Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Co má společného kráska městečka, roztleskávačka a vzorná dcera s nemanželským synem místní lehké ženy, rváčem a chlapcem z polepšovny? Nic, dokud k městečku nespadne družice s tajným vládním experimentem - podivným fialovým slizem, který se pohybuje, požírá a absorbuje vše živé a roste, a roste a roste... Boj o život začíná. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (248)

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

The Blop je skvělej sci-fi horor, vo tom žádná, ale... proč sliz? Ne vážně, představte si, jak producenti a scénáristé a další tihle henti sedí v tej jejich kanceláři, hážou do prostoru nápady a pak někdo vykřikne- Sliz! Sliz? Really? Arnie měl Predátora, Ripleyová měla Vetřelce a my budeme mít růžovej puding...? Ale svědku Jehonohy, div se, vono to funguje! Efekty parádní (Fakt béčko? A fakt rok 1988? Epic!), Kevin Dillon tam skáče na Triumphu (btw nejkrásnější motorka ever) a samozřejmě sliz... sliz, co láme lidi vejpůl a sliz, co při zmrazení krásně krystalizuje. Takhle nějak vznikají kultovky. ()

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $19miliónov║Tržby USA $8,247,943║Tržby Celosvetovo $8,247,943║ Zaujímavé mená Chuck Russell a Frank Darabont sa spojili pri tomto sci-fi projekte a je to tam cítiť. Z béčkového námetu vytrieskajú maximum a po technickej stránke to zvládajú nadmieru slušne. Moment strachu vedia dobre dávkovať, má to dobrý spád. Typovo to dosť pripomenie horor Vec. /60%/ ()

Reklama

Jordan 

všechny recenze uživatele

remake sci-fi so steveom mcqueenom z 50-tych rokov (a zároveň druhý celovečerák chucka russella - po debutovej tretej nočnej more) dopadol očividne lepšie, než pôvodný film (nevidel som ho, no všetko tomu nasvedčuje); galaktická vraždiaca žuvačka so zabijáckou absorpčnou schopnosťou, ktorá v niektorých scénach vyzerá ako rozďavená vagína, v iných vám pripomenie gigantický prsník, valiaci sa na woodyho allena, je naozaj veľmi jednoduché, schematické, no zábavné a po efektovej stránke veľmi vydarené dielko s nadšenou réžiou, komornou no atmosférickou výpravou a béčkarskými vychytávkami od castingu až po scenáristické zvraty. i love eighties ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

V podstatě všechny scény, ve kterých sliz někoho zabíjí, nemají chybu a je to strašná sranda. Ale vše ostatní je buď nuda k uzoufání nebo je to tak nelogické, až to bolí (už samotný závěr, kdy sliz zneškodní roztleskávačka - esence vší prostomyslnosti - na rozdíl od armády vědců, kteří ho doteď zkoumali, je donebevolající - to si jako nikdo z nich nevšiml, že sliz nemá rád chlad?). Film je navíc nesnesitelně prolezlý žánrovými klišé (byť nedokážu moc rozlišit, zda klišoidní byl už Sliz, nebo zda od něj všichni opisovali později), a tím pádem veskrze dokonale předvídatelný. Jako jednorázový výlet do starých dobrých osmdesátek to celkem funguje, ale víckrát to vidět určitě nemusím. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Pokiaľ by si Sliz v priebehu celej stopáže udržal vražedné tempo nekompromisných smrtí a lahodne sediacich hlášok, možno (vážne len možno) by hodnotenie skočilo aj na plný počet. Klasický príklad béčkového hororu, pri ktorom sa strieda brutality s napätím a občasným humorom - ten však (v tomto prípade na dobro veci) nedosahuje úrovne Braindead. Za dvojku Kevin&Shawnee posielam veľkú pusu. Muck! ()

Galerie (43)

Zajímavosti (16)

  • Natáčelo se v malém městečku Abbeville v Louisianě. (HellFire)
  • Šerif byl pojmenován po slavném hudebníku Herbu Gellerovi. (Chatterer)
  • Částečně rozpuštěného, ale stále živého vojáka ztvárnil kaskadér Noble Craig, trojnásobný amputář, který během války ve Vietnamu přišel o obě nohy, ruku a oko. (ČSFD)

Související novinky

Remake hororu Sliz má režiséra

Remake hororu Sliz má režiséra

09.01.2024

O předělávce kultovního hororového snímku The Blob z roku 1958 se mluví už nějaký ten pátek, ale i když s ní v minulosti byla spojována jména režisérů jako Rob Zombie nebo Simon West, dosud se tento… (více)

Rob Zombie a mimozemský sliz

Rob Zombie a mimozemský sliz

31.08.2009

Jeho Halloweenu 2 se sice o víkendu nedařilo podle očekávání (hororoví fanoušci dali přednost Nezvratnému osudu 4 ve 3-D), ale 17 milionů je solidní start a film se nakonec určitě zaplatí. A tak si… (více)

Darabontova procházka s mrtvolami

Darabontova procházka s mrtvolami

13.08.2009

Známe ho především jako tvůrce Vykoupení z věznice Shawshank, ale Frank Darabont se odjakživa rád brodil především zatuchlými hororovými vodami. Začínal jako scenárista třetí Noční můry, druhé Mouchy… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno