Reklama

Reklama

Relikvie

Trailer 1

Když postarší Edna nevysvětlitelně zmizí, její dcera Kay a vnučka Sam spěchají do zchátralého venkovského sídla jejich rodiny, kde po celém domě nacházejí podivné stopy, které odhalují Edninu pokročilou demenci. Ale Edna se náhle vrátí stejně záhadně, jako zmizela. Kay se obává, že její matka nechce nebo nemůže říct, kde byla, ale Sam překypuje nadšením z toho, že je babička zpět. Když však začne být Ednino chování stále nepředvídatelnější, obě mají pocit, jako by ji začala ovládat jakási zákeřná temná síla. Celovečerní debut režisérky a scénáristky Natalie Eriky Jamesové vnáší do žánru filmů odehrávajících se ve strašidelných domech nezapomenutelný nový nádech. (Cinemax)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (121)

Skeksis 

všechny recenze uživatele

Ďalšia blbosť bez pointy. Tá protivná stará čúza, ktorá sa občas zaháňala nožom, ma fakt srala. Dúfam, že mne niekto zakrúti krkom skôr, ako skončím s alzheimerom, alebo napadnutá čiernou plesňou, či čo to vlastne bolo. Najradšej by som zakrútila krkom aj režisérke, lebo písala aj scenár. Natočené to bolo dobre, aj celkom napínavé, ale pointa nikde a celkovo taká blbosť, že mi zhnusením zostal skrivený ksicht ako zdochýnajúcemu krtovi. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Ne že bych byl natolik natvrdlý, abych ve filmech důsledně vyžadoval polopatickou srozumitelnost, přímočarost a jednoduchost, naopak si třeba skvěle užívám surrealistu Lynche, ale tohle jsem celkově nějak nepobral. Tedy spíš mě to vlastně moc nebavilo, protože rámcově je příběh samozřejmě srozumitelný - postupné ovládání psýchy senilní stařeny duchy/přízraky jejího předka/předků, prolínání se reality vezdejší s realitou alternativní/magickou (dům a jeho skryté prostory), a pak lehce hysterické finále se závěrečnou transformací babičky v jakéhosi gumového Gluma... eh, zkrátka nuda. Každopádně logika jde v tomhle filmu stranou, je spíš o pocitech, jak bývá u filmů s ženskou režií časté. Nic proti, ale to by ty moje pocity pak musely být jiného rázu, než 'rozvláčnost, nezáživnost, nazábavnost' apod. Postapa, thrillery nebo slashery jdou Australákům líp. Ale filmařina je to slušná a babča byla skvělá, ty její pohledy vyvolávaly husinu. ()

Reklama

oveckaoa odpad!

všechny recenze uživatele

Někdo zavolá matce s dcerou, že jejich babka se pohřešuje tak ji tři dny hledají a nemůžou ji najít a pak se zničeho nic objeví v domě a dělá jim čaj (to je plot twist , že by Shyamalan mohl závidět) . Skoro nic si nepamatuje (teda kromě toho, že šla ven) a ani policii to nezajímá kde byla (proč ji vůbec hledaly?) to už jsme zhruba v 50 minutě z 89. Následujících 20 minut sledujeme barák, který má místy černou barvu (děsivé? vůbec) a babku o neví co dělá (nuda) a mezitím se sestra kdesi ztratí a nemůže vylézt pak její babce hrábne ještě více a v cosi se přetvoří (co to bylo ví snad jen režisérka jelikož nikde nejsou k ničemu indicie) 0 procent ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Rozhodne to nesadne niekomu a toto mohol byť podstatne lepší psychologický film ako horor ale treba uznať že záver mal niečo do seba. Film na úrovni 50 percent dnes dostal lepšie hodnotenie aj vďaka úspechu najv§čšieho filmového znalca zo susedného historického mesta ktorý sa, rovnako ako ja dostal do prvej 100ky Slovákov čo sa týka počtu hodnotení. Stihli sme to skôr ako sme plánovali. ()

borec999 

všechny recenze uživatele

Dokým to bol jednoduchý film o starej babke,ktorá trpí demenciou a ktorej preplo, tak to ušlo a Relic vedel vo mne vyvolať napätie či jemne postrašiť. Keď sa však v dome a na tele starenky začnú objavovať čierne fľaky, a prejde sa naplno do artového štýlu ide celý film ako hovoria bratia Česi "do kytek" (aspoň teda podľa mňa). Bizarnosti a snové sekvencie sa stupňujú a vyvrcholia záverečnou scénou, ktorá je už absolútne WTF a regulérne smiešna. Síce si myslím že som hlavnú metaforu filmu pochopil ( SPOILER demencia-čierne fľaky, jej dedičnosť v rodine-fľaky dcéry v závere, vyrovnávanie sa s ňou ale najmä s časom, počas ktorého daná choroba mení našich blízkych na nepoznanie KONIEC SPOILERU) aj tak nechápem prečo musí byť dané posolstvo podané takouto fantasmagorickou formou. 40% Pre tých čo nepochopili odporúčam video: https://www.youtube.com/watch?v=KFA2nORvk_M ()

Galerie (17)

Zajímavosti (1)

  • Natáčelo se v Austrálii (spolkový stát Victoria). (Rominator)

Reklama

Reklama