Reklama

Reklama

Bleeder

Trailer

Obsahy(1)

Mladý pár Leo a Louise vedou relativně spokojený život, dokud Louise nepřijde s novinou, že je těhotná. Leo by sice rád tuto zprávu přijal zcela jinak, ale zrovna to nejde. Souboj s vlastním hněvem se stupňuje až do podoby nekontrolované agrese, po níž musí následovat spravedlivá odplata... (Richie666)

Videa (1)

Trailer

Recenze (63)

Gimp 

všechny recenze uživatele

Vemte Kaurismakiho a obraťte naruby. Refn to je hněv, strach a hnus v Kodani bez zjevný příčiny (jakoby s lehkým nádechem chlapskýho srabáctví a pocitu ztráty kontroly nad úplně všim co se kolem děje a obsesivní potřebou si dokazovat, že tu kontrolu má(me) (my chlapi)). Scéna u hřbitova s Grundtvigs Kirkes v pozadí... ()

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Ač je mladík Lenny filmovým nadšencem z prodejny VHS či DVD, který snad o ničem jiném, než o filmu nemluví, jeho vyprávění či promluvy bych si tedy dovedl představit mnohem zapálenější, než třeba pouhé vyjmenování řádky režisérů. :o) To jsem už nabyl obavy, aby z celého filmu nevzešla od Nicolase W. Refna jen jakási rádoby cinefilní pocta. Nevím, nakolik se Refn v této spíše vedlejší, ale výrazné postavě viděl, když si v její přítomnosti snímek pravidelně prokládá různými (např. plakátovými) odkazy na akční béčka, ale nakonec jsem si začal říkat "a je to zajímavý..." A možná, že i takhle bych si představoval zdařilý snímek naplněný cinefilními odkazy – neboť ty odkazy netvoří jádro, jsou spíše bonusem, film na nich nestojí, hlavní devizi je napínavé psychologické drama (s akčními prvky) jiné postavy. A nakonec mám pocit, že i ty akční filmy plné brutality, tolik sledované hlavními postavami, tu mají propojení směrem k ústřednímu příběhu a spolu s temným zážitkem za dveřmi klubu mají stejný kousek vlivu na povahu Lea, kterému nešťastně dopomůžou k prolomení nervů s dosavadní trpělivostí a radikálnímu jednání. Předchozí Dealer se mi líbil kapánek víc, tento Refnův film je méně dynamický kamerou i vyprávěním s doplněním o druhý poklidný (romantický) příběh. Ale většinou mě i tak vtáhl, napínal a upoutal nezávislou atmosférou (jednou civilně obyčejnou, ve scénách z mučírny plné kaluží zase až sugestivně děsivou) i hlavním rozporuplným nehrdinou opět bezvadně ztvárněným Kimem Bodniou. [75%] ()

Reklama

iamek 

všechny recenze uživatele

Týpek za pultem v půjčovně : A navrchu máme uložených veľkých režisérov. Fritz Lang, Sergio Leone, Scorsese, Sergio Corbucci, George Romero, Lucio Fulci, Sam Peckinpah, Georges Rollin, Jacques Torneur, Wes Craven, John Carpenter, Jack Hill, Richard Fleischer, Werner Herzog, Paul Morrissey, Ed Wood, John Waters, Seitaro Suzuki, Stanley Kubrick, Federico Fellini, Alfred Hitchcock, Don Siegel, Ted Browning, David Lynch, Jodorowsky, William Lustig, Melchior,Orson Welles, Inoshiro Honda, David Lynch, John Woo, Jackie Chan,Russ Meyer, Abel Ferrara, Joe D'Amato, T. Fisher, Tobe Hooper, H.G. Lewis, Umberto Lenzi, Tarantino, Kurosawa, Jess Franco, Roger Corman, Larry Cohn,Deodato, Mario Bava, Jack Arnold, James Whale. A na úplne spodnej poličke sme uložili všetkých tých..David Lean, Frank Capra,Pontecorvo, Wajda, Scola, Visconti, Cassavetes, John Houston, Alfred Mann, Fred Zimmerman, Goddard, Howard Hawks, Truffaut, Robert Wise, Melville, Lars Von Trier, Murnau, Lindsay Anderson, Gianni Amelio, Elia Kazan, Bunuel, Zvyšok, to je už zmeska. Zákazník : OK... a čo porno? ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Úplně ze všeho nejdřív musím zmínit, že jsem si blahem málem cvrkla do kaťátek při pohledu do videopůjčovny a potom při návštěvě antikvariátu, filmy a knihy, ach, to je něco úchvatného, to bych chtěla domů.. Pochválit musím Madse Mikkelsena, takhle roztomile nesmělého jsem ho snad ještě neviděla a o to víc si to užila, byl k zulíbání, zajímavá role ve skvělé práci.. Kim Bodnia dal toho frustráta pozoruhodným způsobem, ono se to v něm vařilo tak dlouho, až to prostě muselo ven.. Inu, ne každý chce mít svůj genetický přenos.. ()

oLí 

všechny recenze uživatele

Skandinávská velká perla. Taková, která okouzlí né svým prvopohledným třpytem, nýbrž skromná a v mnoha ohledech lepší a působivější než vše kolem. Velmi syrové, chladné a velice upřímné ( nepříjemné ), místy i hřející na srdci a mnohé životní situace citující drama ve kterém netušíte, co se odehraje v následující scéně. Trio Pánů herců K. Bodnii, M. Mikkelsena a Z. Burice v režii N W Refna, který i svým druhým filmem zapíchl další Dánskou vlajku na vrcholu pomyslného filmového Everestu, vládnou severské kinematografii, drsný. 9/10 ()

Galerie (12)

Zajímavosti (5)

  • Keď sa Lea (Liv Corfixen) spýta Lennyho (Mads Mikkelsena), ktorý je jeho najobľúbenejší film, odpovedá Texaský masaker motorovou pílou (1974) - čo je najobľúbenejší film režiséra Nicolasa Winding Refna. (LV.Helter)
  • Nicolas Winding Refn film nejen režíroval, ale napsal k němu i scénař a dokonce ho sám také produkoval. (Johnston)
  • Kim Bodnia po dokončení filmu strávil nějaký čas v psychiatrické léčebně. Důvodem byla jeho role, do které se vžil. (Johnston)

Reklama

Reklama