Reklama

Reklama

Malá Marisa si nejraději hraje s malým aligátorkem. Jejímu tatínkovi se to ale moc nelíbí, a tak jednoho dne spláchne aligátorka do záchodu. Děj se posouvá o několik let. Městem se rozšíří zpráva, že v čističce se našly ukousnuté části těla. Kdo je ten brutální vrah? Neuběhne ještě tolik času, abychom zapomněli na slavný Spielbergův mořský thriller Čelisti. Nyní se představuje další zvířecí zabiják - obrovitý aligátor. Neohrožený detektiv sleduje nejen stopu příšery, ale přijde i na stopu nekalým pokusům s hormony. (Lucernafilm Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (158)

Tyler 

všechny recenze uživatele

Když jsem tenhle snímek zhlédnul poprvé,napadlo mě,že jde o docela originální nápad.Vraždícího aligátora jsem do té doby nikdy neviděl...:))) Takže se mi to docela líbilo.Napodruhé už jsem jen nevěřícně kroutil hlavou,co že je to za blbost bez špetky pořádného nápadu nebo humoru.Tenhle film se totiž bere moc vážně. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Běsnící zvířata ve filmech jsou velmi populární a nejvíce pak ty, co mají tlamu plnou ostrých zubů. Nemusí jít nutně o žraloka. Tady si vystačíme s dravým krokodýlem. Nejdříve to byl samozřejmě domácí mazlík. Malého krokodýlka hlava rodiny spláchla do záchodu. Spláchnutí přežil a uhnízdil se v kanalizaci. Díky hormonům narostl do obřích rozměrů a kvůli nedostatku potravy v kanále byl nucen vylézt ven a terirozovat městečko. ()

Reklama

Israha 

všechny recenze uživatele

Efekt nostalgie u tohoto zvířecího horroru dělá zjevně hodně, a i mé hodnocení je jím zatíženo (byl to úplně první horror, který jsem jako dítě v TV viděl). Tento béčkový pokus svézt se na vlně popularity Čelistí nemá žádné objektivní filmařské kvality, je po hříchu dost nehorrorový (bát se bude asi jen někdo s fobií z krokodýlů), klišovitý a mizerně obsazený, ale poctivě ručně dělané triky a nezaměnitelný osmdesátkový feeling brnkají na ty správné pocitové struny i dnes, téměř čtyřicet let po vzniku filmu. Jakoby to oproti dnešnímu televizní a DTV žánrové produkci mělo víc "duše"... ()

klokyn 

všechny recenze uživatele

Film môjho detstva. Dlho som sa potom hrával s plastovou hračkou aligátora, ktorého som nechal žrať postavičky z lega. Nakoniec ho však lego panáčikovia vždy zabili ;-). Dnes by som sa na snímok Aligátor bál pozrieť, lebo viem že by som bol sklamaný jeho mizernou kvalitou. Aj tak tu však nechávam 3 hviezdičky, pretože film vo mne niečo zanechal a o tom filmy sú, že? ()

LION-MR.T 

všechny recenze uživatele

To,že malej aligátorek v kanálech zmutuje do délky 10 metrů je přehnaný,přesto bez tété absurdity by z filmu nic nebylo. Já se ho bojím ještě dnes stejně jako malej a žádnej úsměv ve mě nebudí. Dnešní zvířecí horory nedosahují kvality jako Aligátor,Červi,Čelisti. U těch jde o malovaný nedokonalý animace. Vzpomeńme si na Krokodýla Tobe Hoopera a řekněte mi kdo je víc smíchu a víc strašidelný. Aligátor je dobrá maketa přesně jako skutečnýho aligátora. Časi se měněj a s nimi i filmy a horory jdou pěkně sestupně dolů. Dnešní horory se pokoušej šokovat,ale ve skutečnosti se jen přeháněj v počitáčových efektech a nesmyslným střihem. Mě stačila maketa a atmosféra v kanálech. No a co. Tady to asi nikomu nevysvětlím. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (12)

  • Zhruba v čase 46:33 si lze v pozadí všimnout člověka oblečeného do svetru, který vypadá jako svetr Freddyho Kruegera z filmu Noční můra v Elm Street (1984). (Klokly)
  • Model aligátora použitý ve filmu nepřišel nazmar - byl věnován fotbalovému mužstvu Miami Gators, Kteří jej použili jako svého maskota. (Avalon820)
  • Robert Forster vtipkoval na scéně ohledně jeho řidkých vlasů. Jeho počínáním se nechal inspirovat John Sayler a zahrnul jeho narážky do scénáře. (KucC)

Související novinky

Zemřel herec Henry Silva

Zemřel herec Henry Silva

17.09.2022

V požehnaném věku devadesáti pěti let zemřel americký herec Henry Silva, jenž díky své nezapomenutelné tváři a zejména svým ostře řezaným obličejovým rysům byl fanouškům znám hlavně prostřednictvím… (více)

Reklama

Reklama