Reklama

Reklama

Země nikoho

(seriál)
  • Francie No Man's Land (více)
Trailer

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Seriál Země nikoho sleduje hrůzy syrské občanské války očima francouzského mladíka Antoineho, pátrajícího po své odcizené sestře, která je považována za mrtvou. Zatímco se krůček po krůčku snaží přijít temné záhadě na kloub, spojí síly s jednou z kurdských ženských jednotek, kterých se obávali i členové teroristické organizace ISIS, a vydává se na území okupované Islámským státem. Jeho cesta, na které potkává řadu dobrodruhů, anarchistů, špionů i nevinných obětí, skýtá jedinečný pohled na tragické události v Sýrii a jejich vliv na celý svět. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (24)

mira007 

všechny recenze uživatele

Kurdské ženské jednotky vs. Islámský stát v parádním seriálu, v kterém Antoine přijíždí do Sýrie pátrat po zmizelé sestře, ale nějak se zasekne na bojové linii. Přítomnost se střídá s retrospektivou osudů obou sourozenců, jedné krásné kurdské bojovnice a trojice Angličanů, kteří se připojili k IS. Kdybych měl zmínit malé faily, tak krom nesympatického hlavního hrdiny chovajícího se jako idiot, slabšího prvního dílu a pána, který na potkání vykládá, že je z Mosadu je tohle pro mne vedle Teheránu nejlepší seriál roku 2020, protože 1) naprosto fantasticky ukázán guerillový boj bez high tech zbraní - přepady, obsazení vesnic , sebevražední atentátníci ... 2) strhující story se zvraty a pointami 3) výprava - je vidět, že se do toho nasypalo asi zatím nejvíc jako do projektu s tematikou IS ( možná film Mosul stál víc ) 4) Souheila Yacoub jako bojovnice Sarya s krásnýma očima a prsama, tu kdybych potkal v osmnácti, tak dneska běhám v Sýrii s kalašnikovem. Seriál islámský stát působil uhlazeně televizně, Bojovnice slunce působily komorně až umělecky, Mosul měl jen válečnou atmosféru bez děje a beru, že Chalifát měl propracovanější charaktery postav a jejich jednání, ale Země nikoho má nejlepší bojovou akci podpořenou zajímavou dějovou linkou vyprávěnou strhujícím způsobem. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

mám celkem rád filmy a seriály z tohoto prostředí,protože jakkoliv je to většinou spíš jedna velká deprese,filmařsky je stále celkem atraktivní.No man´s land na mě pak solidně fungovalo první 2-3 díly,kdy se teprve rozehrávala hra a bylo zajímavé sledovat jak hlavní "hrdina" hledá svou sestru,která by měla být mrtvá,ale on si vsugeroval,že jí náhodou zahlédl v televizi.A u téhle linky a jeho pozorování místních poměrů klidně mohlo zůstat.Ve chvíli kdy se začne jednak různě skákat v čase a druhak se děje zapojí další linky - špionážní s mosadem a linka britských členů ISIS se seriál stává divně a zbytečně překombinovaným a i když stále působí celkem reálně,dost mu to ubírá na síle.Konec si sice nechal něco málo prostoru pro pokračování,ale upřímně bych se bez něj obešel...60% ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Bylo to časově dost propletený a i postavy se tam potkávaly tak nějak jen velmi těžce uvěřitelně, ale na druhou stranu to mělo spád, působilo to reálně a bavilo mě to. POZOR BRUTÁLNÍ SPOILER PRO PŘÍPADNOU DRUHOU SERII, ABYCH BYL HNED V OBRAZE- TAKŽE NEČTI DÁL ! Skončilo to tak, že žida z Mossadu vystřídala ségra. Brácha odjel ze zraněnou Kurdkou do Francie, kde se ho "ujala" tajná policie a kámoš donašeč slíbil s druhým kámošem, že zabijou žida i ségru. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„…ALE RÁD BYCH VÁM NĚCO PŘIPOMNĚL! KDYŽ NĚKDO NA BITEVNÍM POLI ZEMŘE RUKOU ŽENY, NENÍ TO MUČEDNICKÁ SMRT! JE TO OBYČEJNÁ SMRT! NA TOHO NEČEKÁ NEBE ANI ŽENY!…“ /// Krátká stopáž epizod a roztahanej děj nedají moc šancí dostat se postavám „pod kůži“. Jasan Julia Faure je kočka, ale ona nemá být ozdobou (ani hlavní postavou) seriálu. Lehce se seznamujeme s metodama ISIS a Yekîneyên Parastina Gel s tím, že každej ví, komu fandit. Jsou tady dva příběhy. Jeden bláznivýho Francouze, kterej do Sýrie vyrazil jak na vejlet k moři a druhej britský „volavky“ nasazený do nitra ISIS. Pak ještě přibyde příběh třetí… což je už kurva na osm dílů se stopáží přes 40 minut vážně moc. Nemá to napětí, postavy nemaj charisma a místo silnýho, příběhu na provokativní téma (co kurva jinýho může bejt provokace, než nechat chcípat islámisty rukou ženy), dostávám „poznávačku“. Pravda – ti britští džihádisti jsou fajnově předvedení, ale jinak slabota. Seriál je udělanej technicky i herecky suprově a musel stát spoustu peněz. Za sérií stojí producenti Faudym takže mi nezbejvá než věřit, že stejně jako tam, i tady je první série takový hrubý seznámení „se vším“ a TEĎ už to začne. Na plný koule! Že ten Francouzskej kokot přestane bejt kokot a že se naplno rozvine krása země, kde umřít znamená… vlastně neznamená vůbec nic! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) (Ne)Podlehl jsem marnivosti západu. 2.) Netoužím zemřít… ale patří to k věci. 3.) V Zombielandu bylo moc krve. 4.) Thx za titule „Renáta Mlíkovská“ a „dcfanx“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Postava hlavního hrdiny , a tři postavy britských bojovníků IS, který než se vybarví vypadají sympaticky. Pak ještě další postavy. Nejdříve je to válečné drama a pak spíš špionážní thriller. Příčiny vražedného náboženského fanatismu seriál moc neodhalil. Místní obyvatelé nejsou moc vidět, vypadá to že všichni odešli do Německa. ()

Galerie (76)

Reklama

Reklama