Reklama

Reklama

Jaké tajemství skrývá nová posila bezpečnostní firmy? Kdo je vlastně tajemný H. a jakou má minulost? Tohle bude pro Los Angeles dlouhá noc... (Vertical Entertainment)

Videa (10)

Trailer 2

Recenze (752)

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Koncept filmu je jednoduchý, ale to vôbec neprekáža. Práve naopak. Zložitý dej by diváka zbytočne odvádzal od priamočiarej cesty pomsty plnej drsných chlapov, surového násilia a naozaj temného soundtracku. Verím však, že niektorým ľuďom bude chýbať prepracovanejšia zápletka, na aké sme u Ritchieho zvyknutí. Mne tu však ,úprimne, vôbec nechýbala. Wrath of Man väčšinu času ťaží z ponurej atmosféry, scén preplnených testosterónom a menším množstvom akčných scén, ktoré stoja za to. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Debilní český název si opravte na přesnější Kurevsky nasranej chlap. Vztek hlavního hrdiny skrytý za jeho non-stop kamennou tváří (Statham zjevně obdržel od Ritchieho jediný režijní pokyn - nikdy se neusmívej) je přímo hmatatelný. A když průběžně exploduje, nemá to podobu propracovaných efektních bitek a přestřelek, ale chladnokrevných a bleskových hromadných poprav, kdy Jason bez nějakých předchozích pošťuchovaček prostě vytáhne bouchačku a o pět vteřin později leží celá parta padouchů s kulkami v hlavách a Jason se přesouvá k další. Je to příjemně věcné, studené, drsné, temné a mlčenlivě vzteklé a taky nelineárně odvyprávěné z různých perspektiv, což dodává jednoduché revenge story tajemství a napětí, umocněné hudbou. Člověk si u toho potěšeně vzpomene na spoustu sympatických macho filmů, od sedmdesátkových kriminálek, přes Nelítostný souboj a Odplatu, po zahlerovky a nedávného, rovněž solidně nasraného Nobodyho. Ritchie se tu utlumil a natočil tak svůj nejintenzivnější film. Víc takových, prosím. ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Novinka s Jasonom Stathamom je vskutku pozoruhodnou snímkou z niekoľkých dôvodov. Keďže ho režíroval Guy Ritchie, mohli by ste čakať, že v ňom bude popri slušnej akcii aj dostatok humoru. Tak tomu však v tomto prípade nie je. Rozhnevaný muž je veľmi vážnym akčným thrillerom, ktorý v podstate žiadny humor nemá, možno iba v prípadoch, keď Jason Statham buď niekoho odbije hláškou alebo efektívne porazí nejakého protivníka. Rozhnevaný muž sa mohol veľmi ľahko stať úplne bežným a štandardným akčným thrillerom, ktorý nie je vyložene nabitý akciou. Avšak akcia, aj keď je slušná, nie je tým najvýraznejším aspektom filmu. Je to práve onen nelineárny spôsob rozprávania, ktorý z neho robí oveľa zaujímavejší zážitok, pretože nám je zápletka odhaľovaná postupne a z rôznych uhlov pohľadu, čo si získa divákovu pozornosť po väčšinu stopáže. (25.11.2021) ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Málokterý film si onen hněv v názvu zaslouží tolik, jako právě tenhle. Snímek, který se v trailerech (a vlastně i první půl hodině) tváří jako typická stathamovka, totiž Guy Ritchie proměnil v neskutečně naštvaný, zlý a nekompromisní nářez, u něhož si režijní borec z Británie nejspíš řekl, že chce jednoduše natočit nejbrutálnější počin své kariéry. A povedlo se mu to na výbornou. Rozhněvaný muž je drsným revenge thrillerem kombinující starou školu s moderním syrovým hávem a přidává k tomu klasické Ritchieho propriety (i když v mnohem soustředěnější formě) i sympatické vypravěčské hrátky. A zároveň nám oblíbeného režiséra ukazuje v trochu jiném světle. Výsledkem je správně chladná a v jistých scénách opravdu nepříjemná šleha, jejíž mrazivé pocity doplňuje také dokonalá hudba, kterou si nyní budu pouštět asi vždy, když mě někdo na*ere. Jason Statham si tu pak na první pohled jede klasicky to svoje, snad nikdy ovšem nebyl jeho chladný a věčně naštvaný výraz využit tak parádně jako zde. Závěrečná lahůdková třetina, při jejímž sledování se musí Michael Mann či John Carpenter tetelit blahem, už pak jen utvrzuje, v jak neskutečné režijní formě se Guy Ritchie aktuálně nachází. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Průměrná akční kriminálka, kterou nahoru nevytáhne ani chladný a nemluvící Statham. Jindy mi retrospektivy a postupné skládání mozaiky nevadí, tentokrát mi to však přišlo jaksi kostrbaté a bez většího napětí. Odhlédnu od faktu, že kladné postavy (a hlavně sympatické) chybí, zaměstnanci firmy jsou paka, co se vás nejprve snaží ponížit, ale potom vám tleskají, a pátrání po vrahovi je nepochopitelně dlouhé. A pak samotný konec z říše fantazie, kdy takhle se tam zjevit by snad zvládnul jen Superman. Když vyřizování účtu, pak raději J. Wicka. Nikdo byl mnohonásobně lepší, než tenhle sterilní počin.... ()

Galerie (27)

Zajímavosti (24)

  • Natáčení probíhalo od listopadu 2019 do poloviny března 2020. Natáčelo se v Londýně (drtivá většina interiéru včetně základy Fortico) a Los Angeles. (TaNya_)
  • Motorka objevující se v Janově bytě je Harley Davidson Livewire, první elektrická motorka od tohoto výrobce. (NiWi)
  • Film sa natáčal v Los Angeles (Kalifornia, USA) a Londýne (Anglicko, Veľká Británia). Veľká väčšina interiérov, vrátane základne Fortico, bola natočená v Anglicku. (Arsenal83)

Související novinky

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

18.06.2022

A máme to tu zase. Studiu Disney se strategie aktualizování svých klasických a divácky velmi populárních animovaných franšíz finančně velmi dobře vyplácí a po hraných předělávkách Popelky, Krásky a… (více)

Ritchie válečnou novinku pořizuje Amazon

Ritchie válečnou novinku pořizuje Amazon

13.01.2022

Guy Ritchie v posledních letech sype filmy jako nikdo jiný. A navíc velmi dobré! Po skvělém Rozhněvaném muži a výborných Gentlemanech se od něj už v březnu letošního roku dočkáme Operace Fortune, na… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

31.12.2021

Přichází den, kdy se každoročně obracíme na nejoblíbenější uživatele, aby se nám svěřili se svými topkami 3 filmů (a případně 3 seriálů) uplynulého roku. Od loňska je navíc doplňují i vybraní… (více)

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

30.12.2021

Rok 2021 proběhl z hlediska kinematografie v o něco menší nejistotě než rok 2020, kdy byly v důsledku virové epidemie zavírány kinosály a filmové premiéry se houfně odsouvaly, což trvalo až do… (více)

Reklama

Reklama