Reklama

Reklama

Jaké tajemství skrývá nová posila bezpečnostní firmy? Kdo je vlastně tajemný H. a jakou má minulost? Tohle bude pro Los Angeles dlouhá noc... (Vertical Entertainment)

Videa (10)

Trailer 1

Recenze (751)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Nedělejte nic! Nechte malíře malovat!" Kvalitních zaměstnanců, kteří dokážou odvrátit útok na obrněnej vůz pistolí nebo pouhým pohledem, nemají bezpečnostní firmy nadbytek. V tom si může firma Fortico blahopřát, že si na ni H udělal čas. A já jsem si jeho kamennej výraz užil. Snažil jsem se ho napodobit, ale vysmálo se mi i zrcadlo. To je jedno, protože se cítím krutopřísně drsnej. Stejně je zajímavý, jak se dá z jednoduchýho příběhu vytvořit zajímavej kousek pouhým přeházením časů a koukáním na stejnou událost z různejch úhlů pohledu. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Ritchie má řemeslo v paži, takže Rozhněvaný muž utíká a nejednou opravdu skvěle využije chytrý střih pro nějaký ten fórek (několikrát jsem se díky tomu upřímně nahlas zasmál). Příběh ale hravé struktuře neslouží, respektive slouží málo. Co se stalo během úvodní akce, to je jasné od chvíle, kdy Statham pošle mladýho pro bundu. A stejně se k tomu Ritchie xkrát vrací s jakoby doplňujícím úhlem, kdy už ale jen říká dávno (ač nepřímo) vyřčené. Oslava chlapáctví baví, hloupé vedlejší postavy, které se do jednoho během finální přestřelky nechají nachytat na stejný špek, už méně (a to jsem si chvíli i říkal, jak pěkný má ta scéna Heat vibe). Ve výsledku mě Rozhněvaný muž nenudil, ale na to, kolik má postav (přičemž na mnohé trestuhodně po silné expozici zapomíná) se v něm stane trestuhodně málo. Oceňuji ale, že to Ritchie zase zkusil trochu jinak. A vlastně možná i proto se v mých očích Rozhněvaný muž malinko drolí, protože když do relativně přímé revenge gangsterky člověk lípne např. scénu, v níž hrdina bez zadýchání postřílí do hlavy šestici gangsterů, aniž by následně tohle "božství" už kdykoli znovu zužitkoval (finále ho naopak popře), prostě to úplně neladí dohromady. 70% ()

Reklama

H34D 

všechny recenze uživatele

Příběh na papíře by se mohl jevit béčkově, ale zpracování takové rozhodně není. Guy Ritchie sice tenrokrát neoslňuje košatou, propletenou zápletkou a překvapivými zvraty, ale za to skvěle buduje atmosféru a napětí. Speciálně oceňuji, jak výborně funguje, když scény akčního rázu jsou prostříhávány kraťoučkými flashbacky z předchozího plánování. Přestřelky jsou spíše kratší a výbušné a jsou natočeny přehledně, bez zběsilého střihu. A tak to má být. Celkově by přicházelo v úvahu i plné hodnocení, nebýt možná ne až tak uspokojivého závěru. 8/10 ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Zpočátku se WRATH OF MAN tváří jako Stathamovská klasika o frajerovi s jasným morálním kompasem, který likviduje gangy co vykrádají pancéřová auta. GTA style. Chyba lávky. Drsný soustředěný přístup, který Richie zvolil a udrží až do konce ukazuje, že dospěl a své ego ukočíruje pokud si to příběh žádá. Žádný videoklipový střih a pokud hlášky tak sexistické a homofobní, plus krutá a krvavá akce. Kombinace Zahlerovského přístupu smíchaná s Mannovskou kriminálkou funguje jako dobře namazaný stroj. Bensteadova hudba úžasným způsobem podtrhuje nepříjemný až mrazivý podtón celého snímku. Vynikající role pro Eastwooda. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Koncept filmu je jednoduchý, ale to vôbec neprekáža. Práve naopak. Zložitý dej by diváka zbytočne odvádzal od priamočiarej cesty pomsty plnej drsných chlapov, surového násilia a naozaj temného soundtracku. Verím však, že niektorým ľuďom bude chýbať prepracovanejšia zápletka, na aké sme u Ritchieho zvyknutí. Mne tu však ,úprimne, vôbec nechýbala. Wrath of Man väčšinu času ťaží z ponurej atmosféry, scén preplnených testosterónom a menším množstvom akčných scén, ktoré stoja za to. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (24)

  • Vo filme majú obrnené nákladné autá priehľadné okná, čo však pri tomto type vozidla nie je možné. (Arsenal83)
  • Filmová lokace bezpečnostní agentury Fortico (635 Mateo st LA) byla použita jako policejní stanice ve filmu Rudé horko (1988). (Maulincio)

Související novinky

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

18.06.2022

A máme to tu zase. Studiu Disney se strategie aktualizování svých klasických a divácky velmi populárních animovaných franšíz finančně velmi dobře vyplácí a po hraných předělávkách Popelky, Krásky a… (více)

Ritchie válečnou novinku pořizuje Amazon

Ritchie válečnou novinku pořizuje Amazon

13.01.2022

Guy Ritchie v posledních letech sype filmy jako nikdo jiný. A navíc velmi dobré! Po skvělém Rozhněvaném muži a výborných Gentlemanech se od něj už v březnu letošního roku dočkáme Operace Fortune, na… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

31.12.2021

Přichází den, kdy se každoročně obracíme na nejoblíbenější uživatele, aby se nám svěřili se svými topkami 3 filmů (a případně 3 seriálů) uplynulého roku. Od loňska je navíc doplňují i vybraní… (více)

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

30.12.2021

Rok 2021 proběhl z hlediska kinematografie v o něco menší nejistotě než rok 2020, kdy byly v důsledku virové epidemie zavírány kinosály a filmové premiéry se houfně odsouvaly, což trvalo až do… (více)

Reklama

Reklama