Reklama

Reklama

Jaké tajemství skrývá nová posila bezpečnostní firmy? Kdo je vlastně tajemný H. a jakou má minulost? Tohle bude pro Los Angeles dlouhá noc... (Vertical Entertainment)

Videa (10)

Trailer 1

Recenze (752)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

V první třetině jsem měl problém s tím, že se mi postavy co do chování zdály podivně vymknuté z reality, ale jakmile vyprávění přepne do dalších úhlů pohledu, nějak to do sebe zapadne. Rozhněvaný muž je filmem chlapáckým, studeným, bez štipky humoru. Kdybych nevěděl, kdo to točil, mnohem spíš bych si tipnul, že sleduju novinku S. Craiga Zahlera než Guye Ritchieho. Na nové filmy s Jasonem Stathemem se obyčejně fakt netěším, a ani od tohoto jsem nečekal v podstatě nic, ale nakonec pro mě zatím překvapivě nejlepší letošní akčňák. V závěru v depu jsem si vzpomněl i na Carpenterovo Přepadení 13. okrsku, což je nejlepší možná vizitka. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Není to obvyklá Ričovinka a ani počet obětí jako vždy koženého Jasoně zdaleka nedosahuje jeho běžného standardu! Gej je tentokrát těžce seriózní, jeho hyperaktivní kadence střihače s LMD je ta tam, a přikokotal si to s Jasoňovým hněvem, vcelku banálním, ovšem scénograficky, hudebně i režijně velkolepým spíše dramatem o tom, že típnout antikoncepční selhání kompulzivně zádumčivému superšpiónovi s ochrnutou držkou nemusí být vždycky až tak dobrý nápad. Atmosférou i stylem to hodně připomíná časy, kdy de Nirovic Bobíkovi bývalo Horko, takže rozhodně nic proti. Taxe toho, vole, drž a s dalším Aladínem jdi do pitchie! ()

Reklama

Slasher 

všechny recenze uživatele

Ritchie vynechal srandičky a je tu s dokonale temnou, drsnou revenge akcí. Nepřetržitý magnet na pozornost, Statham bez špetky pozitivních emocí, krásně mrazivý ambientní soundtrack, dobře funguje rozdělení do kapitol a časových rovin, cením přímý tah na bránu, tj. absenci hluchých míst a jakýchkoli otravných p*čovin kolem. Souhlasím s popisem: Den of Thieves x Heat x Dragged Across Concrete. Logicky, vločky odsuzují jako zbytečně krvavý, černočerný, prázdný, toxicky maskulinní atd - znáte to. Nejsi cílovka, tak na to nedívej :) Za mě spokojený úsměv a zatím nej letošní film, co skvěle sedne do aktuálních nálad a těch sta vteřin před půlnocí (x)... ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Uff.., Guy Ritchie takmer stvoril kultový film...Nevyhľadávam filmy so Stathamom, hoci paradoxne mi mnoho ľudí vraví, že sa na neho dosť podobám. To, že film so Stathamom zabodoval však nebude celkom jeho zásluha, pretože si  viem v jeho roli predstaviť mnoho iných lepších hercov a to ako film klape je skôr zásluha režiséra Ritchieho. Ak ste niekedy šaleli z filmu Nelítostný souboj tak ako ja, tak je to film pre vás. Neviem čo by som chválil skôr, hudba? Skvelá, perfektne poháňa film a dvíha adrenalín, skvelé herecké obsadenie vo vedľajších úlohách, potešil ma hlavne Holt McCallany a J. Donovan. Záverečná prestrelka v depe , bomba! Film spočiatku nedáva mnoho informácií, ale postupne to do seba zapadá a v závere to klape na plné obrátky. G. Ritchie predsa len zopár chýb urobil . Eastwoodov syn je fajn, ale v závere pochopíte, že ho mal nahradiť niekto iný. Prehodil by som im role so spomínaným Donovanom, ten by sa na to hodil určite viac. Rovnaký pocit som mal zo Stathama, chcelo to lepšieho herca a hlavne - nerobiť z neho terminátora. Možno mi niečo ušlo, ale ako sa dá prežiť dávka zo samopalu bez škrabanca? Odpovede, že mal vestu mi nestačia, chcelo to vierohodnejšie vysvetlenie, pretože ten kto strieľal vedel veľmi dobre, že má vestu... a iným to vedel trafiť rovno medzi oči... Napriek tomu skvelý, nadupaný, drsný film akoby ho ani G. Ritchie nenatočil...80%. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Málokterý film si onen hněv v názvu zaslouží tolik, jako právě tenhle. Snímek, který se v trailerech (a vlastně i první půl hodině) tváří jako typická stathamovka, totiž Guy Ritchie proměnil v neskutečně naštvaný, zlý a nekompromisní nářez, u něhož si režijní borec z Británie nejspíš řekl, že chce jednoduše natočit nejbrutálnější počin své kariéry. A povedlo se mu to na výbornou. Rozhněvaný muž je drsným revenge thrillerem kombinující starou školu s moderním syrovým hávem a přidává k tomu klasické Ritchieho propriety (i když v mnohem soustředěnější formě) i sympatické vypravěčské hrátky. A zároveň nám oblíbeného režiséra ukazuje v trochu jiném světle. Výsledkem je správně chladná a v jistých scénách opravdu nepříjemná šleha, jejíž mrazivé pocity doplňuje také dokonalá hudba, kterou si nyní budu pouštět asi vždy, když mě někdo na*ere. Jason Statham si tu pak na první pohled jede klasicky to svoje, snad nikdy ovšem nebyl jeho chladný a věčně naštvaný výraz využit tak parádně jako zde. Závěrečná lahůdková třetina, při jejímž sledování se musí Michael Mann či John Carpenter tetelit blahem, už pak jen utvrzuje, v jak neskutečné režijní formě se Guy Ritchie aktuálně nachází. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (24)

  • Motorka objevující se v Janově bytě je Harley Davidson Livewire, první elektrická motorka od tohoto výrobce. (NiWi)
  • Při třetí loupeži má několik lupičů helmu Ruroc Atlas 2.0 - Core. (Maulincio)

Související novinky

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

18.06.2022

A máme to tu zase. Studiu Disney se strategie aktualizování svých klasických a divácky velmi populárních animovaných franšíz finančně velmi dobře vyplácí a po hraných předělávkách Popelky, Krásky a… (více)

Ritchie válečnou novinku pořizuje Amazon

Ritchie válečnou novinku pořizuje Amazon

13.01.2022

Guy Ritchie v posledních letech sype filmy jako nikdo jiný. A navíc velmi dobré! Po skvělém Rozhněvaném muži a výborných Gentlemanech se od něj už v březnu letošního roku dočkáme Operace Fortune, na… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

31.12.2021

Přichází den, kdy se každoročně obracíme na nejoblíbenější uživatele, aby se nám svěřili se svými topkami 3 filmů (a případně 3 seriálů) uplynulého roku. Od loňska je navíc doplňují i vybraní… (více)

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

30.12.2021

Rok 2021 proběhl z hlediska kinematografie v o něco menší nejistotě než rok 2020, kdy byly v důsledku virové epidemie zavírány kinosály a filmové premiéry se houfně odsouvaly, což trvalo až do… (více)

Reklama

Reklama