Reklama

Reklama

Natočeno podle neuvěřitelně skutečného příběhu, film osvětluje i ta nejtemnější místa. Po záchraně mladého chlapce před nelítostnými obchodníky s dětmi se federální agent dozví, že chlapcova sestra je stále v zajetí, a rozhodne se vydat na nebezpečnou misi, aby ji zachránil. Když se mu krátí čas, dává v práci výpověď a vydává se hluboko do kolumbijské džungle, nasazuje svůj život, aby ji osvobodil od osudu horšího než smrt. (bianci)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (95)

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Tak predovšetkým nechápem tú kontroverziu. Úmyselne som si o filme nič nezisťoval, poznám akurát jeho povesť, ale čakal som minimálne quanonovú konšpiráciu o prepojení Epsteina na Demokratickú stranu. Lenže v tom filme nič také nie je. Celá kontroverzia tkvie v jeho propagácii (nutno podotknúť, že veľmi debilnej). A keď dáme preč idológie, čo nám zostane? Technické zúfalstvo. Kamera, v snahe o čo najväčšiu intimitu, sníma takmer samé detaily, čím paradoxne len upozorňuje na lacnú výpravu. Prvoplánovosť, keď aj neberem v úvahu ústrednú myšlienku (Caviezelov policajt v zameraní sa na konkrétnu obeť mohol mať dôvod, akurát ho film neukáže), je tam za prvých 45 minút 7 dojímacích a slzopudných scén, z ktorých myslím dve zahŕňajú Boha. A hlavne je to strašne naivné. V úvode chce hlavný hrdina zobrať z väzby pedofila, čo mu jeho nadriadený povolí po prvej prosbe, pri druhej mu dovolí ísť do Cartageny, pretože sa rozplače. Prvý, koho tam stretne mu okamžite zoženie kontakt na človeka, ktorého hľadá (Kolumbia je tak malá); neskôr sa vydávajú za milionárov či zdravotníkov (tiež úplne nelogicky). Pri oslavovaní s priekupníkmi detí na opustenom ostrove tancujú v kruhu jak v reklame na Študentskú pečať.  Dobrí vyzerajú ako dobrí, zlí vyzerajú ako zlí. Celé je to infantilné. Za zmienku stojí fungujúca hudba, či už pôvodná alebo pesničky (s výnimkou Sound of Freedom scén). Finále ako tak.  Caviezel dostane zlatú malinu. Objektívne 35%. ()

MikO_NR_1909 

všechny recenze uživatele

Veľmi kontroverzná téma a priebojná aura cenzúry vyvolávali v Sound of Freedom čierneho koňa medzi divákmi sledujúcich streamovacie platformi. Ide o patetickú poctu odvážnemu hrdinovi, ktorý bez presvedčivo obhájiteľnej motivácie nasadzuje vlastný život ďaleko od svojho domova, aby hájil princípy spravodlivosti a správnosti. A dotkol sa citlivých emócií. Pripomína to Nessonovskú pomstu voči mašinérii ziskuchtivých bastardov, ktorí sa nezriekajú podmaniť najbezbrannejšie články (deti) pre vlastný profit. Film využíva zaručenú schému, ktorá už v dnešnej dobe nemá taký efekt, keďže sa aj divácky vkus predsa len niekam posúva. Najviac ma dojal Caviezelov outro speech na konci počas záverečných tituliek, než hocičo vo filme samotnom. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

TADY JE PÁNOVÉ MŮJ JARNÍ VZORNÍK…“  To se takhle sešlo několik podnikavejch hlav - a nebyla to náhoda, že zrovna v Latinský Americe… Ale tady nejde ani tak o ně. Hlavní je postava Tima Ballarda, kterej po nich jde! Hele… herci nic moc. (Teda až na ty děti. Kurva, fakt to jen hráli, jo?) Ale z nenápadnýho filmu se se vyklubal sympatickej a alarmující příběh o statečnosti - co na tom, že to přesně takhle nebylo! Film byl natočenej s nějakým cílem a ten byl splněnej, takže jestli znáte nějakýho pedáče… Trochu mě mrzí, že konec je tak jako by nic. To si fakt jako myslíte, že ty děti… /// -------------- POD ČAROU: ------------------------------------------------ 1.) Přestože film nezmiňuje žádné konspirační teorie hnutí QAnon, někteří kritici obvinili tvůrce, že ho skrytě propagují. Toto hnutí prosazuje myšlenku, že elity, které vládnou světu, uctívají Ďábla a zneužívají děti. Více se můžete dozvědět v dokumentech „Q: V oku bouře“ nebo „QAnon: The Search for Q“. 2.) V USA u filmu funguje služba „Pay It Forward“. Jde o to, že každý může předplatit vstupenku jinýmu, třeba cizímu člověku. Cílem studia jsou 2 miliony takto předplacených vstupenek, protože právě tolik dětí je každý rok předmětem obchodování. 3.) Thx za titule „djbeton1“. ///                         PŘÍBĚH  *****  HUMOR  ne  AKCE  *  NAPĚTÍ  * ()

xLIGHTx 

všechny recenze uživatele

Snímka s dobrým posolstvom a zámerom. Spracovanie obchodovania s deťmi, s pedofíliou je tu dosť krotké, aby to bolo ako tak prijateľné a zvládnuteľné pre diváka. Film sám o sebe zase nič extra nie, taký  priemernejší, ale cennou je jeho téma, ktorú otvára a vlastne snaží sa o akúsi motiváciu bojovať s touto zvrátenosťou vo svete. (Inak, ako lepší a silnejší mi príde poľský Small World, ale ten je zase drastickejší, pesimistickejší a je z európskeho prostredia.) Jim Caviezel s jeho spirituálnym feelingom sedí do svojej role ako uliaty. Mira Sorvino po staršom TV dvojfilme Human Trafficking opäť po rokoch v snímke o  obchodovaní s ľuďmi. Sound of freedom nie je najkratší, zase na druhú stranu niektoré plytšie, prázdne filmy bez hlbšieho posolstva majú omnoho väčšiu dĺžku, takže prižmúril by som oko. Ostáva len držať päste tomuto projektu a jeho tvorcom. Za tri hviezdičky, ale vzhľadom na guráž tvorcov pustiť sa do tejto prehliadanej, bolestivej a možno aj trochu tabuizovanej témy a za to, že to má veľmi dobrý cieľ, tak mierne nadhodnocujem, za štyri. ()

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Člověk by očekával, že film, kolem kterýho se strhla neřízená vlna kontroverzí, bude mít alespoň koule odprezentovat všechnu tu zrůdnost s náležitou grácií, hloubkou, dynamikou, se schopností vybudit v divákovi silný deprese z toho, v jak pomatenym světe žijeme. Jenomže ono to působí, jakoby se uražená církev – po všech těch nařčeních ze zneužívání nezletilých – jenom snažila strhnout na chvíli pozornost i jiným směrem, aniž aby se reálně pokoušela sdělit něco novýho nějakou zajímavou optikou, výsledkem čehož je (z hlediska filmařiny) Životní zkouška pro děti. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (10)

  • Tvůrci filmu prostřednictvím oficiálního Twitterového účtu filmu pozvali lidi na film do kina s cílem prodat 2 miliony vstupenek symbolicky za 2 miliony dětských obětí obchodu s lidmi, ke kterému dochází dle statistik ročně. Na tweet reagoval Elon Musk s doporučením odvysílat film zdarma na Twitteru, jehož je vlastníkem, s dovětkem, že si nebude nárokovat žádný zisk. Distributor druhý den odpověděl: „Bezvadný nápad. Proberme to!“ Musk už v minulosti proklamoval, že si Twitter koupil s hlavním cílem odstranit dětskou pornografii z platformy. (Cooller)
  • James Caviezel (Tim) uvedl, že když mu Eduardo Verastegui ukázal poprvé scénář, hned mu zároveň oznámil, že nikdo, komu roli nabídl, předtím nechtěl být s timto filmem nikterak spojovaný. James si tímto možným otřesem kariéry prošel už při účasti na kontroverzním projektu Umučení Krista (2004) s Melem Gibsonem, kde se na filmu podilel dle svých slov pro Boha, ve kterého sám hluboce věří, a proto pro něj není těžké vyslyšet žádné jeho volání. (Cooller)

Reklama

Reklama