Reklama

Reklama

Vynikající psycholog Malcolm Crowe (Bruce Willis) má za sebou traumatizující zážitek. Bývalý pacient se vloupal do jeho domu a dříve než sám spáchal sebevraždu, pokusil se ho zastřelit. Šlo zřejmě o trest za to, že mu nedokázal správným způsobem pomoci. Příští podzim. Doktor Crowe se pohroužil do práce a více než své manželce, trpící vzrůstajícím odcizením, se věnuje novému pacientovi. Osmiletý chlapec jménem Cole Sear vidí v těch nejneočekávanějších chvílích duchy s děsivým zevnějškem jasně prozrazujícím příčinu smrti. Oběšenci, sebevražedkyně, chlapec s hlavou prostřelenou brokovnicí Proč se zjevují obyčejnému osmiletému chlapci z Philadelphie? Chtějí ho děsit nebo snad potřebují jeho pomoc? Doktor je racionální skeptik, ale tragické zkušenosti s podobně postiženým pacientem z loňského roku ho varují před unáhlenými standardními závěry. Ostatně to, že osmiletý Cole Sear skutečně vidí reálně existující duchy, není to největší překvapení, které na Malcolma Crowea čeká... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (1 323)

Radek99 

všechny recenze uživatele

Mé první, a nikoliv poslední, setkání se Shyamalanem. V té době byl králem atmosférického mysteriozního thrilleru. Brilantní vedení herců, úchvatné budování atmosféry, omračující pointa. Škoda, že jeho aura postupem času vybledla. Šestý smysl byl ale komplexní film. Tak bych si ho rád uchoval v paměti. ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Víte co mě na tomhle filmu nejvíc rozesmálo? Že moje máma zjistila tu konečnou velkou pointu už někdy po třičtvrtě hodině. A to se o SF nebo podobný mysteriózní žánr nijak zvlášť nezajímá a o tomhle filmu věděla jen, že je. Tak to mě nejvíc rozesmálo, protože mě to napadlo až asi o čtvrt hodiny později. Jinak příběh je notně temnej a zajímavej, i když žádná extra hloubka v něm není. To si nenalhávejme. Vlastně je to až neuvěřitelně přímočarej příběh, přestože často zobrazenej spíš v náznacích, než v jasném projevu. Ale herecký výkony jsou opravdu dobrý, nejvíc mě asi zaujala ta holka, kterou vidí mladý Haley a pak Haley sám. Líbí se mi ten styl vyprávění příběhu. Pomalej a nikam neutíkající, čekající až si divák přestane dávat pozor a pak náhle udeří. Ale za nejlepší film nebo nejlepší thriller nebo nejlepší SF to vůbec nepovažuju. Spíš tak vyšší nižší střední třída. ()

Reklama

Djoker 

všechny recenze uživatele

Nejlepší duchařina všech dob. Bruce Willis konečně v roli, ve které nejsou jeho přednosti zbraně od krve a napnuté tílko. Příběh vás zaujme od první minuty, pokračuje tajuplně a napíná až k vyústění, které ve filmu nemá obdoby. Na chvíli se zastaví čas, člověk s vykulenýma očima a otevřenou pusou zírá, po chvíli si uvědomí, co se vlastně stalo a jaký konec je nevyhnutelný. Po skončení filmu jsem přemýšlel o tom, jak je vůbec možné, že jsem si toho nevšiml. Prostě jsem nemohl, ten film je dokonalý. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Psycholog Malcom Crowe sotva promluví se svojí ženou. Jsou si cizí. A jednou potká malýho kluka. A jak to celý skončí? TO NEVÍM!!... Věříte, že jsou lidi, kteří neznaj Šestej smysl? To já už ho viděl ...., a i když nejlíp funguje ,,poprvý", tak stejně při některejch scénách ani nedejchám (když jsou tam, když se zlobí, když se ochladí). Co nedejchám! Běhá mně dědek Mráz po zádech, a není to jen takový to šimrání vzadu za krkem. Film skončí a je mi mnohem lépe... Dobrou noc MALCOME! Už musím jít a doufám, že za vámi dlouho nepřijdu... ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Revoluční film, skvělé herecké výkony, opravdu netradiční scénář a hromada napětí. Po prvním shlédnutí musíte film vidět velice brzy znovu, abyste si všimli, jak dokonale a do nejmenších detailů je příběh propracovaný a že se vším, co vám prozradí pointa, bylo počítáno a říkáte si jen "proč mi tohle sakra nedošlo". ()

Galerie (83)

Zajímavosti (81)

  • Počas kastingu na rolu Colea Seara sa Shyamalan obával Osmentovho videokonkurzu a neskôr povedal, že je to "naozaj sladký cherubín, akýsi krásny, blonďavý chlapec." Shyamalan videl túto rolu ako temnejšiu a namyslenejšiu, ale pripustil, že herec to "zaklincoval to svojou zraniteľnosťou a potrebou... Bol schopný vyjadriť potrebu ako ľudská bytosť spôsobom, ktorý bol úžasný." (Arsenal83)
  • Cole (Haley Joel Osment) má na hlavě několik bílých vlasů, což byl režisérův záměr. Bílé vlasy má na hlavě i Vincent (Donnie Wahlberg). Režisér to udělal schválně, aby lidé, kteří ve filmu mohou vidět mrtvé, měli nějaké společné výrazné znamení. (pornogrind)

Související novinky

Horor Ti druzí se dočkají remaku

Horor Ti druzí se dočkají remaku

13.10.2020

Známý horor Ti druzí s Nicole Kidman se dočká remaku. Snímek španělského režiséra Alejandra Amenábara vyprávěl o matce a jejích dvou dětech na konci druhé světové války, kterak čekají, až se otec… (více)

ČSFD Award pro Jamese Newtona Howarda

ČSFD Award pro Jamese Newtona Howarda

04.04.2017

Přední skladatel instrumentální filmové hudby James Newton Howard obdržel v neděli 2. dubna z rukou Martina Pomothyho "ČSFD Award" za "Oblíbeného skladatele dobrodružných soundtracků". Průlomovým… (více)

Willis a Shyamalan potřetí

Willis a Shyamalan potřetí

31.01.2014

Po zániku Země a Poslední vládce větru rozhodně nepatří mezi filmy, za které by M. Night Shyamalan sklidil příliš chvály. Pověst mistra napětí si vysloužil spíš Šestým smyslem a Vyvoleným, takže… (více)

Eastwood a Damon vidí mrtvé lidi

Eastwood a Damon vidí mrtvé lidi

20.09.2009

Clint a Matt si zjevně padli do oka. V prosinci má premiéru jejich společný „jihoafrický“ projekt Invictus, ve kterém si Morgan Freeman zahraje Nelsona Mandelu a Matt Damon kapitána ragbyového týmu.… (více)

Reklama

Reklama