Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Will Smith hraje s Genem Hackmanem ve strhujícím a napínavém thrilleru, kde se neustálá akce snoubí s nejvyspělejší technologií. Robert Clayton Dean je úspěšný washingtonský právník, u něhož - bez jeho vědomí – skončí video, které spojuje vysokého úředníka všemocné National Security Agency s politickou vraždou. Smrtonosná skupina dokonale vycvičených agentů NSA proti němu vede neúprosné tažení za použití té nejmodernější techniky, jehož cílem je Deana zdiskreditovat a získat zpět usvědčující důkazy. Členkou impozantního hvězdného obsazení je i Regina Kingová. Připravte se na ještě větší příval akce, zatímco Dean zoufale závodí s časem, aby získal zpět svůj kdysi normální život. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (618)

Kaka 

všechny recenze uživatele

Ať je tato vizuálně nabušená pecka jakkoli cool a zručně natočená, nebavila mně tak jako ostatní filmy Tonyho Scotta. Téma špionáže je dle mého názoru příliš komplikované na to, aby bylo divákovi zobrazeno v jakkoli impozantní podobě. Nikdo skutečně neví jak celý tento svět funguje a dost vychytávek mi přišlo skutečně nesmyslných. V žádném případě nehaním práci Tonyho Scotta ani scénáristů, jen jsem jednoduše některé záležitosti jaksi nebaštil. Výtečné tempo, skvělí herci (Hackman) a snesitelný Will Smith, který exceluje spíše v roli ukecaného taťky, nežli drsného a sebevědomého právníka. Typicky Scottovské vizuální vychytávky a kamerové filtry považuji za samozřejmost. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem se tomuto snímku od Tonyho Scotta vyhýbal. Je to opravdu super špionážní film. Will Smith se k všemu nachomýtne jako slepý k houslím a pak do jde ráz na ráz. Jako právník se dostane do složité situace a pověsí se na něj vládní agentura. Pak už jen zbytek filmu utíká, aby zachránil sebe, svou rodinu a dostal pravdu na povrch. Závěrečný zvrat se mi dost líbil a byl celkem chytrý. Obsazení je taky skvělé. Na tu dobu měli fakt skvělé technologie. Will si občas zavtipkuje. "Rád nosím dámské spodní prádlo." :D ()

Reklama

nascendi 

všechny recenze uživatele

Aj keď som film videl niekoľkokrát, pozrel som si ho kvôli komentáru a potvrdzujúcemu hodnoteniu, ešte raz. Naplnil moje očakávania. Okrem zaujímavého a stále aktuálnejšieho príbehu, neutíchajúceho svižného tempa a spoľahlivej trojice hlavných predstaviteľov ma tentoraz upútala aj výborná hudba. Film naďalej patrí k mojim najobľúbenejším, a ak by bolo povinné napísať o každom filme aj niečo negatívne, tak v tomto prípade je to Regina King. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Musím pochválit že to má výtečnej rozjezd, Will Smith sem tam prohodí fajn hlášku a celý ten film je ve stylu Fugitive atd.. první půlka opravdu napínavá a akční, jenže pak už (jak jsem se bál) to mělo pár slabých natažených míst a to už jsem se stíhal i docela nudit.. konec to ale zachránil naštestí. Kdyby se to zkrátilo o tak cca půl hodiny bylo by to mnohem lepší, nemám takovýhle natahovaný filmy moc v oblibě.. to není nic pro mě. Začátek soldní, hereckej ansábl parádní, hudba trochu nevýrazná, ale jinak dost libovoučkej film o naháněčkách. ()

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

"HE WAS PROFESSIONALLY WASTED UNDER THE DIRECTION OF SOME ANAL-RETENTIVE WITH WHAT LOOKS LIKE A SERIOUS VITAMIN D DEFICIENCY." ----------- Mág akčných filmov Tony Scott pred takmer dvoma dekádami nakrútil žánrovo mimoriadne nadštandardný film, ktorý by mal byť vzorom pre všetky tie plytké akčňáky, čo jeden po druhom priemysel pravidelne chrlí. Enemy of the State má všetko. Rýchle a neutíchajúce tempo, ktoré vtiahne okamžite do deja a pustí až s príchodom záverečných titulkov, skvelý mix akcie, geniálnu hudobnú stránku nie len v úvode, primerané množstvo zvratov, dej adekvátny, nie veľmi jednoduchý a ani veľmi prekombinovaný. To všetko spolu s kvalitnými hereckými výkonmi robí z Nepriateľa Štátu jedno z najlepšieho, čo žáner akčných filmov aj doteraz dokáže ponúknuť. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (21)

  • Průměrná délka záběru je 2,3 sekundy. (Kulmon)
  • Film s rozpočtem 90 milionů amerických dolarů si za první víkend připsal 20 milionů. V polovině dubna roku 1999 pak měl film na kontě výdělek 111 milionů amerických dolarů. (Sony1994)

Související novinky

Zemřel herec Tom Sizemore

Zemřel herec Tom Sizemore

04.03.2023

Z kalifornského Los Angeles přichází smutné zprávy, ve věku jednašedesáti let totiž odešel americký herec Tom Sizemore. Zprávu o skonu médiím potvrdil hercův zástupce Charles Lago. Sizemore byl v… (více)

R.I.P. Tony Scott (1944 – 2012)

R.I.P. Tony Scott (1944 – 2012)

20.08.2012

V neděli 19. srpna zhruba ve 12:30 režisér Tony Scott „bez zaváhání“ skočil z mostu Vincenta Thomase v San Pedru. Skok byl smrtelný. V Scottově kanceláři byl posléze nalezen dopis na rozloučenou,… (více)

Reklama

Reklama