Reklama

Reklama

Zámek a klíč

(seriál)
  • USA Locke & Key
Trailer 1
USA, (2020–2022), 21 h 31 min (Minutáž: 34–57 min)

Předloha:

Joe Hill (komiks)

Hrají:

Kevin Alves, Thomas Mitchell Barnet, Coby Bird, Asha Ashanti, Laysla De Oliveira, Griffin Gluck, Eric Graise, Connor Jessup, Emilia Jones, Hallea Jones (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(28)

Otec tří dětí je zavražděn. Sourozenci se tak nastěhují do domu, který je plný klíčů proměňujících realitu. (Netflix)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (165)

Ratemus 

všechny recenze uživatele

Překvapivě svěží a velmi příjemná podívaná, která dodržuje základní kameny předlohy. Je to příběh o dětech, ovšem ne pro děti, herci a postavy velmi sympatické a celé je to takové hezky koukatelné. Na tohle jsem se velmi těšil, protože předloha je skutečně perfektní a seriál se i na drobné změny a odklony povedl na výbornou. ()

tenebrae86 

všechny recenze uživatele

Celkem fajn, i když trochu nevyrovnaný seriál podle povedené komiksové předlohy Joe Hilla. Mísí se tu spousta žánrů, od fantasy přes rodinné drama až k hororu a celé to točí víc než deset režisérů. Tak si představte ten nesourodý guláš. Naštěstí příběh a nápad s klíči je natolik zajímavý a originální, že se seriál vyplatí shlédnout (což je pro leckoho jednodušší, než kupovat šestidílnou komiksovou sérii). Další plus je sympatický casting, kde se mi nejvíc líbila Emilia Jones. Co se týče zábavnosti a kvality, tak nejlépe se u mě zapsala druhá série, která byla opravdu napínavá, nejhůře naopak série třetí, která scénáristicky hodně pokulhávala a měla evidentně nejmenší rozpočet. Celkově je komiks samozřejmě lepší, ale i tak mohu zájemcům a fanouškům Joe Hilla seriál doporučit. Vyloženě mě nezklamal. ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

V prvom rade treba upozorniť, že je to čisto Fantasy a vôbec žiadny Horor. Ani 10 ročné deti by sa nebáli. Nie preto že by boli scény málo strašidelné, ale preto, že tam žiadne nie sú. Čo sa ale týka nápadu, tak môžem len a len chváliť. Nápady o kúzelných kľúčoch sú dobré, len škoda že málo využité. Zamotané je to poriadne, určite sa často nachytáte, že kto je dobrý a kto zlý. Inak mladí herci podali veľmi dobré výkony a ja začínam uvažovať o čom bude pripravovaná 2.séria. Musím pochváliť špeciálne efekty pri vytvorení duchov. Bolo to naozaj krásne spracované a uveriteľné. No teda duchov. Píšem že tam nieje nič strašidelné. Boli to len rozprávajúce priesvitné lietajúce postavy. Rozhodne jeden z najlepších seriálov tohto roka. Bavil som sa sledovaním. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Dobře promyšlená i vymyšlená zápletka, odsýpající tempo vyprávění, parádní herci od dětí resp. dítěte přes teenagery až po dospělé. Plus sexy záporačka jako třešnička na dortu. Nicméně i tady se najde ALE. Tvůrci se na můj vkus drželi až příliš na straně temnější fantasy pro celou rodinu a do hororového žánru ukročili jen zřídka, což je vzhledem celkovému konceptu velká škoda. Předlohu sice neznám, ale s Hillem jistou zkušenost mám a jsem si jist, že jeho podání je brutálnější a především temnější. Každopádně na druhou řadu se s chutí podívám, protože Zámkovic rodina si získal mé sympatie jako už dlouho žádná z filmových či seriálových famílí. A třeba seriál v další sezóně přitvrdí. 75% ()

Vyhy 

všechny recenze uživatele

1. série - 70 % Já, jako člověk původním komiksem nepolíben, hodnotím první řadu tohoto seriálu velmi kladně. Sympatické obsazení, vcelku poutavý příběh, pár lekaček se našlo. Ale i tak tomu něco chybělo. Trochu to celou dobu zapadalo do rodinné podívané, skoro až pro dětské diváky, což je rozhodně škoda. Z celého domu a klíčů by se dalo vytřískat více, ale jak jsem psal už, neznám předlohu. Tak jako tak, spokojenost. Konec nepřekvapil, tak nějak jsem si myslel, že se to stane, přesto i tak skončil zajímavě. Těším se na další sérii. 2. série - 60 % Více méně natahovaná kaše. Až do posledního dílu se skoro nic neděje a mám pocit, že samotní tvůrci nevěděli, jakým směrem se vydat. Hledání klíčů ubylo, akce také a jakmile přijde kýčené finále, tak je vidět menší rozpočet.  A křídla tomu dodala nádech béčkovosti. 3. série - 50 % Bohužel to spadlo do béčkového zpracování. Stalo s to nezajímavým projektem, kde scénář nedává smysl, dialogy jsou úsměvné a příběh vás vůbec nezajímá. Škoda, první sérka mě chytla. ()

Galerie (331)

Zajímavosti (6)

  • Natáčení probíhalo v Novém Skotsku v Kanadě, konkrétně v městečku Lunenburg, a v Ontariu (v Hamiltonu, na Humber College Lakeshore Campus v Etobicoke a v Torontu – včetně Cinespace Film Studios). (noelcoward73)
  • Autoři komiksové předlohy Joe Hill a Gabriel Rodriguez si v této epizodě zahráli dvojici zdravotníků. Nebylo to přitom poprvé – zdravotníci s jejich tvářemi se objevili už v knize „Zámek a klíč 6: Alfa a omega“. (D.Moore)

Reklama

Reklama