Erika Eleniak. Na moment to už vyzerá, že uvidíme aj kozy, ale nakoniec jej z tade vylezie sliz. Tomu ja hovorím horor. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (16)

  • Tento film byl uveden do kin 30 let po původní verzi filmu The Blob (1958) a jeho rozpočet se odhaduje na téměř osmdesátinásobek původního. (ČSFD)
  • Při závěrečných titulcích zazní skladba „Brave New World“ od švédské metalové kapely Alien ze stejnojmeného alba z roku 1988. (ČSFD)

Související novinky

Remake hororu Sliz má režiséra

Remake hororu Sliz má režiséra

09.01.2024

O předělávce kultovního hororového snímku The Blob z roku 1958 se mluví už nějaký ten pátek, ale i když s ní v minulosti byla spojována jména režisérů jako Rob Zombie nebo Simon West, dosud se tento… (více)

Rob Zombie a mimozemský sliz

Rob Zombie a mimozemský sliz

31.08.2009

Jeho Halloweenu 2 se sice o víkendu nedařilo podle očekávání (hororoví fanoušci dali přednost Nezvratnému osudu 4 ve 3-D), ale 17 milionů je solidní start a film se nakonec určitě zaplatí. A tak si… (více)

Darabontova procházka s mrtvolami

Darabontova procházka s mrtvolami

13.08.2009

Známe ho především jako tvůrce Vykoupení z věznice Shawshank, ale Frank Darabont se odjakživa rád brodil především zatuchlými hororovými vodami. Začínal jako scenárista třetí Noční můry, druhé Mouchy… (více)

Reklama

Reklama