Reklama

Reklama

Natočeno podle neuvěřitelně skutečného příběhu, film osvětluje i ta nejtemnější místa. Po záchraně mladého chlapce před nelítostnými obchodníky s dětmi se federální agent dozví, že chlapcova sestra je stále v zajetí, a rozhodne se vydat na nebezpečnou misi, aby ji zachránil. Když se mu krátí čas, dává v práci výpověď a vydává se hluboko do kolumbijské džungle, nasazuje svůj život, aby ji osvobodil od osudu horšího než smrt. (bianci)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (95)

xLIGHTx 

všechny recenze uživatele

Snímka s dobrým posolstvom a zámerom. Spracovanie obchodovania s deťmi, s pedofíliou je tu dosť krotké, aby to bolo ako tak prijateľné a zvládnuteľné pre diváka. Film sám o sebe zase nič extra nie, taký  priemernejší, ale cennou je jeho téma, ktorú otvára a vlastne snaží sa o akúsi motiváciu bojovať s touto zvrátenosťou vo svete. (Inak, ako lepší a silnejší mi príde poľský Small World, ale ten je zase drastickejší, pesimistickejší a je z európskeho prostredia.) Jim Caviezel s jeho spirituálnym feelingom sedí do svojej role ako uliaty. Mira Sorvino po staršom TV dvojfilme Human Trafficking opäť po rokoch v snímke o  obchodovaní s ľuďmi. Sound of freedom nie je najkratší, zase na druhú stranu niektoré plytšie, prázdne filmy bez hlbšieho posolstva majú omnoho väčšiu dĺžku, takže prižmúril by som oko. Ostáva len držať päste tomuto projektu a jeho tvorcom. Za tri hviezdičky, ale vzhľadom na guráž tvorcov pustiť sa do tejto prehliadanej, bolestivej a možno aj trochu tabuizovanej témy a za to, že to má veľmi dobrý cieľ, tak mierne nadhodnocujem, za štyri. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

„Balíček kokainu můžeš prodat jen jednou, ale dítě můžeš prodat i 10x denně.“ Emotivní odšťavňovač, který silnější diváky rozruší a slabší rovnou zničí. Film se dá hodnotit ve dvou rovinách – ve faktické a v rovině filmové. Z hlediska filmařiny jde o poctivou práci kombinující nelítostnou tvrdost a autenticitu spolu se šikovným budováním příběhu i charakterů (hlavní postava je sympaťák a skvělý herec!) a i po vizuální stránce film nabídne mnoho pěkných lokací, jistou kameru i hudební podkres. Po stránce faktů je to pak absolutní šílenost, která se děje v daleko větším rozměru, než si kdokoliv z nás dokáže představit, a tohle film předal naprosto jasně. Příběh dle skutečných událostí, se skutečnými postavami a se skutečným poselstvím, který když se skombinuje s luxusní filmařskou prací, vychází na absolutní topku, která zamrazí, dojme a šokuje najednou. Velmi silný zážitek, který bude divákem ještě dlouho rezonovat. Největší zvěrstvo je však nejen celé obchodování s dětmi, ale hlavně fakt, že tohle nedali do českých kin, stejně jako do mnoha jiných zemí, jelikož tohle by mělo vidět jednoduše co nejvíce lidí, aby i sluníčkáři trochu prozřeli. Více takových věcí. PS jsem rád, že i přes filmové komentáře se dají krásně vyselektovat lidé s velmi podprůměrným IQ (čti debil), tímto zdravím Karlos80 a Miuri, kteří nám svým komentářem krásně ukázali, že i lidé bez základní školy dají dokupy pár smysluplných slov, gratulujeme! ()

Reklama

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Je příjemné vědět, že James Caviezel ještě hereckou flintu do žita nehodil, protože jeho nesmírné nadání by mu mohl leckdo z branže závidět. Sound of Freedom se zabývá težkým tématem, o kterém se ve společnosti nemluví, a to o únosech a prodeji dětí. Opravdu vám během sledování nebude příjemně, místy z toho jde vysloveně až mráz po zádech. Ale jaké film nabídne kvality sám o sobě? Je na první dobrou zřejmé, že se nejedná o úplnou nízkorozpočtovou podívanou. Peníze na finálním výsledku vidíte, to bezesporu. Herecky též extratřída, kromě Caviezela (který místy hraje o život...neskutečný výkon) musím ocenit i výkony hlavních dvou unesených děcek. Neměli to vůbec jednoduché, přecejen se jedná o těžkou roli, ale zvádli to na jedničku. Při závěrečném útěku z kolumbijské džungle jsem ani nedýchal. Jo, reálný agent Ballard je hrdina. Jinak to říct nejde....Doporučuji vidět všem. Tohle je totiž něco, o čem by se ve společenských kuloárech mělo nahlas mluvit. Za mě dávám 7,5/10 ()

Hamaradža 

všechny recenze uživatele

Bol som pripravený na všelijaký bizár, keďže som vedel, že sa o film zaujímajú najmä konšpiračné alt-right kruhy, ako aj pre prítomnosť Caviezela, hrajúceho rovnako problematického Tima Ballarda. Od režiséra Alejandra Monteverde som navyše videl absolútne príšernú pro-life propagandu Bella. Nepríjemne prekvapiť ma to teda nemohlo. Sound of freedom je však nakoniec prekvapivo súdržná a kvalitná žánrovka, ktorá ma celú dobu udržiavala v napätí, ideologicky mi neprišla nijak pomýlená a aj s tým náboženským pátosom tam bolo narábané iba veľmi decentne. Ja s tým nemám problém. ()

bobstock 

všechny recenze uživatele

Film s poselstvím pro svět jakožto názorná ukázka dennodenní rutiny všelijakých mafiánských spolků a kartelů v koutech divoké Střední a Jižní Ameriky. Policisté se snaží jenž smutného obchodu s lidmi je tolik, že nepotřou možná ani desetinu. Film podle skutečného příběhu ukazuje záchranu části malých obětí tohoto nekalého obchodu a ukazuje, že boží děti nejsou na prodej. Režisérovi Monteverdovi záleželo na emočním prožitku a lítosti nad obětmi, ale zároveň jsou činy za oponou, abychom se úplně nezhnusili při první scéně. Zábavnou stránkou filmu byla hysterická posedlost konspiračními teoretiky, kteří to hejtovali kvůli všelijakým zednožidářských praktikám včetně tajných spolků boháčů a politiků, kteří si nechávají unášet děti, aby z nich pak vymačkávali adrenochorm a pili v jeskyních potajmu jejich krev. Tihle přepólovaní blázni bohužel neskončej ani po smutném uvědomění, že film vypráví jednoduše o sexuálním zneužívání neplnoletých. Stejně tak byla hejtována i nedostatečná distribuce do kin, kvůli utajení zlých nacistických podzemních základen na Ukrajině a iluminátských spolků. K mému překvapení i tohle v konečných titulcích vysvětluje v osobním proslovu herec James Caviezel. Prostě dostat ten film alespoň u nich v kině stálo mnoho sil 5 let zaříkání a hromady peněz a už neměli na celosvětovou distribuci. Prostě takhle prosté to je. Jenže, vysvětlujte to lidem, co věří na britské královské reptiliány, placatozem a kouzelné quantové fény za tisíce eur..  70% ()

Galerie (23)

Zajímavosti (10)

  • Rovnako ako dej filmu, tak aj jeho natáčanie prebiehalo predovšetkým v Kolumbii a USA. (MikaelSVK)
  • James Caviezel (Tim) v rozhovoru na YouTube s Jordanem B. Petersonem uvedl, že sám má 3 adoptované děti z Číny a nejen díky tomu má v povědomí nebezpečí, které dětem hrozí, a proto do tohoto projektu původně šel. (Cooller)

Reklama

Reklama