Reklama

Reklama

Ted Lasso - Série 2

(série)
Trailer 2
Komedie / Drama / Sportovní
USA, 2021, 7 h 46 min (Minutáž: 30–49 min)

Epizody(12)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (59)

Soweek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

S odlehčeného pozitivního seriálu přepíná druhá série absolutně nepochopitelně na těžce depresivní vlnu běžných větších či menších životních problémů a překážek. Humor a příběhová linka je upozaděna a na scénu nastupují osobní strašáci hlavních protagonistů. Ne, že by to seriál dělal špatně, ale podobných kousků je k mání přehršle a Ted Lasso se dobrovolně vzdal toho, co mu šlo nejlíp. ()

Colby Sawyer 

všechny recenze uživatele

Druhá série je bohužel slabší než ta první a má to hned několik důvodů. Jsou to příznaky natahovaných seriálů, na které je podle mě pořád dost brzy. Jednak je to zvýšení počtu dílů a natažení stopáže, které zapříčinilo, že tu máme jeden filler díl i jeden zcela experimentální a dost hluchých míst v jiných dílech. Obecně je z toho dost limonáda. První série umně balancovala mezi jakž takž realistickým pojetím a pohádkou, tady už je jen to druhé. Navíc se z toho stala hrozná VKVéčka a jako opravdu hrozná. Jasně, postavy musí mít hloubku, aby se o ně divák zajímal, ale tady mají všichni milion problémů a konfliktů mezi sebou, tohle není proč jsem ten seriál začal sledovat. Úplně se tu zapomnělo na fotbalový klub, který je zde už často zaměnitelný za jakékoliv jiné prostředí, kde by se mohlo odehrávat vztahové drama. V druhé půlce se zapomnělo i na humor a přibyly cringe momenty. Drama kolem Natea působí taktéž poměrně nuceně. Fotbalovou hantýrkou řečeno: Ted svoji hru překombinoval. Místo obrovského držení míče by chtělo hru zjednodušit a udělat ji více přímočarou. Místo kombinování až do brány by to chtělo zkusit střelu z dálky a takhle bych mohl pokračovat. Pořád je to povedené, má to místy furt super humor (Sheffield Wednesday) či emotivní momenty (Royův návrat), stále to můžu s klidem doporučit, ale u třetí série bych rád viděl návrat ke kořenům. PS: V druhé sérii stále fotbalová utkání nevypadají jako profesionální fotbal, ale spíš jako něco, co jsme předváděli s klukama na gymplu. Vážně si ty režiséři nemůžou přizvat nějakého rozumného choreografa? :D ()

Reklama

William_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Několik dílů 2. série bylo SLABÝCH, jakože fakt hodně, to si řekněme na rovinu. Za to například poslední 3 díly bylo to nejlepší, co seriál zatím nabídl a krásně si připravil půdu pro sérii 3. Celkově bych hodnotil dvojku jako slušný nadprůměr, ale ta první byla asi o chlup lepší. Už teď se těším 3. dějství této parády od Apple TV. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Musím říct, že druhá série Teda Lassa mě bavila o chlup víc, než série první. Jsou tu totiž některé díly, které nejenom, že jsou výborné, ale také třeba odkazují na takovou vánoční legendu, jako je Láska nebeská. Také se mi po dlouhé době stalo, že jsem se pátek za pátkem těšil konečně na něco komediálního, odpočinkového, co mi ten vstup do víkendu tak nějak příjemně rozmělní. Téma je ostatně pořád stejné a stále poctivě se z něj čerpá správným směrem. Na postavy jsem si také už zvyknul, byť na některé se zvyká hodně těžce (třeba typická Britka Juno Temple). Také je tu docela obstojně fotbalových situací, které baví, ale i dojmou a k tomu se více řeší psychologie některých postav. Pátou hvězdu jsem přidal za sérii zábavných momentů s Royem ve fotbalovém studiu před utkáním a za epizodu s Beardem. To teda byl dobrej mazec. Centrum dění – Ted Lasso – v podání Jasona Sudeikise mi tak je po druhé sérii o mnoho bližší, než po sérii první a já už se teď nemůžu dočkat série třetí. ()

BrooksW.Here 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá séria Teda Lassa je v mnohých ohľadoch iná, ako bola tá prvá. Už to nie je iba o futbale, tentoraz sa tvorcovia rozhodli venovať viac pozornosti vývinu postáv než samotnej hre. A nebolo to úplne na škodu... Zo začiatku sme boli na tej istej vlne, ako v prvej sérii, no potom sa v niekoľkých epizódach začala dejová línia rozchádzať a niektoré postavy dostali vlastné časti (rozhodne najlepší bol pre mňa Beardov večer). Tento spôsob mi príde celkom zaujímavý a vždy keď ho v nejakom seriáli vidím, tak sa teším na záverečné spojenie všetkých týchto línií, čo sa, v tomto prípade, aj stalo. A to v poslednej epizóde, kde sa jedna z najdôležitejších postáv naplno prejavila, no určite to nemyslím v dobrom... Zhrniem to, humor a repliky opäť výborné, herecké výkony znovu skvelé a Roy Kent opäť fantastický, no prvej sérii sa to už úplne nevyrovnalo... Ale aj tak 8/10. "I brought you here to remind you, that football is a fucking game. You used to play it as a fucking kid, because it was fun. And even if you get your fucking legs broken or your fucking feelings hurt. So fuck your feelings, fuck your thinking, fuck all that bullshit. GO BACK OUT THERE AND HAVE SOME FUCKING FUN !" ()

Galerie (116)

Zajímavosti (28)

Reklama

Reklama